Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ešte to nejakú dobu potrvá, kým sa bude “IFC” podieľať na kvalitnejších hororových projektoch. Nie (!), “The Wretched” nie je nepodarkom vo svojej kategórii, skutočne je vďaka solídnej atmosfére pútavou záležitosťou, no prvá polovica je pre mňa tak či onak nezáživnou skúsenosťou, kedy hluché pasáže prebíjajú tie, ktoré majú čo ponúknuť. Lepší priemer určite - nadpriemer sotva. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvodná upršaná scéna veľmi dobre navnadila. A čo som dostal ďalej? Mix filmov ako Disturbia, To a akejkoľvek eko bio čarodejnice na akú si dokážete spomenúť. Vizuál nemám dôvod kritizovať. Herecký talent sa zhoduje s kvalitou scenáristov. Béčko, ktoré odškrtá celý zoznam "povinných" klišé momentov. Priemyselná jednohubka bez akejkoľvek zapamätateľnej príchute či konzistencie. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po rozchode svojich rodičov má Ben (John-Paul Howard) stráviť nejaký čas so svojím otcom. Keď príde k otcovi, všimne si malého chlapca, ktorý je jeho susedom a často sa hrá v okolí. Jedného dňa ale chlapec záhadne zmizne. Čo je ešte zvláštnejšie je fakt, že jeho rodičia tomu nevenujú žiadnu pozornosť. Ben sa o jeho zmiznutie začne hlbšie zaujímať. Čaká ho stretnutie s nebezpečným protivníkom. - Po dlhej dobe slušný horor s fajnovou atmosférou. Viem si predstaviť, že takáto kombinácia teenagerských záležitostí a serióznej hororovej tematiky nemusí sadnúť úplne každému, ale mňa to vďaka výborne zahraným postavám nesmierne bavilo. Je nutné pochváliť hlavne masky a efekty, ktoré sú na béčkovú produkciu perfektné. Nezaostáva ani scenár, ktorý dokáže viackrát prekvapiť a osobne ma občas aj trochu šokoval. Už si ani nepamätám, kedy som si nejaký horor takto užil, ale na plnú tomu niečo málo chýbalo, čo sa ale možno zmení po druhom zhliadnutí. A dvojkou by som taktiež zaručene nepohrdol. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Mám witchcraft jako hororovej subžánr moc rád a tady mi legenda kolem čarodějnice celkem sedla, jak podáním, chováním, převtělením, schopností a hlavně není cimprlich když večeří batolata. Mělo to i silnější nádech Disturbie (resp. Okno do dvora) a ne všichni tam byli otravní. Potud hezký 4*. Scénář ale trpěl mnoha neduhy, hlavně typický berličky, jak to ukončit a jak se z toho dostat. Přišlo mi, že tvůrce má vizi a dobrou, ale ke konci mu to začalo haprovat, logikou brzdit, až se to ve finále nabouralo. Což je škoda, mohl z toho být solidní flák zlé čarodějnické flákoty. Takhle je to jen slušnej film s dobrým námětem ale špatným provedením. Konec byl zmatenější s blbou kličkou, kterou kdyby vynechali, tak udělají líp. Finále ve sračkách pod stromem špatnej nebyl, ale všechno šlo ráz naráz a potenciál byl fuck. 3* až 4*, ale dám 4, lepších witchcraftů se teď moc nevidí. 4* a.k.a 60% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vcelku únosná hororová podívaná, která má několik zajímavých vizuálních nápadů a nabízí hlavně poměrně sympatické ústřední postavy (což u podobných žánrových filmů často nevychází). Leccos si to bere z Noci hrůzy, Evil Dead či Disturbia, Démon zatracení ale postrádá nějaké stanovení pravidel, jaké schopnosti a limity zdejší čarodějnice má, takže se více méně dějí nové a nové věci, jak jen se to scenáristům zrovna hodí do krámu. Chvíli jsem přemýšlel, zda dějový zvrat v poslední třetině filmu v kontextu předchozího dění vůbec dává, nebo nedává smysl. Došel jsem k závěru, že je to vlastně úplně fuk, protože ten zvrat je v prvé řadě neopodstatněný a úplně zbytečný, film nikam neposouvá, ani nijak nemíchá kartami a jen vytváří asi vteřinový WTF efekt, který se okamžitě rozplyne. S ucelenějším konceptem to přitom mohlo být velmi slušné. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Jedna zo scén filmu zo strašidelnej pivnice sa nakrucala v rodinom dome bratov Piercovcov, kde ako deti vyrastali. (Kwaichi)

Reklama

Reklama