Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (296)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vlastně ne tak úplně špatný. Dobře se na to kouká (Marisol Nichols), má to celkem zajímavý střídání vtipných hlášek a komediálních vsuvek s brutálníma scénama, a Chris Rock si roli v největší broskvovině jeho kariéry taky užívá. Potud vše fajn, jenže to by Spirála navíc nesměla bejt prošpikovaná tunou nelogičností, ultradebilních postav a hororovými klišé. Nesnášim se za to, že jsou pro mě tyhle torture ptákoviny tak silnou drogou. [Netflix] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy ze série Saw. Vlastně je to jedna z mých nejoblíbenějších filmových sérií. A tohle volné pokračování, volně na starou sérii navazující (říká se tomu myslím sequel), není úplně blbé (samozřejmě v rámci sawčkových scénářů) a svými několika vypečeně sadistickými vraždami je myslím určitě sawčkově nadprůměrné. A ani by mi nevadilo, že pachatel mi byl zřejmý už někdy v polovině. Bohužel film ale totálně domrvil casting. Zmalovanou latinskou pornoherečku v roli policejní šéfky bych ještě v pohodě rozdýchal, ale oči poulícího zulukafra, s podivným akcentem osoby po mozkové obrně, který byl díky pozitivní diskriminaci obsazen do hlavní role detektiva, tak toho už fakt ne-e. Tahle tragikomická herecká osoba se zjevně nemohla rozhodnout, pojme-li svou postavu vážně, nebo s komediální nadsázkou. Nakonec z toho vyšel jakýsi zrůdný herecký kočkopes, ani ryba, ani rak. Představte si třeba Eddieho Murphyho nebo Chrise Tuckera, kterak se tito snaží hrát vážného a seriózního drsňáka a přitom používají svou typickou dikci i mimiku. Tak asi tak. Jo a ještě mě docela štval kňouravě chlapecký magnetofonový hlas nového Jigsawa. Naopak potěšily mě (jak už jsem zmínil) důmyslné vraždičky a taky Samuel L. ve výrazné vedlejší roli. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som túto sériu žral, ale len  do dvojky. Ostatne časti boli tak strašne prekombinované, že si s pribúdajúcimi pokračovaniami srali riadne do svojho rybníka. Ale i tak , vždy, keď prišlo pokračovanie, bolo otázkou času, kedy si ho pozriem, ale už len preto, že mi išlo hlavne o skompletizovanie serie ako zo zvedavosti. A tak nejak som pristupoval i k tejto časti. Po príbehovej stránke nemá už čo ponúknuť. Zaujať môže už len prevedeniami pasci, ktoré vždy sú parádne prepracované. Tu hlavne zaujala tá pri drvičke fliaš, ale i ostatné i keď ich nebolo veľa, boli celkom fajn. Vraha som neuhádol, lebo takého tutka bez charizma som vážne nečakal. A keď bude i v ďalšej časti, to bude teda prúser. Aj keď stále ma čim tato séria zaujať, už je to hlavne po obsahovej stránke len trápenie, takže ďalšia časť bude asi zbytočná aj keď verím, že bude a nie len jedna. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokus o oživení již zapomenuté série Saw, tentokrát zabalené jako temná kriminálka inspirována legendární Sedmičkou. Zcela dle očekávání je zde vše špatně a nejvíce to je viditelné u scénáře, staromódní a líné režie a hlavně u Chrise Rocka. Jeho drsný detektiv, který neustále piští, film neustále strhává do vod nechtěné komedie, což v kombinaci s explicitní brutalitou vůbec nefunguje. Jediné co tak zbyde je pár pěkných záběrů a již zmíněná brutalita, která je tím jediným, co sérii dokázalo udržet. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Smažák a maxi porce hranolek, zalitá tatarkou a pořádnou dávkou kečupu, nebyla úplně ta nejideálnější volba, před úvodní scénou v metru (můj jazyk nechtěl spolupracovat) - husina po celém těle - slyšet opět tu výbornou znělku. Jigsaw, mě v roce 2017 hodně zklamal a bylo to "zakončení" jinak mé nejoblíbenější, Hororové série fakt na hovno.  Po letošním, né úplně podle mých představ natočeném Rebootu Wrong Turn, jsem se začínal bát i tady, zda tvůrci neodbočí o něco víc. Pasti asi nejsou tolik promakaný, jako v předešlých dílech, ale i tak jsem se občas díval skrz prsty (scéna s prsty), smrti jsou celkem fajn, jsou krvavé, jsou nechutné, herecké obsazení mi zas tolik nevadilo, hodně kritiky jde na Chrise, ale já jsem s ním tady neměl zas až takový problém. Co mi možná vadilo, byl hlas z nahrávek, který byl docela hodně teploušský. Ale jinak jsem celkem spokojený, za mě podařený Reboot, mohlo to dopadnout i klidně hůř. Lepší tři hvězdy. No a jak jsem vždy psal u jednotlivých dílů - TĚŠÍM SE NA DALŠÍ POKRAČOVÁNÍ ! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama