Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (297)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Po dlouhém čekání, způsobeném pandemií tu máme další přírůstek z filmového universa SAW. Ani se nedá říci, že je toto pokračování série. Ta v návaznosti ukončila propojené dějové linii v sedmém dílu zvaném SAW 3D. PO 7 letech v r. 2017 vzniklo volné pokračování s názvem JIGSAW, který dle mého názoru důstojně navázalo na ty díly předchozí. Až na nějaké malé nedostatky jsem s 8 filmem byl spokojen. No a co tento film ? Zmínka o Johnu Kramerovi tu je, ale jen na okraj. Prostě tu máme napodobitele skládačkové vraha (Kramera). Po skončení snímku jsem byl trochu rozpačitý. Nevěděl jsem, co si o tom mám myslet. Rozhodně je to o dost slabší, než předchozí části, na které nedám dopustit. Určitě jsem zde neočekával nějaké dějové propojení, nejsem naivní. Ale zkrátka mi to přišlo celé takové uhozené. Hlavní herec Chris Rock tomu zde bohužel nasazoval korunu. Jako určitě si myslím, že se svým způsobem snažil, ale proboha ten jeho hlas? Nyní si říkám, jestli jsem si neměl počkat na dabing. xD Opravdu to bylo hrozné ho poslouchat, k tomu sem tam ty jeho rádoby emoční výjevy. Až v cca 3/3 snímku mi přestal vadit. Co se týče děje, tam není nic co by zaujalo, ani ta atmosféra tu prostě není. Jen ke konci jsem si trochu oddychl a řekl si, že mi to ten starý dobrý SAW trochu připomnělo, Ve finále to mělo rozumnou pointu, návrat dobrých hudebních motivů od Charlie Clousera atd. Ostatní postavy mě též nebrali. PASTI. Aspoň něco kladného. Co se týče logiky, byly technicky složitě navržené, takže jsem si říkal, že napodobitel Jigsawa musel snad mít komplice, ale co … Na pasti se dalo dívat, měli trochu děsivější závan než v předchozím osmém filmu JIGSAW. Akorát byly vcelku krátké. Takže ve zkratce, chybělo toho dost. Darren Lynn Bousman, který tento film režíroval (má na kontě druhý třetí a čtvrtý film téhle série) předvedl obyčejný průměr. To zmíněné finále nebylo jak už jsem psal špatné, mělo to dobrou pointu, která to zachránila tak, abych ty slabé 3* dal, ale úplný konec to mělo divně useknutý. Znovu se k tomu asi už vracet nebudu. Nelituji tedy, že to nevidím v kině. Doufám, že už tuto sérii nechají plavat. Případně desátý film bych si představoval návratem starých postav a zodpovězení jistých otázek. Mohl z toho být větší brak, ale i tak se nevyhnu zklamáním, když mám tuto ságu tak rád. Takže asi tak … ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Chris Rock” hral doposiaľ v 114 filmoch, pričom v 113 zo seba robil solídneho kokotka na pohľadanie. Obsadiť do hlavnej role kultového hororu o sériovom vrahovi takéhoto nímanda, to svedčí o riadnej dávke dementnosti na strane kompetentných. Ja si skutočne nepamätám, kedy naposledy mi nejaký herec, takto extrémne znechutil sledovanie nejakého (hocijakého) filmu. Každý jeden divák by mal dostať medajlu zato, že musel 90 minút strpieť pohľad na tohto extrémne afektovaného mahagóna, ktorý gestikuluje ako nejaký 13 ročný hip-hoper z Fiľakova. Čo však bola ďaleko bolestivejšia skúsenosť ako jeho gestá, je jednoznačne mimika jeho ksichtu v pasážach, kedy sa prižmúrením očí, snažil všemožnými silami o zanechanie dojmu tvrdého chlapa, ktorý by bez bolestne zvládol “čertovo kolo” s tromi doživotne odsúdenými trestancami v Leopoldove. Grcať sa mi chce, ako to skurvyli, pričom absolútne jediné čo v tomto snímku stojí za pozornosť, je gore a originalita mordovačiek. Otras .. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nádorovou sérii Saw jsem měl vcelku rád, líbily se mi zejména všechny ty oslí a jiné můstky, které spojovaly všechny části do spojitého celku. Pochopitelně mě bavily všechny ty pasti, pasti, pastičky. Což koneckonců společně s hudebním motivem dělalo Saw tím, čím je. Zábavou pro krvežíznivé diváky.  Zda se devátý zářez rozhodl navázat na původní řetěz Pily si nechám pro sebe, už jen proto, že v desítce se může ukázat, že vše bylo jinak. Nebylo by to v rámci téhle série poprvé. Jinak tu máme téměř to samé (mnou však rozhodně očekávané), tedy Jigsawa  a jeho neuvěřitelné a krvavé pasti. Jejich působek je pak tím lehce zvráceným guilty pleasure, co mě zase potěšilo, ale oproti mým očekáváním jich bylo opravdu málo. Chris Rock mě pak zase "nezklamal", uřvaný a ukecaný , ale díkybohu alespoň bez svého  trapně murphyovského šaškování.  Zklamáním pak byla okatá předvídatelnost, kdy vy jasně víte, ale hrdina je za debila a efekt překvapení při odhalení pak vůbec nefunguje. S tímhle, mám pocit, se v rámci série Saw vždy umělo pracovat o něco lépe. Samotný závěr si pak říká o přímé pokračování v následujícím díle a bude-li takový, jaký bych si přál (tedy překvapením pro padoucha) má u mě desítka hvězdu navíc. Tady je to maximálně na tři utržené prsty. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě potěšilo, že se Spiral zaměřuje více na krimi vyšetřování, ale nadšení mě velice záhy přešlo. Je to strašná nuda. Chris Rock je miscast jako prase. Ten člověk neumí normálně hrát - xichtí se děsně nepřirozeně a vypadá jak přeleštěný leštěnkou. Děj netáhne, vizuál vypadá lacině a filmařsky je to neambiciózní, jak 10 let staré televizní béčko. Bousman si samozřejmě neodpustil ani to jeho charakteristické klipovité šaškování se střihem. A ve finále ani ty pasti za nic nestojí. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se jednalo spíše o průměrou detektivku, co si hraje na něco připomínající saw. Spokojený jsem však nebyl, jelikož vraždy byly zaměřené na čirou brutalitu, nebyly vůbec nápadité a oběti neměli šanci uniknout. Postupně si mě však bylo dílo schopné získat a Samuel L. Jackson, přestože zde měl jen miniroličku, stihl říci svoji MF frázi a když náš Samík pronese tato kouzelná slova, tak to nemůže být v žádném případě špatný film. Vzápětí se to potvrdilo a na závěr nás čekal klasický Saw mindblowing twist, kdy mi hlavou bleskly i čtyři hvězdy. Ve srovnání s ostatními díly (viděl jsem je všechny) jsem však rychle vystřízlivěl. Toto dílo, ač podhodnocené, je stále pouze průměrné. 55-60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)
  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama