Reklama

Reklama

Láska a příšery

  • USA Love and Monsters (více)
Trailer

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu to pripomína Zombieland. Len namiesto zombie apokalypsy sa musí zvyšok ľudstva vysporiadať s obrovským zmutovaným hmyzom a všelijakou inou zverinou. Prvý problém som mal s hlavným hrdinom, ktorý je absolútne nevýrazný a bolo mi jedno jak skončí. Dramatická stránka vďaka tomu vôbec nefungovala. A prekvapivo tu prakticky absentuje akýkoľvek humor. Pochvalu si film zaslúži len za trikovú stránku a sem tam nejakú vydarenú akčnú scénu. Ale ja som sa celkovo strašne nudil a nevedel sa dočkať konca. 4/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej Zombieland pro celou rodinu. Min akce, min hlasek, zadna krev, ale i tak to je super zabavny postapo. Jednoduchouckej pribeh o konci sveta a zmutovanym hmyzu a poslednich zbytcich lidstva v bunkrech ze zacatku lehce pripomina Fallout, ale za chvilku se to preklopi do jeste jednodussiho pribehu, kdy hlavni hrdina jde z jednoho bunkru do druhyho, aby si moh zapichat se svoji holkou. O'Brien je pro me naprosto neznamej, ale prijemne prekvapil a diky nemu i ty hluchy mista a ze jich tu je bohuzel docela dost, nezacnou vylozene nudit. No a samotny bitky s monstrama jsou prekvapive hodne fajn, celkove vizual a triky jsou perfektni. No a to je asi tak vsechno, sem tam slusna akce, sem tam padne fajn hlaska, do toho napadity prisery a spousta sympatickejch postav. Neni to takova pecka jako Zombieland, ale i tak jsem spokojenej. Slabsi 4*. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neškodná záležitost z Amazonu, která láká na nějaká ta monstra, ale už méně na lásku. Svou lásku zde vyznává jistý Joel, který je hrozný posera. Naštěstí jednoho dne potká kromě nejlepšího přítele psa i Zombieland dvojičku, která z něho udělá chlapa. V závěru nás čeká nějaké to překvapení a za nejlepší považuju dějovou linku s robotem Mav1s. Tady jsem se určitému dojetí jen těžko bránil. Jsem rád že to všichni ve zdraví přežili a možná se brzo objeví i druhý díl. PS: Komediálního tady není prakticky vůbec nic. 60% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale i na nepříliš ambiciózní wannabe oddechovku je to šíleně unylé a bez nápadu. Od dobrodružné fantasy s monstry (s potenciálně neomezeným množstvím monster) chceme zábavnou a svižnou atrakci s monstry, a ne takhle uondanou a neustále se zastavující teenagerskou pohádku, kde příběh vlastně neexistuje. Vůbec nic v tom není zapamatovatelné, efekty jsou bídné a cliffhanger hrozně slabý, s neskutečně odfláklým climaxem. Alespoň ten pes a dvojice trosečníků si získá sympatie, jinak je to opravdu hrozná nuda a charakter hlavního hrdiny už více šablonovitý ani být nemohl. 40% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taky jsem nemohla dlouho dostat z hlavy Zombieland, ale jak jsem se dočetla, tenhle film z něj prý inspiraci nečerpal. I když příběh je dost podobný: outsider čelí apokalyptickému světu a touží po lásce. Je to žánrovka na velmi vysoké úrovni. Střídá vtipné momenty s napínavými i dojemnými a navíc vůbec není hloupá (když tedy divák přijme, že apokalypsu způsobují přerostlí obojživelníci a hmyz). Hlavní hrdina je velmi sympatický a milý a divák mu nemůže než fandit a držet všechny palce. Líbilo se mi i, že většina lidí, které na své pouti potká, jsou přátelští a nejdou si hned po krku, jak to obvykle v dystopických pohádkách bývá. SHRNUTÍ: Kterak kličkovat za láskou mezi obřími šneky a smrtícími mravenčími královnami. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • V průběhu natáčení byl Dylan O'Brien (Joel Dawson) jediný, kdo se mohl pohybovat v blízkosti psů Hero a Dodge, jenž ztvárnili roli Joelova psa jménem "Boy". Pokud bylo potřeba natočit scénu s Arianou Greenblatt (Minnow) a psy, tak Dylan nesměl být na place a Ariana byla jediná, kdo mohl se psy trávit čas. (mikki089)
  • Ve filmu si roli psa jménem "Boy" zahráli ve skutečnosti 2 psi plemene Australská kelpie, a to pes jménem Hero a pes jménem Dodge, kteří se v hraní střídali. (mikki089)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama