Reklama

Reklama

Loki - Season 1 (2021) (série)


Pro tok času. Vždycky. (S01E06)

(epizoda)
  • USA For All Time. Always. (více)

VOD (1)

Čas se krátí a ve velkém finále seriálové řady jdou Loki a Sylvie vstříc osudu. (Disney+)

Recenze (61)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veškeré nerdství ve mě stranou, tenhle díl byl fenomenální. Všechny postavy fungovaly úplně přesně podle svých povah (tvůrci je opravdu chápali), vizuální efekty opět na jedničku, hudba vynikající, a hlavně… špičkové herecké výkony. Celá šou byla tentokrát o trojici Tom Hiddleston, Sophia di Martino a Jonathan Majora, a všichni podali vynikající výkony, jeden lepší než druhý. A kdybych si měl vybrat svůj nejoblíbenější, byl by to asi Majors. Budoucí záporák třetího Ant-Mana a snad i dalších MCU projektů se představil v trochu jiné podobě, ale ve i tak ve skvělé formě - člověk s neskutečnou mocí, který viděl a zažil úplně všechno, který má kontrolu úplně nad vším, ovšem jeho kontrola je hrozně křehká, je osamělý, a asi už mu trochu šplouchá na maják… to všechno a mnohem víc nám Jonathan předvedl. Ale abych nechválil jen jeho, Tom i Sophia nezaostávali, ovšem že ti dva umí hrát už nám ukazovali celou dobu, takže žádně překvapení. No a i když pominu postavy, díl měl prostě všechno - již zmíněnou hudbu a VFX, dobře napsaný scénář se zajímavými dialogy, práce s kamerou byla skvělá, budované napětí fungovalo… snad jen ten konec byl takový náhlý, ne zcela konkluzivní… ovšem jsem si jistý, že Marvel k tomu měl dobrý důvod, tím spíš, že nám potvrdili druhou sérii. Nemám co vytknout, snad jen to, že se mi opět nepotvrdila teorie :D. Naprosto zasloužených pět hvězd, 100% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako finální epizoda tedy ohromné zklamání. Většího šaška jakožto záporáka, co tahá za všechny nitky už ani vybrat nešlo! A není to tak, že by mi šlo jen o akční scény, ale z celé epizody potěšila jen ta bitka s Lokim na závěr. První půl hodinu nudil užvaněný brepta, kdy vysvětloval svou práci tím nejnezáživnějším způsobem a dílo tak zahnal do slepé uličky, ze které se už pokračováním nemůže nikdy vyhrabat. Vysvětlení příběhu tak nebylo vůbec uspokojivé ani příliš promyšlené. Já se však od začátku obával, že tvůrci tuto směsici časových paradoxů a paralelních vesmírů neukočírují a postarají se tak o podobnou frašku. Bez propracovanosti soubojů bych dal jasný odpad. Zpětně lituji, že jsem nedal na své prvotní dojmy, neboť tohle byla opravdová ztráta času. Seriál uzavírám po první sérii a doufám, že obsah co nejdříve zapomenu. ()

Reklama

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A po dvou famózních epizodách tu máme velké finále a v něm... velké zklamání!:/ Ok, beru, že tvůrci chtěli skončit cliffhangerem. Jenže popravdě jsem měl spíš pocit, že ani oni sami neví, jak to vlastně celé ukončit. Mám rád filmy i seriály, kde člověk nahlédne za oponu toho, jak funguje realita, kde divák absolutně netuší, co se stane v příští vteřině, kde se hrdinové ocitnou v místech, kde je možné úplně cokoliv... To všechno nám Loki tak trochu sliboval, takže když se pak nestane v podstatě vůbec nic, je to prostě mizérie. Stejně jako hloupé chování Sylvie, která se tu najednou promění jen ve figurku na scénáristické šachovnici, skákající tak, jak je zrovna potřeba, ačkoliv to jinak nedává vůbec smysl. Ani dlouho očekávaný tajemný záporák nijak nenadchnul, nepřinesl nic, co bychom už jinde neviděli. Škoda, tenhle výborný seriál si zasloužil mnohem lepší zakončení. /// Další recenze nejen na MCU filmy a seriály čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Hloupý vtip? Nemůžu uvěřit, že povolané osoby tuhle šaškárnu s vážnou tváří vypustily do světa. Po dramatickém nárůstu kvality v posledních dvou dílech mělo tohle všechny předpoklady být velkolepým finále, čemuž nasvědčovala i napínavý vstup Lokiho a Sylvie do Citadely. He Who Remains? Znělo to monumentálně, a navnadilo mě to ještě víc. Čekal jsem Living Tribunal, skutečné Time Keepers nebo něco podobného. A pak se na scéně objevuje užvaněný debil ve fialovém hábitu. Víceméně moment, kdy se vše zlomilo, kde se seriál zvrhl v parodii a od nějž nefunguje prakticky nic. Loki se Sylvií se porvou kvůli banální zámince, Mobiovo velkolepé "ničení TVA", na které se hypovalo v minulém díle, nevede nikam a  naprostá většina dějových linek končí neuzavřena. A jestli měl být ten černoch něco jiného než komediální fail, tak je to poslední hřebíček do rakve. Od finále jsem čekal velké vykoupení, místo toho došlo na velké potopení se vším všudy. EDIT: Tak jsem se dozvěděl, že ten šašek měl být Kang Dobyvatel. Gratulace Marvelu k zesměšnění tak ikonické postavy.  ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že bude mít finále Lokiho velkou dohru na budoucnost MCU bylo již delší dobu tak trochu jisté. Nikoho ovšem nemohlo nic připravit na tohle finále, které si drží vše nastavené předchozími 5 díly. Výtečná práce s budováním atmosféru, vynikající a půvabný vizuál, nadále fenomenální výkony a především delší dobu očekáváné zjevení jedné postavy, která bude mít na budoucnost MCU dle slibu finále 1. série Lokiho velkou dohru. 1. série Lokiho dokáže skončit jako konec jednoho kompletního celku, zároveň ovšem ponechává výrazně otevřená dvířka pro 2. sérii, přičemž se nadále udržuje to posvátné tajemno. A jen to ukazuje, že se u Lokiho nepolevuje.   Dochází k vyvrcholení vztahu Lokiho a Sylvie, tajemna okolo TVA, komplikací s časoprostorem a definitivně se ukazuje, že není cesty zpět. Celé to po celou dobu skutečně působí, že se o něco hraje, že rozhodnutí hlavních postav bude mít takový či takový zásadní dopad. I přes silné pouto tak dochází ke konfrontacím, jejichž výsledek skutečně ovlivní MCU na několik let dopředu. Oné osudovosti nadále pomáhá fenomenální soundtrack Natalie Holt, který jinak nadále funguje jako skvělá podložka k oné mysterióznosti, která ze seriálu nadále trčí.   Akční scény mají povedenou choreografii, tomu vizuálu se opravdu nedá co vytknout a celé to skvěle frčí k onomu finále, které se bez spoilerů popisuje vlastně dost těžce. Jisté ovšem je, že finále 1. série definitivně otevírá dveře k šíleným věcem, kterých bude v MCU po několik dalších let mnoho. Především je ovšem důležité vědět, že ´´ Loki will return in season 2 ´´. Finále 1. série ovšem bylo fenomenální a především i proto, že to celé vyvrcholí dosti nečekaným způsobem. I ten otevírá dveře k mnoha možnostem...... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • „He Who Remains“ je v komiksech prastará bytost, která stvořila a dohlíží na tzv. Time Keepers, a přebývá v Citadele na konci času. V minisérii si však tvůrci tyto skutečnosti lehce pozměnili a touto přezdívkou označili verzi Kanga the Conquerora (Jonathan Majors), kterou zde potkáme. (NiWi)
  • Během úvodního loga můžeme slyšet nespočet hlášek a zvuků z předchozích Marvel filmů, později pak i ústřižky z proslovů známých lidí jako Nelson Mandela, Neil Armstrong či Alan Watts. (NiWi)

Reklama

Reklama