Reklama

Reklama

Výhody cestování vlakem

(festivalový název)
  • Španělsko Ventajas de viajar en tren (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Helga právě odvezla manžela na psychiatrickou kliniku. Ve vlaku se náhodně setkává s psychiatrem Ángelem Sanagustínem působícím ve stejné nemocnici, který jí začne vyprávět poměrně komplikovaný příběh. Případ Martína Uralese de Úbedy, extrémně nebezpečného maniaka posedlého mimo jiné odpadky, jí ovšem náladu nezlepší. Postupně se však seznamuje s mnohem krutějšími a absurdnějšími úchylkami. Scénář vznikl podle románu Antonia Orejudy. (La Película)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (45)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Tento bizarní film nejspíš potěší každého podobně ulítlého fajnšmekra hledajícího úchylky a jiné extrémy. Španělsko je častým rodištěm podobných hříček, ale tohle mě tentokrát moc nesedlo, i když jako sonda do hlav psychicky narušených lidí to bylo zajímavé. Nemůžou ani za to jednotlivé povídky (za které bych dal i tři hvězdičky, ale hlavně to, že jsem se nedočkal nějaké pointy. A koukat se sto minut na sice hezky natočené, ale na druhou stranu spletité příběhy psychoušů, s občasným absurdně černým humorem bez ladu a skladu, mě zas tak nebaví .... a nebo jsem to nepochopil, to je taky možnost, když vidím u mých spřízněných duší minimálně čtyřhvězdičkovou známku, A nakonec jsem poněkud změnil názor a jemně zvyšuju známku, protože mě tento film leží v hlavě docela dlouho.   [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1AB /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho víc. Ty povídky samy o sobě nejsou špatné, ale ani o jedné bych nedokázal říct, že se mi líbila. Ta první má zajímavý námět, ale vleče se, ta druhá má taky zajímavý námět, většinu času působí docela znepokojivě a asi se mi líbila nejvíc, ale ve finále bohužel jaksi rozbředne a ta třetí mi přišla asi nejslabší, protože mě neměla moc čím zaujmout. A že by mě to nějak extra šokovalo se říct taky nedá, já už toho viděl dost a úchylek znám taky dostat, takže by mě překvapilo snad jen máloco. Hlavně 2 ze 3 povídek mají potenciál na něco víc, než z toho ve finále je. Na celém filmu je nejlepší kamera, ta je fakt povedená, pak tam je pár vtipných absurdních scén a samotný nápad projektu se mi zamlouvá, akorát se podle mě nepovedlo plně využít potenciál, který tu byl k dispozici. Navíc kromě té prostřední povídky s fenou to ve mě žádný dojem nezanechalo. Slabé 3* ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je slušný úlet. A po nedávném vynikajícím El hoyo, Španělsko opět boduje. Shodou náhod mají oba dva filmy stejné datum premiéry. Nejvíce mě odrovnal příběh s "fenou", kde dojde i na šílenou scénu s mozkem. Bizarní, vtipný, znepokojivý (hlavně první příběh s dětmi), dost dobrý film. (10. komentář, 84. hodnocení) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vrstvení příběhů, které se prováží hlavní hrdiny do jednoho celku, se ukazuje jako jediné vodítko jak poznat člověka. Nikdy nemůžeme poznat člověka jako takového, jedině jeho příběhy, případně prožít příběhy společně. Otázkou je, co když lže, příběhy nejsou reálné. Epický film postavený na skvělých hercích, nicméně část s fenkoženou byla trochu vyhrocená, zbytečně vyhrocená, za to strhávám hvězdu. Každopádně španělská produkce nezklamala v mysteriózní stránce věci. No a pozor na upovídané cestující ve vlaku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dielo vhodné do absurdného divadla, je plné schizofrénie, podivného humoru, ale atmosfericky veľmi dobre fungujúce. Film sa skladá z troch príbehov, ktoré sa stretávajú navzájom, všetko je však založené na imaginácií a v tom psychu nie je vždy jasné, čo je skutočnosť a čo len predstava. Miestami je to dejovo naozaj bláznivé, herecké výkony excelentné, Španieli opäť nesklamali. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v Paríži, Madride, Pamplone a San Sebastiáne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama