Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Šmídmajer nedostal zelenou pro další Kameňák, tak si natočil vlastní. Srovnání s geniální Bláznivou střelou je úplně mimo. Pokusy o vtip totiž nefungují ani samostatně a jednotlivé scény na sebe nenavazují. Smysl by dávalo rozdělit film na skeče a postupně je házet na Youtube, kde by to určitě něco vydělalo, protože v kinech muselo být pusto. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parodie na kriminálky, co často připomínala parodii na parodii. Tenhle žánr vyžaduje dvě věci. Vtip a umění podat ho naprosto seriózně bez ohledu na jeho charakter a to se tady krom pár záblesků v Novotného režii nepodařilo. Herci si při prvním pročítání scénáře zřejmě mysleli, že pracovní název na úvodní straně ANI VOČI P je o tom, že ani rysí zrak majora Prubnera nestačí na odhalení pachatele.. Na závěr tu mám vzkaz pro Šmídmajera od Franka Drebina: „Řeknu ti ještě jednu věc. Všechny orgasmy jsem předstíral..“ ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Objektivně to asi na ty tři hvězdy nemá, ale potěšily mě ty vtípky v druhém plánu, které mám tak rád v již několikrát zmiňovaných Bláznivých střelách apod. David Novotný to ustál a ostatní dobře přihrávají. Jedním z nejlepších momentů je když svědkyně namaluje podezřelého v kubistickém stylu, to mě sejmulo. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

První minuty filmu byly dokonalé. Přesně ten český humor. Potom jsem si začala říkat: všechno dobré, až na ty herecké výkony, které byly vskutku úděsné. Když jsem si ale začala uvědomovat to, jak přesná parodie na americké filmy to je, už jsem se nedokázala přestat smát. A dokonce i ty váznoucí herecké výkony seděly. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čeští tvůrci si řekli, že natočí vlastní verzi Bláznivé střely, a tak vznikl Případ mrtvého nebožtíka. Už podle traileru je člověku jasné, že půjde o vcelku nenáročnou ptákovinku. Mě osobně do kina nalákala skutečnost, že se snímek odehrává z velké části na univerzitě, se kterou jsem studijně spjatý už dlouhá léta. Kdo zná dobře Olomouc, tak se neskutečně pobaví nad prostřihy mezi jednotlivými dějovými lokacemi. Vedle slabšího technického zpracování (panoramata nad městem a umělí ptáci okolo Dómu) mi nejvíc vadilo nestravitelně rychlé dávkování vtípků a gagů, z nichž byly některé celkem povedené, ale jelikož jich bylo v některých místech až přespříliš, tak některé z nich přišly vniveč. Příběhově jde o skrz naskrz přímočarý a plochý kousek, u něhož je divákovi téměř od počátku jasná identita zločince - i když v tomto případě šlo spíše o natočení nenáročné krimikomedie s parodickými prvky a množstvím hvězdných cameí, která byla místy až trestuhodně nevyužitá. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

Reklama

Reklama