Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (111)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Generická, plytká, omalovánková blbost pro dětičky, v níž je masový vrah Loki vyobrazen jako roztomilý a soucitný šašek, který se zamiluje do "svého lepšího já". Genderově dodržené, BLM dodržené, LGBT+ trochu pokulhává (kromě Lokiho bisexuality), tam bych ještě viděla prostor pro zlepšení v další, ještě tupější, sérii. Když nemáte příběh a nemáte scénář, (přičemž pořádným příběhem opravdu nemyslím "běháme CGI obdélníky po různých planetách a v různých dobách") tak už to pak nikdo nevytrhne, tím méně očividné přehrávající Tom Hiddleston a nevýrazná Di Martino. Slabé 2*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alternativní přístup se hrubě nevyplatil. Loki je přepálený, nesourodý, zmatený, místy lacině vypadající, s akcí na úrovni televizních popkulturních fláků z devadesátek. Zdánlivě superchytrý scénář je patlanina všeho, co v jiných marvelovkách bylo lépe provedené, s větším emocionálním zápřahem směrem na diváka. Loki je místo obávaného padoucha jen bezduchá figurka, skákající z jednoho nesmyslného světa do jiného. Nic nedřzí pohromadě, nic nedává smysl, všechno je divákovi úplně jedno. Dokoukáno jen z úcty k dnes již klasickým filmům, jinak je to v polovině na vypnutí. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po WandaVision a Sokolíkovi se Zimnym Soldátem první Marvel-seriál, který opravdu funguje. A funguje výborně. Hlavní tahák titulního hrdiny doplňuje charismatem Owen Wilson natolik, že jsem jej nepoznal a půl prvního dílu si říkal, že ten nos je mi sakra povědomej. A postupem času se přidá dalších pár zajímavých postav, což vygraduje v episodě páté, která je erupcí zábavy a potenciálu ukrytého v... No řekněme ukrytého v zápletce celé téhle řady. O tomhle seriálu se vůbec bez spoilerů píše značně těžce, takže se dá jen říct, že příběh je značně hravý, ale zároveň nepostrádající dramatičnost, z Lokiho je na mnoha místech figurka vyloženě groteskně komediální (a to bez nadsázky, jsou tu místa, které obsahují poetiku klasických grotesek), zároveň má pár dramatických a emočních scén (které tak zoufale postrádali/nepovedli se ve WandaVision a WS&Falcon). Hrozně mě bavilo i zasazení a estetika, která vychází z šedesátých let a to nejen v kancelářských prostorách (ach, zas to co se objeví v páté episodě). Za mě další velký bonus je ten, že se tu konečně hraje trošku větší hra a funguje tu jak příběh pro samotné hrdiny, tak i příběh, na který se bude navazovat v jiných Marvel produkcích. PS: tikající openig je hrozně super a aligátor mé nové oblíbené žvíže ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak natěšený na Lokiho jsem dlouho nebyl, všichni říkali že je to pecka, nejlepší MCU seriál apod. No a nakonec je to jen průměrný seroš, který nesahá WandaVision ani po kotníky. Minimálně z 1. série mám takový názor. Avšak věc, kterou musím pochválit jsou dialogy mezi Lokim a Mrbiem - Owen Wilson byl skvělá volba. Tom Hiddleston mi nepřišel ničím zajímavý ani v Thorech či Avengers, tudíž jeho nemastný, neslaný výkon se přenesl i do seriálu a vychvalovat ho tu asi nebudu, moc mi nesedí, ale ostudu neudělal. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co by byl Loki bez Tomina, protože právě on mu vtiskl sílu postavy, charisma a tu ďábelskou prohnanost, ale na druhou stranu i milou a sympatickou duši a já mu fandím. Marvelovky neprožívám, ale Loki je zábavná podívaná, která mě baví stejně, jako mě bavil Agent Carter. S druhou sérií se dost courají, chtělo by to pohnout kostrou. Tomina bych ráda viděla, jako Bonda a nástupce Craiga. Je ideální typ a dokázal to, už v Nočním manažérovi. Obleky mu sedí pekelně, vysoký, urostlý a čertíci mu v očích jen hrají. Navíc je výborně pohybově nadaný, ty jeho taneční kreace nemají chybu. Není prototypem jednoho typu postav, má širokej záběr a dokáže zahrát v podstatě cokoliv. V kruhu koruny, jako Jindřich V. je vynikající, jedno z nej zpracování a v High Rise a Přežijí jen milenci též a navíc mu pán bůh nadělil krásnej hlas. Jo holt někdo se umí narodit. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Nápoj s názvem The Josta, který pije agent Mobius (Owen Wilson), byl ve skutečnosti jedním z úplně prvních prodávaných energy drinků v letech 1995 až 1999. Společnost Pepsi však přestala nápoj prodávat bez udání důvodu. (NiWi)
  • Na Voidu lze v pozadí zahlédnout helmu Yellowjacketa (záporňáka filmu Ant-Man, 2015), vesmírnou loď Ronana (záporňáka Strážců Galaxie, 2014) a létající loď SHIELDU – Helicarrier (z filmu Avengers, 2012), hlavu sochy Žijícího Tribunálu či Kangovu citadelu. (NiaWolf)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno