Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (168)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opět, divím se, že jsem tenhle film ještě nehodnotil. Už jsem ho sice delší dobu neviděl, ale co si pamatuju, tak se mi líbil. Chobotničky jsem měl vždycky o něco málo radši než Formeláky, avšak kvalitou mi ty filmy připadají podobné (tím myslím Chobotnice a Lucii). Tehdy jsem se u toho i celkem bavil, ale jak už jsem psal, ten film jsem nejmíň dva roky neviděl, jak by na mě zapůsobil dnes, nevím. Zatím dávám 4* ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Prni cast Chobotnicek je jasnou ukazkou drivejsi nadcasove komedialni ceske tvorby. Jindrich Polak stvoril uzasnou plastelinovou dvojku, kterou zna kazdy cesky divak. Nekdo je miluje nekdo zatracuje. Ja si nechavam jisty odstup, ale mam je v zasade rad. Je to proste pohodova, mila, ceska komedie, ktera ze sebe nedela neco cim ani nechce byt. Chce pouze mile, vtipne, chytre a nenasilne pobavit a to predevsim ty mladsi. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Legendární dobrodružství Zelený a Modrýho miluju sledovat dodnes během svátků. V porovnání s kvantem nepříliš promyšlených rodinných filmů, které u nás před revolucí vznikaly, jsou Chobotnice i se svým vánočním pokračováním na vrcholu žánru. Tolik hřejivých pocitů ve mně žádný český rodinný film nikdy nezanechal. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V úvodu je třeba zmínit, že je v zajímavostech chyba. Jiřina Jirásková v tomto filmu vůbec nehrála. Prázdniny u dědečka se totiž ve filmu skoro neobjevují. Naopak v seriálu jim je věnována značná část. A právě tato se mi líbila hodně, proto mám raději seriál. I tak je film docela dobrou komedií. Pavel Zedníček a Dagmar Havlová excelují. Josef Bláha a Oldřich Kaiser stráví ve snímku jen chvíli a i oni se svými grimasami zapsali do paměti. Film je založen na podobném základu jako seriál a dvojfilm o Lucii, postrachu ulice, ale přiznávám, že chobotničky jako postavičky jsou mi milejší. Naopak Lucie, postrach ulice je zase lepší komedie. Celkově se ale povedla i hudba, která je nezapomenutelná a k tomuto filmu už patří. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Zatímco starší dobrodružství předškolačky Lucie a jejích kamarádů formeláků jsem měla na videu hodně obehrané, chobotničky mě nikdy nelákaly a maminka mě od nich vždycky odrazovala. Je pravda, že než se titulní postavičky vůbec objeví, nejedná se o nic světoborného a rodina Holanových mi moc sympatická nebyla. Můžu si odškrtnout další vánoční klasiku, ale znovu se asi nepodívám. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Když svádí operní pěvec (Přemysl Kočí) Andreu (Dagmar Havlová) před Národním divadlem, otevře jí galantně dveře svého Fordu Sierra. Jsou to ale dveře u řidiče. (jis)
  • Když se natáčelo v Portugalsku, Oldřich Kaiser spolu s Josefem Bláhou, kteří hráli španělské policisty, mimo natáčení z recese v těchto kostýmech pokutovali řidiče a řídili dopravu. (Cibulka_C)
  • Ponorka má dvě mechanická ramena - na levém je vrták, na pravém kleště na sbírání vzorků. Když ovšem „živá hmota“ pravé rameno zlomí, ponorka ji nabere a uloží do „termosky" levým ramenem, kde by ovšem měl být vrták. Když je „termoska“ vypuštěna, je na levém rameni opět vrták. Navíc, když se ponorka vynořuje, jsou obě ramena v pořádku, přestože se jedno pod vodou zlomilo. (Jan.Kanak)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama