Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (251)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Stejně dějově prázdné jako předchozí díly. 1) Tak to dopadá, když se námět na krátký film (viděl bych to na půlhodinu max) natáhne na 100 minut._____ 2) Dojem trochu zlepšují herci a pěkná příroda._____ 3) Zaujali mě 38letý Kryštof Hádek (Honza), 15letý Prokop Zach (Kuba) a 38letý mačoidní Bratislavčan Bronislav Deák (Miro)._____ 4) Výbornou charakteristiku snímku při srovnání s předchozími díly podal komentátor Matty**: ... jako když si krabičák namísto do plastového kelímku nalijete do sklenice na víno. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani po dlouhých 11-ti letech se žádný zázrak nekoná. Naše postavy se sice posunuly, ale to i svět okolo. Mají své problémy a neví, jak je řešit. Vody trochu rozvíří rádoby sympatický Slovák, který má jejich vinici spasit. Nic ale není, jak se zdá a za vším je jeden velký podraz. Je sice hezké se vrátit opět na Pálavu, ale film se nevyhýbá klasickým klišé, ať už jde o policajty nebo Pražáky. Takže určitě nebylo špatné si to pustit, ale žít bych bez toho taky dokázal... Alespoň policistka byla sympatická. "Přijď, bude řiť." ()

Reklama

Stantu 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu nízké hodnocení této komedie a už vůbec stěžování si některých komentujících na převládající drama. Hlavní postavy zestárly a “vyspěly” a celý děj je více serióznější, což si vyspělejší (starší) postavy zaslouží. Předchozí dva díly byly více komediálnější a bylo v nich více mladické nerozvážnosti a byly více uvolněnější. Zde se mi líbí jak je film již dospělejší a humor je dávkován decentně a vkusně. Doufám, že toto bude poslední díl, jelikož se jedná o velmi zakončení. Musím říct, že jsme se bavili od začátku až do konce... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli předchozí dva filmy (třeba i několikrát, televizní reprízy jsou poměrně časté) a považovali jste je za letní nenáročnou oddychovku se sympatickými herci, určitě vás nezklame ani tenhle snímek. Rozhodně je lepší než nepovedená dvojka - námětem i hereckým obsazením (tedy bez pánů Krampola a Korna, jejichž kreace táhly předchozí díl ke dnu). Scénář ale není zrovna žádné veledílo, a tak vás může překvapit uspěchaný závěr, kdy se všechny problémy vyřeší během minutky a párují se spolu i postavy, které spolu během filmu prohodily sotva dvě věty. Prosluněná atmosféra, vzpomínka na pana Postráneckého a profesionální technické zpracování (které už bohužel není pro české filmy ani zdaleka samozřejmostí) mi ale nedovolí hodnotit špatně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice dávám nejnižší hodnocení z celé trilogie, ale pořád musím říct, že jsem si 3Bobule užil. Největším problémem třetího dílu je asi ten, že už to není komedie. Nesmál jsem se...nebo minimálně. Na druhou stranu je to poměrně pěkné existenční drama Honzy a Klárky, kteří se začali odcizovat a tak si k sobě zase hledají cestu. To na tom filmu bylo hrozně hezky ztvárněné, stejně tak i krajina a pohoda, která z filmu šla. Příjemné zakončení příběhu, který mě před mnoha lety tak učaroval svým nápadem a vtipem, končí v nostalgii a s hlasem Václava Postráneckého, který si derniéru v podobě tohoto filmu jednoznačně zasloužil. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Nákladní vůz Avia, kterým Miro (Branislav Deák) odváží zakoupené víno, má poznávací značku PP-484YR. Na Slovensku jsou ale kombinace s „Y“ na předposlední pozici vyhrazené pro přívěsy a traktory a na nákladním autě taková značka být nemůže. (Martin_L)
  • Speciálně pro snímek 3Bobule nahrála skupina Kryštof píseň „Hvězdář“. Tato kapela navázala na předchozí spolupráci, kdy již k prvním dvěma snímkům Bobule (2008) a 2Bobule (2009 nahrála úspěšné písně „Atentát“ a „cyRáno“. (VášaVF)
  • Tereza Ramba původně ve filmu nechtěla hrát, ale po přečtení scénaře změnila názor. (Duoscop)

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama