Reklama

Reklama

Kaena: Proroctví

Trailer

Obsahy(1)

Stromová země Axis na planetě Astria je ohrožena. Ve stromech vysychá míza a modlitby lidí k bohům zůstávají nevyslyšeny. Mladá vesničanka Kaena má zvláštní vidění a je přesvědčena, že Axis ji volá na pomoc. Dívka s rebelskou duší se postaví zákonům kmene i autoritě Velekněze. Na cestě za záchranou země jí pomáhají záhadná stvoření. Kaena stále silněji začíná věřit, že za hranicemi Axis, kdesi za mraky, existuje ještě jiný svět (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

3D animovaný fantasy příběh, který měl být pro malé i velké, ale nějak to nevyšlo. Na svou dobu je animace ucházející, ale celkový dojem kazí velmi složitý scénář. Pokud se v něm ztratí dospělý divák, co potom dítě? Dobrodružný příběh je neoddiskutovatelný a o nápady také není nouze. Své kouzlo zkrátka snímek má a tak ho nezatracuji. Hold se musí děj pozorně sledovat. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kompletně počítačově renderovaný film nemající v podstatě ničeho schopný scénář. Mnoho dějových linek jenom chabě plandá ve větru, aniž by se zmohly k nějakému patrnějšímu napnutí. Scény nejen vizuálním zpracováním připomínají spojovací filmový matroš z nějaké next-gen adventury. Problém je v tom, že o to zábavnější – tedy o samotnou hru, na které se sami podílíme, jsme tentokrát ochuzeni. Vývoj zabral asi čtyři roky intenzivní práce téměř stovky programátorů – občas je skutečně nač koukat, jindy připomíná viděný materiál výsledek práce party garážových amatérů. Je možné, aby tak dlouho vyvíjený projekt budil dojem čehosi šitého velmi horkou jehlou? Anebo to prostě lépe naanimovat nešlo? Kaena nemá pořádný děj a neoslňuje ani celkovým audiovizuálním dojmem. K čemu je vůbec podobný film? 50% ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ať už to má jakékoli mouchy (scénář, animace některých pohybů...) tak jedno se tomu upřít nedá, je to zajímavé. Na rozdíl od některých ostatních já se nenudil a většina nápadů (o lidech ve stromovém světě mezi dvěma světy, bozích z mízy, mimozemšťanech a všech těch věcech, které se dohromady dají skloubit jen těžko) mi přišla prostě zajímavá. Navíc se mi i docela líbila hlavní hrdinka, což je také krůčkem k úspěchu. Takže i když to má své chyby, možná i spoustu chyb, tak na ně tentokrát kašlu a prostě jenom prohlásím, že to bylo zajímavé. 7/10 ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Toto DVD jsem měl doma už hodně dlouho, dokonce na něm už byly zrnka prachu :-). Moc jsem od toho neočekával. Ale výsledek je takový, že se mi to skutečně i líbilo. Celý film mě připomíná video z nějaké PC hry. Příběh je sice nic moc, ale dá se skousnout. Co jiného taky očekávat o lidech, kteří žijí na stromech a řeší, že vysychá míza. Dávám „jenom“ tři hvězdy, ale přemýšlel jsem o čtyřech. Díky grafice a vizuálním efektům, bohužel ten příběh to sráží na tři, ale i tak to mohu doporučit všem, kteří tento trochu animák ještě neviděli. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

ZZ = ZNAČNÉ ZKLAMÁNÍ ... Po Final Fantasy, další pokus o realistickou animaci. Očekával jsem, že Kaena bude oproti FF dějově trochu propracovanější, ale CHYBA LÁVKY. Kaena je sice po stránce grafické také dost slušná (třebaže Final Fantasy má myslím navrch), ovšem po stránce dějové a filmařské je to hodně slabé. Film je nabitý různými vizuálními hrátkami a kousky, ale paradoxně je v tom jeho slabina. Rychlé, zmatené střídání záběrů (kdo to probůh stříhal ??) působí spolu se zbytečně složitým a překombinovaným dějem těžké zmatky v hlavě. Po půlhodině usilovné snahy udržet se „v ději“ jsem to už jen dozíral ... Námětově je Kaena neuvěřitelný slepenec všeho možného. Takže uvidíte „kousky“ tu z Vetřelce, tu z Predátora, Kaena je zase jako vystřižená z Lary Croft Jako když Čapkův pejsek s kočičkou míchají dort. Nekompaktní, překombinované, nefunguje to. Ani rádoby monumentální hudba nemůže zakrýt prázdnotu a plochost děje Ano, místy je to vizuálně (z pohledu počítačové grafiky) zajímavé, místy se dokonce povedl i nějaký ten vtípek, ale to je i při ministopáži 85 min ukrutně málo ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film bol venovaný pamiatke Richarda Harrisa. (matt6)
  • Prvý francúzsky CGI film. (matt6)
  • Film bol vytvorený rovnakou technológiou, aká sa používa vo filmových sekvenciách videohier. (matt6)

Reklama

Reklama