Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

borec999 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatický, nie príliš drahý horor, ktorému som nasadenie do našich kín spôsobené koronakrízou prial. Wretched totiž okrem netradičnej tématiky čarodejníctva(asi žiadny iný dobrý čarodejnícky horor ma nenapadá), ponúkne obstojných hercov, slušnú atmosféru i ľakačky a uzavrie to pomerne zaujímavým a pre viacerých určite nečakaným zvratom. Postavy sú sympatické, čudné zmiznutia sa postupom času kopia, niektorí ľudia sa správajú zvláštnejšie a zvláštnejšie a mňa veľmi bavilo spolu s hlavným hrdinom odhaľovať čo sa za tým skrýva.  Úplná pecka to nie je, ale v našich kinách sa za ten rok prehnalo aj určite veľa horších hororov než ten od bratov Piercovcov... Medzi 3 a 4*. 65% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nechápu kdo těla ty české překlady... název Démon zatracení a film je o lesní čarodějnici. Ta řádí poblíž chatové kolonie u vody, vkrádá se do domů v přestrojení, unáší a pojídá děti a navíc umí kouzly způsobit, že jejich nejbližší na ně zapomenou. Poměrně zajímavý námět, kterému odpouštím i pomalé tempo filmu. Hrdinové jsou navíc celkem sympatičtí, takže jsem se nenudil, těch pár hororových/krvavých scén funguje na 100%, čarodějnice je děsivá a finále v doupěti stojí za to. A dílčí pointa cca 10 minut před koncem mě posadila na prdel. Slušně jsem se bavil, nemám větších výtek a i když to není stoprocentní nářez, ty slabší 4* tomu klidně dám. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Taková teenager stalking Disturbia říznutá hororem o posednutí sousední rodiny zlou entitou, kterou si přivezli z lesa domů, aniž by o ní věděli. Ze začátku trochu zdlouhavé, naopak ve druhé části film předkládá zajímavý origin bytosti a její schopnosti a začíná budovat nějakou atmosféru. Hlavním tahounem jsou tady ostatními zmiňovaní sympatičtí a neokoukaní herci, kteří nepřehrávají a dobře se na ně dívá a akorát vyměřená stopáž, která nestíhá nudit. Ke konci to naštěstí trochu přiostřuje ať už vizuálně (pravá podoba příšery byla dost děsivá), tak akcí i tempem, ale naneštěstí jsou zde místy obrovské scénaristicky nelogické chyby, které filmu ubírají na vážnosti a ostříleného hororového diváka to ve výsledku nemá čím překvapit. Na béčko ale pořád slušná a neurážející práce, silnější tříhvězda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slušne natočená tuctová hororová historka. Máme tu opäť nejakú tú starú mytológiu spojenú s istým druhom nadprirodzena a ak sa chceme dozvedieť viac, tak si stačí zadať len nejaké heslo do googlu a všetko je jasné, ako urobil aj hlavný hrdina. Našťastie sa ale film nespolieha na lacné ľakačky spojené s nepríjemným hlasným zvukom, práve naopak, atmosféra je skôr plíživá a dominuje hra s mizanscénou, tieňmi a diegetickým zvukom. Takže je škoda, že sa pred nami neodohráva niečo originálnejšie, takto si spočiatku spomeniete možno na Znamenia, v priebehu deja na Disturbiu a od polovice na Inváziu lupičov tiel. Poteší aj fakt, že máme pred sebou iba neznáme tváre. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se jedná o atmosférické chvilky, není si na co stěžovat. Možná by neškodila nějaká lekačka, ale bez těch se dá obejít. Charakteristika čarodějnice či sukuby nebo co to bylo se mi líbila a konečně ona sama je kočka. Samotné vyprávění se sice občas zadrhlo, nicméně těch hluchých míst se zase tolik nenajde. Povedl se i casting, což platí pro děti, teenagery i dospělé. Jediné, co mi vadilo, bylo teenagerovské pojetí. Ubrat mládežníků a trochu přitvrdit by filmu prospělo. Přesto se jedná o slušný kousek, který se neztratí. 70% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Jedna zo scén filmu zo strašidelnej pivnice sa nakrucala v rodinom dome bratov Piercovcov, kde ako deti vyrastali. (Kwaichi)

Reklama

Reklama