Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (304)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se fakt nepovedlo. Já chtěl stylový vyvražďovací rozloučení s Michaelem Myersem a místo toho jsem dostal pseudo psychologický utahaný blábol kde se Myers který žije v kanálu objeví na posledních dvacet minut a už to ze sraček nevytáhne. Dvojka byla pořád aspoň poctivej slasher a ty různý traumata a davový psychózy se tam daly ještě přežít, ale tady už je to fakt na pěst. Já chápu tu snahu jít jiným směrem, ale tady je všechno špatně. Dávám nakonec nejslabší dvojku i když vlastně ani nevím za co.25% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi více než dvojka, méně než jednička, ale líbilo se. Po druhém filmu neměli tvůrci už moc kam dál zajít, a tak se rozhodli ukázat, že z Halloweenu může být i něco víc než jen další slasher, což bylo odvážné rozhodnutí... Které z mého pohledu vyšlo. Má to myšlenku, je to dobře zahrané, a i když to samozřejmě je další slasher a dějově nijak nepřekvapí, není vůbec ubíjející a je vlastně příjemně originální. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Eh, nerad to říkám, ale z filmů o Michaelu Myersovi se už pomalu stává regulérní osina v zadku. Už u posledního (loňského) exempláře jsem byl docela otrávený, ale tenhle byl ještě mnohem neuspokojivější. Nebavila mě stereotypní Laurie, nebavila mě její přehrávající vnučka Allyson a její dementní lovestory na první pohled, a i když mi zpočátku postava Coreyho přišla jako dobrý nápad a zajímavé oživení, nakonec mě vůbec nebavilo, kam se jeho příběh posunul. A že Halloween "ends"? Nenechte se vysmát, dost dobře si dokážu představit díl třeba 38 z roku 2040, ve kterém přestárlá Laurie, už na vozíku a s dýchacím přístrojem, bude svádět bitvu na pušky a nože se svým opět obživlým bráchou v nemocničním pokoji na nějaké LDNce pro geronty. Z tohohle Halloweenu stojí za zmínku snad jen slušný předtitulkový úvod o zabití nesnesitelného spratka, a pak třeba ještě roztomilý záběr na uříznutý jazyk na otáčející se gramofonové decse. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Lepší než předešlý, zbytečný Halloween Kills. Michael Myers je sice na druhé koleji, ale linka s novou postavou Coreyho zajímavě relativizuje příčiny vzniku absolutního zla (odpovědnost společnosti kolem nás) a funkčně paraleluje samotného Myerse. Kdy jsme viděli hollywoodský mainstream, ve kterém se takřka hlavní postava, kterou chápeme a stojíme při ní, vyvine tímto způsobem? Neotřelé a dvážné. Čímž netvrdím, že bych uzavření kultovní série neviděl raději v jiných rukou a pojmutou jinak… ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Az na to, ze to skoro ani nebol Halloween to dopadlo nad moje ocakavania. Obzvlast po hroznej dvojke. Na jednu stranu mali tvorcovia gule prist so zaujimavym ponatim filmu, na druhu stranu si proste neodpustili to posrat v zavere a klasicky trochu zatraposit. Ale nakolko som ocakaval 💩 tak som celkom spokoiny. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Původně se měl snímek natáčet souběžně s předchozím dílem, ale vzhledem k vytíženosti herců muselo být natáčení přesunuto. Nově zvolený termín (tedy léto r. 2020) ovšem překazila pandemie covid-19, a tak první klapka padla až 19. ledna 2022 v americkém městě Savannah (stát Georgia). Dále se filmovalo v Salt Lake City (Utah). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno