Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (259)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Falcon and the Winter Soldier funguje po akční stránce takřka na výbornou a nabízí nejednu nápaditou (byť sem tam lehce přeumělkovanou) sekvenci, která napne i nadchne. Z hlediska příběhu jsem měl však mnohdy problém přistoupit a uvěřit motivaci "záporáků", na čemž se jistě podepsal i (pro mě) nadmíru nesympatický casting. Z dějových linií mě nejvíce oslovily Buckyho terapie a návrat Zema a Wakanďanek. Falcon mi přišel značně nevyvážený a až příliš "americký", zatímco John Walker šel po celou dobu téměř úplně mimo mě (snad až jen vyjma závěru 4. epizody). Seriál se snaží vedle akce a sci-fi dobdrodružství poukázat i na (nejen) současné problémy (rasová diskriminace, "bezmocný jednotlivec" x "všemocná vláda", terorismus atd.), což se mu daří tak napůl. Seriál vyloženě neurazí, nicméně ani neohromí - obzvlášť po žánrově pestrém WandaVision. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

no to byla kktina..jen ten winter soldier a zemo koukatelnej..jinak shit totalni.. 😒 takovy nesympaticky herci vsechno dpc a to na silu pasovani cernyho kapitana ameriky to bych blil dpc..jo jeste gsp potesil ale mam nejvetsi chut dat odpad..za tyhle tri kluky ale dam 3hvezdy z litosti 😒 marvel jde doprdele..po endgame je to sama sracka ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po Wande/Vision jsem byl skeptický, protože tam jsem se nudou doslova trápil, ale naštěstí Falcon a Winter Soldier už víc připomíná Marvel a konečně si tvůrci uvědomili, že Marvel má být akční a tím Falcon a WS bezpochyby je. Chvílemi jsem měl pocit jakobych sledoval sequel ke Captain Americovi, což po Avengers považuji za nejlepší Marvelovku, jelikož se drží "při zemi", takže místo kouzel a Sci-Fi světů dostává prostor můj oblíbený martial art a fighty na PG-13 tu jsou překvapivě solidní a místy i nečekaně drsné. Vývoj Falcona v ( Kdo viděl, tak ví) je satisfakční, potěší nový Captain America na scéně, Winter Soldier mi přišel trochu nevyužitý, přišlo mi, že svou ruku téměř vůbec nepoužívá a častěji kope, ale budiž a rozhodně potěšil Baron Zemo a návštěva z Wakandy. Každý díl je akční a těch konverzačních pasáží není tolik, abych se vyloženě začínal nudit, je to zábavné i hezky natočené a byť záporáci jsou opět slabší ( Největší slabina Marvelu se potvrzuje i zde), tak mi to až tak nevadilo. Po Wandě rozhodně krok vpřed a doufám, že Loki to natrhne všem! 7/10. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Taková promarněná příležitost. Do čtvrtého dílu je to rozehrané parádně. Podobně jako poslední Capové se tu staví na tom, že svět již není černobílý a lehce rozdělitelný na dobro a zlo. Jenže v posledních dvou dílech se všechno tohle hodí za hlavu. Karli, které do té doby snad i někdo mohl fandit, se stane jednoznačnou fanatičkou, nový Kapitán opět trapně mění směr a nejtrapněji vše korunuje Sam. SPOILERY: Je mi jasné, že chtěli udělat černého Kapitána Ameriku, ale proč se tam o tom mluví asi tak 200x v posledním díle. Navíc ten proslov je patetičtější než všechno, co jsme mohli vidět v Kapitánovi jedničce. Další věc, co mě vytáčela, byla totální degradace Buckyho. Týpek, co dokázal zaměstnat několik Avengerů najednou, tady spíš potřebuje sám zachraňovat zadek, ach jo... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Falcon je za mě jedna z těch nudnějších postav avengerů, a to hlavě tím, že je tak "sterilní", moc toho neumí a víceméně je to člověk bez schopností. A v podobném duchu se nese celá tahle 6ti dílná série, kde se jenom mluví a nebo mlátí, ale nic víc z toho nevyleze a jak jsme v Marvelu zvyklí na nějaké to scifi, příšery, skřety a podobně, tak tady se nedočkáme ničeho. Dokonce i záporáci jsou tak strašně nudní, vlastně se ani sami neumějí rozhodnout, jestli jsou to záporáci nebo spíše "dobráci", jdou úplně mimo diváka a koukat se na pobíhající teenagery, kteří chtějí zrebelizovat společnost, není úplně to, co z Avengers univerza člověk očekává. Akce je dost, nicméně nestrhne ani neurazí - takový zlatý průměr, což je na tuto sérii opět málo. Finále bylo pak neuspokojující, žádné velkolepé zakončení se nekonalo a zase se spíše povídalo. Když tohle člověk vynechá, tak (narozdíl od WandaVision) o nic podstatného nepřijde a může jít dále. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • V seriálu vidíme Johna Walkera (Wyatt Russell), kterého z komiksových stránek můžeme znát jako Super-Patriota z „Captain America #323“ (od Mark Gruenwald z roku 1986), dále pak jako dalšího Kapitána Ameriku v „Captain America #333“ (1987) a dále pak jako U.S. Agent od roku 1989, kdy pod tímto jménem poprvé vystupoval v „Captain America #354“. John Walker je upravený člověk s nadlidskou fyzickou zdatností, koordinací, výdrží a je také rychlý. Tyto schopnosti získal od Power Broker, když se spolu s kamarádem dobrovolně přihlásil do jeho programu. Své jméno dostal podle světoznámé whiskey a zápasil v Unlimited Class Wrestling Federation, kde zápasili také Thing, Ikaris, Cataphrax (jako Enigmo) či dokonce Beyonder. (3T)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama