Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tématicky někde mezi The Hallow (2015) a Chůvou (1990). Zdejší Temná matka žije v lese, obývá rozsochatý strom a bere si ty, na něž druzí zapomněli. Oceňuji, že na místo počítačových efektů převažují masky a poctivá ruční práce, že místo trapných lekaček se autoři snaží budovat atmosféru. Pěkné scénky jsou i ty, kde se Matka přemisťuje z dočasných hostitelů. Ovšem Ben sympatiemi nehýřil, navíc se často choval jako pablb, což mi vadilo. Úplný konec očekávaný - nepřekvapil. Jako celek solidní za 3,5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Na začiatku som si myslel, že to bude strašná volovina. Lenže potom to začalo napĺňať žánrové pravidlá, bez toho, aby to pôsobilo hlúpo a ja som sa odrazu začal tešiť. Že by ďalší poctivý nezávislý oldschool horor? Lenže potom príde posledných 20 minút, ktoré to hodia do vôd priemeru a to aj napriek tomu, že je tam celkom prekvapivý zvrat. Tvorcovia ako keby ku koncu nevedeli čo ďalej a namiesto poriadneho zamyslenia išli líniou v poslednej chvíli príde záchrana. A tu to prestáva fungovať. Keď som ešte na konci videl ošetreného psa, ktorým prešla guľka musel som sa pousmiať. A je to strašná škoda. Policajt čo sa prestrelí v poslednej sekunde? Otec, ktorý krvácajúc nájde v hustom lese práve ten strom, ktorý má nájsť? A finálny cliffhanger odrazu pôsobí ako päsť na oko. Pritom bosorka vyzerá pekne nechutne. Atmosféru to má dobrú a dokonca aj hrdinovia vám prídu po čase sympatický. Na začiatku si to neberie servítky a zomierajú ľudia, len aby boli v závere tí dôležitý zachránení. A tých 35 rokov medzi prológom a hlavnou dejovou líniou?...( what happened)? Ako vravím, nebyť posledných 20 minút tak fušersky odfláknutých jednalo by sa o výbornú chuťovku. Takto je z toho pozerateľná a miestami zábavná jednohubka. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nechápu kdo těla ty české překlady... název Démon zatracení a film je o lesní čarodějnici. Ta řádí poblíž chatové kolonie u vody, vkrádá se do domů v přestrojení, unáší a pojídá děti a navíc umí kouzly způsobit, že jejich nejbližší na ně zapomenou. Poměrně zajímavý námět, kterému odpouštím i pomalé tempo filmu. Hrdinové jsou navíc celkem sympatičtí, takže jsem se nenudil, těch pár hororových/krvavých scén funguje na 100%, čarodějnice je děsivá a finále v doupěti stojí za to. A dílčí pointa cca 10 minut před koncem mě posadila na prdel. Slušně jsem se bavil, nemám větších výtek a i když to není stoprocentní nářez, ty slabší 4* tomu klidně dám. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Týpek jako jediný něco ví a my diváci s ním a všichni ostatní mu nevěří a mají nad ním moc. Jak já miluju tenhle koncept! Uvádí mě do stavu vyložené filmové rozkoše. Krom toho je to tedy schematická blbina s digitální příšerou ála Lesapaní, kde jsou všechny postavy, včetně té hlavní, naprostí troglodyti. Příjemně mě překvapil jeden moment na začátku poslední třetiny, který umně využil koncept hrátek s pamětí. Na konci jsem čekal samozřejmě největší klišé typu mamince teče z ucha krev, místo toho se ale objevila snad ještě větší trapárna, u které asi autoři měli pocit, že z toho nebudem týden spát, ale to by chtělo minimální lepší herečku. Jinak můj první film viděný v autokině, konkrétně Strahov, kde jim to pro jistotu dvě minuty před koncem chcíplo a po hodině marného čekání na nápravu jsem si to doma stáhnul a dokoukal. Super. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se jedná o atmosférické chvilky, není si na co stěžovat. Možná by neškodila nějaká lekačka, ale bez těch se dá obejít. Charakteristika čarodějnice či sukuby nebo co to bylo se mi líbila a konečně ona sama je kočka. Samotné vyprávění se sice občas zadrhlo, nicméně těch hluchých míst se zase tolik nenajde. Povedl se i casting, což platí pro děti, teenagery i dospělé. Jediné, co mi vadilo, bylo teenagerovské pojetí. Ubrat mládežníků a trochu přitvrdit by filmu prospělo. Přesto se jedná o slušný kousek, který se neztratí. 70% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Ve filmu se neobjeví jeho název. (Duoscop)
  • Jedna zo scén filmu zo strašidelnej pivnice sa nakrucala v rodinom dome bratov Piercovcov, kde ako deti vyrastali. (Kwaichi)

Reklama

Reklama