Reklama

Reklama

Černé Vánoce

  • USA Black Christmas (více)
Trailer 1

Studentka Reily (Imogen Poots) má po lehce traumatickém zážitku ze střetu s opačným pohlavím pifku na všechny chlapy a její spolubydlící na koleji ji v tom mohutně podporují, protože od čeho jiného jsou kámošky, že? Všechny se těší, jak si užijí vánoční svátky ve vyprázdněném univerzitním kampusu, z něhož většina studentů odjela strávit prodloužené volno s rodinami. I proto, že kvůli nevraživosti vůči opačnému pohlaví začalo být tohle sesterstvo dost nepopulární. Dokonalou idylu plnou sněhu a blikajících světel naruší série znepokojivých textových zpráv, která jim začne chodit na mobily. Následně jedna z nich zmizí a další zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatní dívky uvědomí, že jim všem jde o život, ztratí jakoukoliv naději na únik. Mají jen dvě možnosti – pasivně čekat, než si smrt přijde i pro ně, nebo se postavit na odpor. Klíčová otázka zní, kdo proti nim vlastně stojí, a jestli můžou věřit některému z kluků, kteří jim přišli na pomoc. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Najväčšou výhodou tohto filmu je že sme sa naňho rozhodli neísť do kina. Po úvodnom boji afroamerickej feministky proti bielemu patriarchátu a úspechu potom, ako bola socha bieleho chlapa na univerzite odstránená som o túto liberálnu sračku stratil akýkoľvek záujem, ale podarilo sa mi ho dopozerať keďže som si čas krátil na instagrame. Iba z dôvodu že odpad neudeľujem ako na bežiacom páse to má jednu hviezdičku, aj keď dôvod na ňu je tentokrát prozaický. Ušetrené eurá za vstupenku a občerstvenie a pekná vianočná pesnička. To bolo jediné v tomto filme, čo stálo zato. Ďalšie dobré komentáre ricci.s , Arsenal83 a Pajkenzi. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že to napsala a režírovala ženská, která má očividně mindráky z dětství. Černé Vánoce z roku 2006, jsem viděl až v roce 2018 a rozhodně to bylo o dost lepší než tahle nová verze. Dvatisícešestka si na nic nehrála, servírovala slušné vraždy, měla hezkou vánoční atmosféru a pěkný herečky. Tady ? Atmosféra skoro žádná, herečky podprůměrný, nezachránila to ani Poots, kterou mám celkem rád, a nejhorší jsou zde vraždy, které jsou buď mimo záběr nebo obyčejné ve stylu píchnu tě nožíkem a ty umřeš. Mít to o 10 minut delší stopáž, dal bych odpad. Horor pro děti. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

2. remake nedoceněné klasiky se jen přiživuje na jménu původního filmu, s kterým má kromě názvu společného velmi málo. Odehrává se sice také o Vánocích v domě dívčího spolku, ale místo obscénních telefonátů se tu posílají trapné zprávy přes aplikaci na mobilu a místo slasheru se z toho nakonec vyklube feministická MeToo agitka na téma utlačovaných a údajně znásilňovaných žen, co bojují proti bratrstvu černé magie, což je vyloženě flusanec do tváře tvůrců originálu a je ostuda, že taková vykalkulovaná sračka vůbec nese název BLACK CHRISTMAS. Od odpadu to zachraňuje křivozubá Imogen Poots (nechápu, že ji ještě agent neobjednal na rovnátka) a starý známý Cary Elwes v roli profesora. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Imogen Poots je jasným dôkazom toho, ako veľa znamená u žien farba vlasov a štýl účesu. Bežne blondýnka s peknými vlnitými vlasmi sa tu zmenila na štýl kastról po výbuchu a tak niet divu, že okrem jedného poloslepého Afroameričana nemá o ňu nikto záujem. Keď už sme pri tom horore, tak je fajn, že začnú miznúť osoby, ale veď nie je poriadne vidieť ani jednu z vražd, akurát sa zintenzívni hudba. Skôr to vyzerá ako paródia na Vreskot, ale aj tú sme už videli. A lepšiu. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu, který byl umístěn do kampusu amerických sester a bratrů, vypadal docela přiměřeně nadějně. Člověk by si pomyslel, že to bude nějaká vyvražďovačka zlobivých holek. Ovšem od druhé půlky to sklouzlo někam, kdo ví kam, do brutálního feminismu a omagicovaného bratrstva. Wtf? To jako vážně někoho napadlo? Nevím, co se dělo v hlavě tvůrce, POZOR tvůrkyně - Ženy sobě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Meno mačky patriacej dievčatám je Claudette, je to narážka na originál z roku 1974, kde sa v podobnej úlohe objavila mačka menom Claude. (beso74)
  • V úvodnej scéne sa na stole na chvíľku objaví soška jednorožca. Podobne tomu bolo aj v zvyšných dvoch filmoch tejto série. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno