Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Frýbortova kniha (na rozdíl od svých nepříliš povedených pokračování) měla alespoň nějaké společenskokritické ambice, vzhledem k tomu, že vyšla ještě v dobách totality. Snímek podle ní natočený se ale míjí s dobou a - pomineme-li dobrého Mariána Labudu - nevalné, poloamatérské herecké výkony ho sráží ještě hlouběji. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Naprosto strašidelná píčovina kopírující Bony a klid. Režisér svoji práci naprosto neovládal, autor scénáře musel být vzdělán pouze základní školou a kameraman byl idiot. Zounar trapný stejně jako v Chlapech a chlapcích, ještě mu dát svazáckou košili a vařečku do ruky. Jedna * za pana Třísku, který zde sehrál skvělého řezníka toužícího jet do Japonska. Moc jsem mu to přál.... ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečné zfilmování Frýbortova Veksláka, který přišel z křížkem po funuse už jako proza (1988). Zfillmování si snad slibovalo odlesk záře Bonů a klid, ale na to neměla ani předloha, ani scénář, a už vůbec ne mladý Zounar. Utahaná kritika sociálního jevu, který už byl pasé a náhled na spolčnost, která už byla někde jinde. Ten se jako nadějný (?) student dostane do prekérní situace, kterou bez nějakého delšího uvažování a mravního dilema řeší veksláctvím, později krádežemi a ve finále ještě něčím horším. Obludné zábery z diskoték, známých z 80.let, dokonale nesympatické postavy, jako vystřižené ze Soukupových filmů, podivné vztahy mezi lidmi..Jediným zpestřením byla celkem ucházející postava Benešové, která se nebála obnažit během sexuálmí scény při sexu ve stoje. ()

Voloda 

všechny recenze uživatele

Nuz kniha bola perfektna,cital som ju hadam 20x,ale film ma sklamal na plnej ciare..Takto okliestene a amaterske spracovanie kniznej predlohy som este nevidel,a stahoval som ho s velkymi nadejami.....zato asi tak velke sklamanie a take hodnotenie.Film totalne okliesteny,dialogy ako keby hovorili dementi.Jedine na com som sa bavil bol bol cigansky vykon Mariana Labudu::)) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Komentáře moc nepochopím. Film ukazuje velice dobře, jak je možné (nejen kdysi, ale i dnes) naletět podvodníkům a dostat se do koloběhu průšvihů, které nakonec končí zabitím. Vekslování, pak krádeže, nakonec... Martin byl smutným hrdinou, který příliš důvěřoval lidem, tím mi byl velmi blízký, dlouho jsem netušil, že Vašek Knop škodu v JZD finguje a říkal jsem si, no, co sis, Martine natropil důvěrou v Lájoše, to máš. Pak důvěra a slepá zamilovanost k vypočítavé kurvičce, která ho vodila za nos. Vždyť to bylo ohromně pravdivé. A skvělý výkon Mariána Labudy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává ve druhé polovině 80. let, ale ve výčepu hospody, kde hospodský (Ladislav Potměšil) čepuje pivo, je na zdi plakát týmu AC Sparty Praha z roku 1993. (Mr.Hudson)
  • Děj se odehrává v roce 1986, ovšem v některých záběrech jsou zaparkovaná auta značky Škoda Favorit, který se do prodeje dostal až v roce 1988. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno