Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ivan Trojan je pro mě doporučení, které neignoruji. Ale tentokrát jsem měl. 1)  Přemýšlím, proč film s tolika slavnými jmény před kamerou i za kamerou tak dopadl. Fakt nevím..._____ 2)  Ani zvukař se nevyznamenal, chvílemi bylo slovu špatně rozumět._____ 3)  55letému Ivanu Trojanovi (Bourák) to slušelo. 53letý Jiří Macháček (majitel herny Bingo) je prostě stále stejně milý. 37letý mladě vyhlížející Kryštof Hádek (nápadník Bourákovy dcery Kamily, řidič tahače Dejvy) je s šukmapou i bez ní stále přitažlivý. Pěkní chlapi jsou i 39letý Milan Ondrík (pasák Vladko) a 28letý Jiří Šimek (gambler Franta)._____ 4)  Věk protagonistů uvádím k roku filmování - 2019._____ 5)  Stručný, ale velmi výstižný koment: Dadel*._____ 6)  Inu, sklepácká poetika se vždy nepovede. Buď je to parádní sranda anebo parádní trapas. Tentokrát tedy to druhé, co naděláme... ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější herec současnosti Trojan v další zběsilé a nesympatické roli.Trojan je ,možná skvělý ve vážných rolích ( Ve stínu), ale komik z něj nikdy nebude a je ostuda všech režisérů, že ho z něj chtějí udělat.To jeho přehrávání je prostě otřesné. Tenhle film je jen další odpad.Je smutné, na jaké dno za posledních 20 let naše vyspělá kinematografie spadla.Vůbec nechápu, pro jaké publikum je tento film určen.Pro mě to tedy rozhodně není. ()

Reklama

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Ondřej Trojan - jeden z nejlepších českých režisérů současnosti a Ivan Trojan - jeden z nejlepších českých herců současnosti si na chvilku odběhli od svých zajímavých a kvalitních filmů které často mívají i oscarové ambice a natočili nenáročnou komedii. Očekávání jsem proto neměl veliké jelikož tady Trojanovi opravdu o nic nejde ale jak jsem zjistil tak tenhle žánr pro něj prostě není. Bourák je naprosto hloupá filmová zábava která až na pár zajímavých tvůrčích nápadů nemá co nabídnout. Lepší než komedie od Trošky to samozřejmě je ale vzhledem k tomu kdo to režíroval se jedná o obrovský zklamání (Mimochodem Ivan Trojan ten film neskutečně zvedá) 3,5/10 ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dokazuje, že být Tarantino není prdel. Mixování kultovních žánrovek do něčeho nového a funkčního je vždycky krok do nejistoty. Bourák to bohužel s tím mixováním trochu přepálil. Naroubovat pokračování Pomády do manželství a krize středního věku na prostředí severních Čech a přimíchnout k tomu trochu Twin Peaks je možná až příliš ambiciózní projekt. Zajímalo by mě, nakolik byla Macháčkova linka improvizovaná, protože to působilo, že tak z 80 procent. Nicméně oceňuji v jistém směru originalitu, ambice, hudbu i humor. Plus Šluknovské prostředí je srdcovka. Narozdíl od většiny sračkoidních a vypatlaných českých rom-com, se kterými se v posledních letech rozthl pytel, se tohle aspoň nebralo tak vážně. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film s úžasným soundtrackem, na jeho ostatních složkách ale už bohužel těžko hledat nějaká pozitiva. Místy mi ten dějový bizar snad přišel i docela zábavný, ale jinak mě to dost minulo a v podstatě jsem nepochopil, o co tam vlastně šlo, a pravděpodobně velmi rychle se mi to celé vykouří z hlavy. Trochu mi taky přišlo, že to vykrádá poetiku Kaurismäkiho filmů, s jeho lůzrovskými hrdiny a podobným stylem hudby, a tato nepůvodnost mi je silně protivná, ale možná se pletu a žádná inspirace tohoto druhu tam nebyla. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 10 milionů korun. (SONY_)
  • Bourák (Ivan Trojan) si dává dohromady vůz Ford Ka. Jedná se o nejmenší auto v modelové řadě automobilky Ford z roku 1996, vyrábí se ve třetí generaci dodnes. (sator)

Reklama

Reklama