Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (234)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Béčkovy detský horor kde scenár prekvitá tupotou (vie niekto kde majú postavy po celý čas rodičov ?) a klišé vidieť na každom kroku. Množstvo krvi ale veľmi málo skutočného napätia. Vizuálna podobnosť so Stranger things a pomrknutie po Vreskot sérii bolo tiež očividne a ku koncu som našiel aspoň pár momentov ktoré ma bavili.. Niekedy treba aj oddychové blbosti ale logické diery musia menej kričať. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V zásadě úplně jednoduchý slasher s lacinými lekačkami, který je ale tou stylovou přeplácaností téměř na hranici sebeparodie vlastně docela sympatický. Navíc, kdo stejně jako já slyší na tu současnou retro vlnu, bude potěšen zasazením. Devadesátky tu dělají polovinu atmosféry. Příjemné jsou i postavy, které se sice v akci chovají často záměrně debilně, ale v momentech, kdy se zpomalí, působí naopak nečekaně autenticky. Jakkoli se ale Netflix snaží chránit Rkovým ratingem, je to spíše oddychovější podívaná pro mladší diváky (byť se solidní porcí gore, nemalým množstvím nadávek a jednou osvěžující žhavou scénou). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem trochu na rozpacích, ale na druhou stranu slasherů v poslední době moc nevzniká, svoji zlatou éru od 70. do 90. let mají za sebou. A já mám tenhle subžánr rád. Takže omladina, potažmo celé městečko čelí kletbě čarodějnice sahající do 17. století. Masakry na sebe nedají dlouho čekat, první ochutnávka je v obchoďáku. Samozřejmě to beru jako poctu všem těm báječným Pátkům 13., Krvavým táborům, Vřískotům a maniakům. Přímé odkazy i zmiňované tituly s hororové pokladnice proto potěšily. Krví se nešetří, i když se mohlo jít více na dřeň - vše tak zachraňuje báječný kráječ na hlavu. Nejvíce mi vadily nevyváženost, kolísavé napětí a nedostatek děsu. Ale zase když padaly i postavy, u kterých se to až tak nečeká, vše se vyrovnává. Konec jsem sice čekal absolutní, tedy - nikdo to tu nepřežije, ale budiž. Radost mi udělala muzika mj. Bush, Garbage, Nine Inch Nails, Soundgarten, Radiohead, Iron Maiden, White Zombie, Portishead, Pixies, Alice Cooper, The Prodigy... z původních 3 jsem po úvaze navýšil o hvězdu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Atmosféra 7/10 Efekty 6/10/// PLUS: jsem zvědavý na další dva díly, snaha mixnou dohromady více záporáku a vícero hororových prvků (jak přelstít smrt) MÍNUS: vlastně je to trochu překombinované a ne zcela přesvědčivé, občas jsem se popravdě nudil/// Shrnutí: Zatím spíš zaměřeno na mladší publikum s mladšími herci. Atmosféra devadesátek tu je celkem dobrá, možná až moc včetně zpracování, takže to místy působí jako starší film. Český dabing byl místy rušivý. Osobně doufám, že další díly budou lepší, zábavnější a celá ta mytologie kolem čarodějnice začne dávat větší smysl./// Celkem 61%/// ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohoto projektu si na Netflixu nešlo nevšimnout. Trilogie Ulice strachu s čarodějnickou tématikou? Sem s ní! První část odehrávající se v roce 1994 má u mě obrovský plus s výběrem dobové hudby - Radiohead, Prodigy, Nine Inch Nails, Portishead nebo Iron Maiden? Sakra, proč ne. Horší už je to s prostředím, které se z 90ti procent času odehrává ve tmě a navíc si až moc hraje na takový drsnější Stranger Things s takovou trošku přísnější slasher atmosférou. O čarodějnici se toho také moc nedozvíte, ale ihned Vám je jasné, že bez dalších dílů se orientovat nebudete. Závěr je parádně brutální a i když je první díl trošičku slabší tříhvězda, nenechal jsem na sebe druhej díl dlouho čekat. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se využívá chatovací program, ve kterém je nastaven font Calibri. Ten byl ale založen až v roce 2000 (6 let po ději ve filmu). (Malabar)
  • Natáčanie prebiehalo v štáte Georgia, primárne v Atlante a jej predmestí East Point a tiež v štátnom parku Hard Labor Creek neďaleko mesta Rutledge, taktiež v Georgii. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

26.07.2024

Oblíbený americký herec Kyle MacLachlan (Městečko Twin Peaks, Fallout) se opět ocitne uprostřed zlověstného maloměstského mystéria. Zahraje si totiž jednu z hlavních rolí v chystaném hororovém filmu… (více)

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama