Reklama

Reklama

Láska a příšery

  • USA Love and Monsters (více)
Trailer

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak z tohto filmu by mal najväčšiu radosť asi Roger Corman (skúste kombo s Útokom krabích monštier). Geniálne úvodné titulky tak trochu ochudobňujú diváka o megascény, ktoré by nasledovali napríklad u Emmericha, ale tu "všetko pred" vidíme v animovaných scénkach. Nebojte sa ale, že prídete o útoky príšer, je ich tak akurát (väčšinou face to face) a tak akurát je tu všetkého, čím chce film byť, čo je možno jeho najlepšou vizitkou. A ak sa bojíte, že ide o ďalší zameniteľný young adult, tak Love and Monsters sa berie menej vážne a je skrátka menej sci-fi, i keď stále ním v prvom rade je. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Love Monsters je oddychová jednohubka se vším všudy. Na první pohled mě zaujal postapokalyptický námět, který je zde trefně přirovnáván k Zombielandu s přijatelnějším ratingem. Základní příběhová kostra je vcelku jednoduchá a nepřináší žánru nic nového. Nicméně děj pěkně odsýpá, je pravidelně prošpikován nevinnou akcí, několika humornými scénami a nejedním okatým poučením do života. Dylan O'Brian zde sice nehláškuje tak živelně jako v Teen Wolf, jeho postava je ale i tak sympatická a vtipná. Potěšila mě menší rolička pro Michaela "Yondua" Rookera a jeho malá společnice mi překvapivě ani nepřišla tak protivná, jak to u dětských hrdinů bývá zvykem. Vizuál monster měl nějaké rezervy, za třicet miliónů se však jedná s solidně odvedenou práci. Pokud bude mít film úspěch, dokážu si představit nějaké to pokračování. P.S. Nejlepší byl stejně Boy! ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Postapo svět, mladí herci, akce, barvitý vizuál a špičkově animované monstra - to je výbušný koktejl, který si zaslouží plnou pětku. Svět zde vytvořený je sice na 2 hodinách načrtnut jen povrchně a kdyby byl seriál, bral bych jej všemi deseti, ale i tak je velmi povedený a putování bylo dechberoucí. Monster bylo tolik a každé bylo jiné, lepší než to předchozí - od malých hnusných potvor po obrovské přerostlé terminy, mravence, slimáky a všechno možné, no “milovníci hmyzu” to určitě ocení. Když měl být film akční, dokázal byl akční, naopak když měl být odlehčený a vtipný, byl zase vtipný. Za mě je to výborná pecka, která bere to nejlepší z fantasy žánrovek typu LotR či Labyrint a já jsem nadšený. K tomuhle se budu určitě rád vracet. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úplně pohodový film. Sympatický hlavní hrdina a jeho ještě sympatičtější pes, skvělá monstra vytvořená digitálními i klasickými triky (dám ruku do ohně za to, že krab byl poctou Rayi Harryhausenovi), příjemná odlehčená nálada i trochu toho napětí. Je fakt, že inspirace Zombielandem se nezapře, ale na rozdíl od Zombielandu to není ani trochu nuceně křečovité a každých pět minut se vás to nesnaží přesvědčit o tom, jak je to bezva a jak moc se máte bavit. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Super film, řekněme skoro až pohádka s jistými hororovými prvky. Skutečně váhám zda filmu dopřeju 4 hvězdy nebo dám pouze 3 jelikož film je někde úplně v prostřed onoho spektra. Užil jsem si zde prakticky vše snad jen na pár scén trochu přitažených za vlasy. Například scéna s robotem mne znechutila a už jsem chtěl, aby se jí konečně vybila baterie. 75% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu si roli psa jménem "Boy" zahráli ve skutečnosti 2 psi plemene Australská kelpie, a to pes jménem Hero a pes jménem Dodge, kteří se v hraní střídali. (mikki089)
  • I přesto, že je film přirovnáván k Zombielandu (2009), tak hlavní inspirací byla videohra „The Last of Us“. Hlavní postava se jmenuje Joel a tričko s palmami, které nosí, je stejné, jako nosí postava Ellie ve hře. (Sancoo)
  • V průběhu natáčení byl Dylan O'Brien (Joel Dawson) jediný, kdo se mohl pohybovat v blízkosti psů Hero a Dodge, jenž ztvárnili roli Joelova psa jménem "Boy". Pokud bylo potřeba natočit scénu s Arianou Greenblatt (Minnow) a psy, tak Dylan nesměl být na place a Ariana byla jediná, kdo mohl se psy trávit čas. (mikki089)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama