Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (304)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vôbec by som to nehádzal do žumpy, čo sa už stalo fenoménom dnešnej doby. Všetko, čo je naše, poriadne poopľúvame, lebo je to in. Ja to vidím inak. Miestami som sa naozaj dobre bavil a do odpadu patria napríklad Babovřesky, toto je úrovňou oveľa vyššie. V celku naozaj vydarená paródia, v podstate sa sype gag za gagom, mňa to bavilo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč, když už rozjeli dementní komedii, se drželi tak zkrátka a nerozjeli to ještě dementněji aby to bylo tak blbé že až dobré? a že k tomu moc nechybělo. Začátek, obzvláště terorista v MHD byl laťkově docela vysoko. Takhle nakonec zbyla jen Hana Vagnerová a... skoro nic. Tohle je vyloženě promarněná šance. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak ostatní, ale já jsem se znamenitě bavil. Totálně nacpané hláškami, gagy, referencemi....a navíc většinou velmi napáditými. Kolikrát mě u filmů napadají podobné gagy, jen nemám tu možnost je zfilmovat. :-) Parodie na kriminálky všeho druhu, ponejvíce na české kriminální seriály poslední doby (Andělé, Oddělení, Ostrava atd.). A hlavně funkční parodie. Navíc od půlky filmu díky absurditě zápletky jsem měl dojem, že sleduju další díl herní serie Polda. :-) "Nabídnu vám kafe?" :-D ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Šmídmajer nedostal zelenou pro další Kameňák, tak si natočil vlastní. Srovnání s geniální Bláznivou střelou je úplně mimo. Pokusy o vtip totiž nefungují ani samostatně a jednotlivé scény na sebe nenavazují. Smysl by dávalo rozdělit film na skeče a postupně je házet na Youtube, kde by to určitě něco vydělalo, protože v kinech muselo být pusto. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení chápu, protože komedie by měla mít smysl, obsah, příběh, řemeslo, vkus a humor. Crazy humorem se tvůrci trefili do mého a zasmál jsem se opravdu mnohokrát. Nemyslím tedy dětinské vtípky jako Sladká-Kozinová. Zde jde o žánr parodie a ten by měl mít přesný stanovený předmět výsměchu a vlastní styl. Ale zde si film, který šel v našich kinech jen slovy tvůrců „utahuje z krimiseriálů, kterých jsou plné obrazovky“. Vzorů filmu je více, ale převažuje Policejní akademie. To je myslím další důvod zdejšího nízkého hodnocení filmu, protože Policejní akademie měla dostatek akce, ale zde  v Případu mrtvého nebožtíka je jen jedna autonehoda a tu ještě ani nevidíme. Ale výborná je herecká sestava. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení scény ze skládky zaskočil za Arnošta Goldflama dublér, kterého si vytipovala sama Arnoštova manželka. (Duoscop)
  • „Každý večer spotřebují televize desítky mrtvol, aby uspokojily své diváky. Uvědomil jsem si, že lidé jsou zahlceni kriminálkami na každém kroku a že přišel čas si z toho udělat trochu legraci,“ uvedl režisér a producent Miloslav Šmídmajer. (SONY_)

Reklama

Reklama