Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

inachisio 

všechny recenze uživatele

První minuty filmu byly dokonalé. Přesně ten český humor. Potom jsem si začala říkat: všechno dobré, až na ty herecké výkony, které byly vskutku úděsné. Když jsem si ale začala uvědomovat to, jak přesná parodie na americké filmy to je, už jsem se nedokázala přestat smát. A dokonce i ty váznoucí herecké výkony seděly. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z dobrého nápadu je nakonec neskutečná trapárna. Většina vtipů je na úrovni základní školy (třeba papírek, na kterém bylo z obou stran napsáno OTOČ jsme si psali v sedmé třídě a přišlo nám to jako strašná sranda - ale tohle mi alespoň přineslo nostalgii, ten zbytek už byl totálně trapný, třeba ty požadavky únosce (CD Justina Biebera, kufřík s Mimoni a kompletní seriál Ulice na DVD - hahahahahahahahaha)) a pokud to mělo působit vtipně (jakože asi jo), tak asi Šmídmajer měl přitvrdit, aby to bylo tak strašné, až by to bylo dokonalé. Nejhorší na tom všem ale je, že kvůli tomu celý film strašně padá. A nejen kvůli tomu. Všichni herci zde strašně přehrávají (snad kromě Pechláta a Táborského, který tu hraje asi jenom kvůli tomu, že potřebuje prachy) a ono vůbec to celé působilo hodně trapně. Přesto v tom ale bůhvíproč je nějaká podmanivost, tedy "napětí" plynoucí z toho, že mě postupem času začalo zajímat, s jak moc trapnou nebo wtf hláškou tvůrci vylezou. A taky musím pochválit, že konečně v Česku zase někdo natočil krimikomedii, jelikož všechny ty romantické vztahové komedie už mi lezou krkem, ale k čemu mi tahle "originalita" je, když to ve výsledku stejně stálo za prd? Ach jo. A to jsem tomu i trošičku věřil. 1* ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Snaživý, přesto ve výsledku velmi chabý pokus o domácí parodii policejních kriminálek. Vtipů jsou tam (po vzoru filmů od ZAZ) stovky (jejich řetězení je téměř nepřetržité), za zmínku ale stojí přinejlepším každý padesátý. Naprostá většina z nich je zcela banální, některé jsou zase zoufale vykradené odjinud (hlavně z Připoutejte se, prosím). Je velmi smutné sledovat jindy skvělé herce, jak se (většinou neúspěšně) snaží utáhnout nedopečené, často vyloženě špatné vymyšlené a zrealizované gagy. Další důkaz toho, že natočit opravdu vtipnou komedii není žádná legrace. 30 % ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Krásná a povedená Česká komedie která si bere na paškál všechny současné kriminálky ať už zahraniční nebo české , a ukazuje klasické klišé a postupy které jsou vždy jak přes kopírák. Chápu že nikdo to může brát jako snižování úrovně českého filmu ale musí to brát s nadsázkou a s tím že je to komedie .Nakonec obsazení je bezvadné a David Novotný ten ukazuje že umí zahrát vše bravůrně . ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto filme som sa úprimne pobavil. Je to čistá satira, miestami dotiahnutá do extrémenej debility, no keď človek zhodnotí, že všetci sa v tomto filme chovajú ako úplní idioti, tak nejako naskočí na ten vlak a ide s tým. Asi tak by som vedel v krátkosti definovať "Případ Mrtvého Nebožtíka". Najlepšie je, že z hercov som mal pocit, že naskočili na ten vlak takisto a rozhodli sa tak nejako s tým všetkým ísť a proste vtlačiť do toho asi čo najviac satirického humoru o policajtoch čo ma napadlo. Popravde si však myslím, že ak sa v úvode nevyrovnáte s faktom, že sledujete totálnu satiru a budete sa všemožne snažiť brať to vážne, tak tvrdo narazíte a chápem, že to nebol film pre vás. No musím uznať, že Novotný, Pechlák a Vagnerová sú dobrá trojka, miestami som vedel odhaliť realitu skôr než vyšetrovatelia (čo asi bude ATSMOP?) a určite na ten film tak skoro nezabudnem. Som rád, že som to videl. A nevadilo by mi ani pokračovanie. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu hrál Ladislav Dostál s jeho manželkou a synem zavražděnou rodinu klenotníka. „Poprvé jsem viděl, jak naživo dělají maskéři průstřel hlavy. Ten jsem schytal já. Na čele mi ho dělali silikonem asi půl hodiny. Žena byla zapíchnutá vývrtkou a syn dostal zásah šípem do zad,“ řekl Dostál. (ČSFD)
  • Mezi závěrečnými titulky běží ještě jedna scéna. (SONY_)

Reklama

Reklama