Reklama

Reklama

1BR

  • angličtina 1BR: The Apartment
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti svojej matky sa Sarah (Nicole Brydon Bloom) presťahuje do Los Angeles, pretože už nevydrží žiť s otcom, ktorý jej matku podvádzal. Pošťastí sa jej nájsť komunitu s príjemnými susedmi a jediným problémom sa zdajú byť podivné zvuky, kvôli ktorým v noci nedokáže spať. Všetko sa mení vo chvíli, keď niekto z jej susedov zistí, že si napriek zákazu Sarah so sebou priniesla svojho domáceho miláčika. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

dubinak 

všechny recenze uživatele

O 1BR jsem dopředu nic nevěděla, ale podle hodnocení a komentářů jsme se vcelku těšila. K mojí smůle mi to ale přišlo nějak málo horlivé a ač se tvůrci snaží hrát divákovi na nervy, mně přišlo, že se na tu pilu tlačilo málo a taky jsem to té hlavní hrdince vůbec nevěřila. Bohužel je tu ten námět podle mě zobrazený dost ploše a chabě a tu podstatnou myšlenku to nepředalo tak precizně, jak by si to zasloužilo. Je tu taky dost nesympatických postav a scénář mi někdy přišel přitažený za vlasy, co se týkalo naivity těch zdejších členů. Moc sympatií k tomuto filmu nakonec nemám a závěr tomu nepomohl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jasně, levné televizní béčko s průměrnými herci, s nepříliš originálním námětem a s nepřekvapivým orwellovským rozuzlením (sakra v čem já podobný závěr nedávno... aha, The Invitation). Ale nemůžu si pomoct, tyhle filmy o vymývání mozků a o pošahaných sektářských magorech podobných androidům mám prostě rád. Zaokrouhluju nahoru, bavilo mě to, i když filmová forma byla dost nevýrazná. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ radi vidíte v žánrových, predovšetkým teda v hororových, príbehoch viac než tí, ktorí hodnotia v prvom rade štylistickú stránku veci, 1BR je presne pre vás. Dá sa totiž rôznymi spôsobmi interpretovať, čo mu dodáva poriadne body navyše. Ako triler je relatívne napínavý, logiky až tak veľa nedáva a vizuál nepatrí k tým najvydarenejším. Ale ako synekdocha fungovania nášho sveta vo všeobecnosti funguje výborne, pričom za ten svet si môžete dosadiť všeličo. Vlastnú krajinu, špecifický politický systém, či explicitne podaný svet plný osamelých a vyprázdnených žijúcich tiel, ale bez života. No a samotný záver posúva ako celý príbeh, tak celú myšlienku, ešte do vyššej roviny. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Od odpadu to zachránila jen moje dobrá nálada.Pomalej film o vymejvání mozku.Nesnášim filmy o komunitách.Sice bych si tipnul,že v současným světě bude spousta kreténů,který by tohle přivítali,ale já to nejsem.Bejt na místě hrdinky,tak to tam vypálim do základů,a pak bych ještě u producentů vyškemral pokračování týhle blitky,a vystřílel bych i ty zbylý baráky,který v tom jeli taky.Mramor patří na hřbitov,a ne na židli režiséra.10%. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo až tak zlé, ale prvních 20 minut mi byl film těžce nesympatický, no od doby, kdy skončil kocour v troubě, jsem zpozorněl. Každopádně, o Horor se moc nejedná, scénář je dost debilní, nikdo nechtěl na svobodu a raději bude sledován velkým bratrem, postavy nezajímavé, finále moc uspěchané a dost nepravděpodobné, že by se tak mohlo stát. Na jedno zhlédnutí ale asi fájn. (69. hodnocení) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama