Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parodie na kriminálky, co často připomínala parodii na parodii. Tenhle žánr vyžaduje dvě věci. Vtip a umění podat ho naprosto seriózně bez ohledu na jeho charakter a to se tady krom pár záblesků v Novotného režii nepodařilo. Herci si při prvním pročítání scénáře zřejmě mysleli, že pracovní název na úvodní straně ANI VOČI P je o tom, že ani rysí zrak majora Prubnera nestačí na odhalení pachatele.. Na závěr tu mám vzkaz pro Šmídmajera od Franka Drebina: „Řeknu ti ještě jednu věc. Všechny orgasmy jsem předstíral..“ ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Novotný utápí dál svůj talent v příšerných sračkách. Někdo tady zmiňoval Byl jednou jeden polda. Zapomeňte, časy, kdy byl idiotský a natvrdlý humor vtipný v rukou českých tvůrců skončil s druhým dílem zmíněné série. Trapnost, křeč, stupidita a stud při každém pitvoření poměrně solidní herecké plejády. Chtělo se mi zvracet. Ubohost. 0%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čeští filmaři často točí parodie, ale je fajn, když o tom taky pro jednou ví. A Případ mrtvého nebožtíka mě po zvyknutí si na totálně blbé fóry dalo rozpomenout na tvorbu bratrů Zuckerových a jejich Bláznivých střel..a velmi dobře jsem se bavil, pokráčko si rád dám. Pokud ovšem vznikne, jelikož Češi mají rádi evidentně jenom rom-comy. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Taková scara movie českých kriminálních seriálů posledních let. Jednoduché, vtipné, hravé, skvěle obsazené. Většina vtipů nebyla vůbec hloupých, Novotný a jeho tým byli skvěle sehraní, Vágnerová přímo zářila. Stejně tak Táborský super. Jistě je to blbinka pro pobavení, žádné kinematgrafické veledílo, ale to ani tvůrci neslibovali. Za mne po velmi dlouhé době opravdu dobrá komedie - parodie, ala Johnny English. Normálně bych dala tak tři a půl, ale protože to tady místní rozumbradové posílají do kopru, přidávám a dávám plnou palbu a zdejší intouši, ať se třeba pos..... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Že by první česká parodie moderního střihu? Sice to působí jako jakýkoliv film Leslieho Nielsena, když mu od Bláznivé střely trošku docházel dech...a scénáristi. Ale na druhou stranu, to je pořád docela dobrá vizitka. Nečekal jsem to, ale místy jsem se fakt příjemně pobavil. Není od věci koukat na film, který je absurdní takovou tou klasickou českou formou, která je většinou špatná (rodinný pouta, ordinace atd.), ale zároveň má takovej ten nádech skutečnosti, že o to mu přesně šlo a tak si nehraje na něco, co není. Fajn relax, kecal bych, kdybych tvrdil, že jsem se u něj nezasmál. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • „Krimikomedie Případ mrtvého nebožtíka si příliš nezakládá na vizuální ani zvukové extravaganci, ale vzhledem k tomu, že jsme točili na smetišti i ve vepříně, bude nejspíše útočit hlavně na čich,“ uvedl David Novotný. (SONY_)
  • „Každý večer spotřebují televize desítky mrtvol, aby uspokojily své diváky. Uvědomil jsem si, že lidé jsou zahlceni kriminálkami na každém kroku a že přišel čas si z toho udělat trochu legraci,“ uvedl režisér a producent Miloslav Šmídmajer. (SONY_)
  • Poslední klapka padla v Olomouci dne 28. 7. 2019. (rakovnik)

Reklama

Reklama