Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

yarca 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na něco jako "Případy prvního oddělení". No, dočkala jsem se akorát přehnaně vyfabulované wannabe kriminálky... A pokud někdo očekává, že budu achat a ochat, že hlavní zloun byl potrestán, tak pardon, ale nebudu... Jedna hvězda je pro Jiřího Dvořáka, protože ten bude vyzařovat mužné charisma, i kdyby hrál Elsu ve "Frozen". A druhá je pro Arnošta Goldflama, protože je to kouzelný stařeček. Jitka Čvančarová je krásná baba, ale do téhle role se hrubě nehodí. Takže žádná další hvězda nebude. Ale šanci jim dám i příští týden. Třeba překvapí. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem také shlédl 1. díl seriálového počinu tak často komentovaného a nevím, z čeho se mám vzpamatovat dříve, jestli z toho, že M. Spáčilová mu přiřkla 60%, anebo z děje samotného. Napadají mě čtyři slova: nuda, nezájem, nelogičnost a karikatura. Nuda, kterou jsem při sledování pociťoval, nezájem o děj, karikatura některých postav a jejich chování a nelogičnost v ději samotném. Výsledek je, že si při sledování připadáte trapně za hlavní aktéry, kteří se chovají, jako kdyby vystupovali v nějaké totální šmíře, mají vševědoucí pohledy a zřejmě jasnovidecká zjevení nebo se naopak usmívají nad absolutní scénáristickou banalitou, která nepůsobí duchaplně ani s litrem vodky... O mafiánských bossech s kožešinkovým lemem ani psát nebudu, protože nikdo takový nikdy nežil a vyskytuje se jen ve fantaziích pisatelů pokleslých detektivních románů... ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle musím říci, že za mne spíše zklamání. Na rozdíl od mnohých mi nevadí hlas pana Isteníka, ani poněkud těžkopádná drsnost Jitky Č.Č. a stejně tak mne nijak neuchvátil výkon Jirky Dvořáka ( neb neměl moc co hrát), Bučková tam byla jen do počtu. Scénář vidím jako jeden obří průser, zápletka se zbytečně komplikuje, přitom už na konci druhé třetiny je evidentní, kdo je vrah. Pokus o vykreslení duševního rozpoložení bratra Jitky je dosti amatérský, stejně tak nevyzrále, nelogicky a amatérsky působí závěrečná scéna. Kamera je divná a střih místy nesedí. Jediné, co se hodilo byla hudba. Za mne do odpadu bych to zatím rozhodně nedávala, ale na víc jak 30% to nevidím. Snad se to trochu vyklube, vždyť obsazení je výborné, tak jen změňte scénáristu a Renčovi dejte nějakou veselou piluli a bude to. PS: snad ani matka policistka by nemohla být tak blbá, aby svěřila svoji malou dceru bratrovi psychoušovi ( dle výrazu měla nějaké povědomí o jeho duševní nestablitě), a dokonce ji s ním pustila do auta. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už bylo řečeno... Čvančarová jako policistka? Velký přešlap. A zdá se mi to nebo má Isteník nějaký jiný hlas....? Mluví jako by měl těsné trenky. Co se týká seriálu, je to taková ta naprosto obyčejná televizní kriminálka. Ničím nezaujme. Snad jen Heřmánek ml., docela mě zajímá, co se z něj vyklube. Konec byl dost překvapivý. 45% ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1772. hodnocení: Škoda toho Jiřího Dvořáka. Propůjčit se tomuhle paskvilu... Čvančarová je jako herečka otřesnâ. Její vzhled nehodnotím, stalose z ní to, co se stalo, ale ona nemá výraz, její hlas je stále stejný a když zakřičela na pachatele, tak jsem v tom spíše poznal křik prodavačky, aby zákazník vrátil sušenku z kapsy do regálu. Ten příběh byl strašně nudne.j. Postava bratra Jitky Čvančarové naprosto nedomyšlená a galeristé/sběratelé umění neměli skoro žádné dialogy. Tomuhle dílu dávám 1* a další šanci ode mě nedostane. Jediným pozitivem je Jiří Dvořák, jinak je to strašná bída. 1* ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Medúza“ je obraz z roku 1618 od vlámského malíře Petera Paula Rubense, zobrazující useknutou hlavu Medúzy. Hadi na obraze byli připisováni Fransi Snydersovi. Je ve sbírce „Kunsthistorisches Museum“ ve Vídni, další verze pak v Moravské galerii v Brně. (sator)
  • „Scéna ubodání tužkou vznikla až na place. Řekli jsme si, že to chceme udělat opravdu brutálně. Pak Filip Renč řekl, že použijeme tu tužku, a šli jsme do toho. Jednou jsem taky zabral trochu víc, ale pan Schwarz si naštěstí nestěžoval,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • „Pokud jde o toho kaskadéra, kterého jsem mlátil na záchodě, tak toho jsem hrozně litoval, protože nám furt nechtělo zrcadlo, do kterého jsem mu narážel hlavou, rupnout. Ani nevím, kolikrát jsem mu tou hlavou mlátil, musela se měnit tři zrcadla, než to bylo to pravé. Pak mu asi dost zvonilo v hlavě,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)

Reklama

Reklama