Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (304)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Z toho, co zatím víme o pachateli, je jasné, že to nebyl Kambodžan. Všichni, co u nás žijí, tedy čtyři - mají alibi. Vyloučili jsme taky Eskymáky. Ti jsou u nás jen dva a oba v noci spali v mrazáku." To jako vážně? Doufám, že ne, protože tenhle snímek má v rukách spoustu debility a neváhá jí použít. Mně tedy tradičně dlouho trvalo, než jsem pochopil, o co jde. Mohlo za to nepřátelský prostředí ostatních diváků, kteří se zarputile odmítali bavit. Já jsem se tomu nebránil, protože tohle byla sranda. Blbě natočená sranda, protože spousta vtipů padla pod stůl se sekerou v hlavě, ale tý snahy mě rozesmát tam bylo fakt dost. I když vtípky byly občas vykradený od ZAZ. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k těm, co říkají, že pár fórků bylo celkem dobrých, občas jsem se pousmála, asi jednou, dvakrát zasmála. Ale jinak je to přesně to, co se od toho dá očekávat - nic hlubokého. Vagnerová byla děsně nudná a pitomá - a to ji mám docela ráda. Novotný byl ... jako vždycky. O zbytku nemá ani cenu se zmiňovat. Rozhodně ale doporučuji zajít si do kina - budete v sále zaručeně sami. A to se tam dá dělat věcí... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Miroslav Šmídmajer se rozhodl za mocné podpory TV Nova zareagovat šestadvacet let po premiéře třetí bláznivé střely svou verzí již viděného. Do filmu byla obsazena řada kvalitních i nekvalitních herců, došlo i na neherce a výsledek tomu odpovídal. Za běžných okolností bych tuhle záležitost hbitě zodpadoval, ale dvakrát jsem se proti své vůli zasmál a Hana Vagnerová byla jako zlý polda výborná, takže jsem tam ten jeden kousek fláknul. Jako celek to ale byla těžká bída a jasná ztráta času. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z dobrého nápadu je nakonec neskutečná trapárna. Většina vtipů je na úrovni základní školy (třeba papírek, na kterém bylo z obou stran napsáno OTOČ jsme si psali v sedmé třídě a přišlo nám to jako strašná sranda - ale tohle mi alespoň přineslo nostalgii, ten zbytek už byl totálně trapný, třeba ty požadavky únosce (CD Justina Biebera, kufřík s Mimoni a kompletní seriál Ulice na DVD - hahahahahahahahaha)) a pokud to mělo působit vtipně (jakože asi jo), tak asi Šmídmajer měl přitvrdit, aby to bylo tak strašné, až by to bylo dokonalé. Nejhorší na tom všem ale je, že kvůli tomu celý film strašně padá. A nejen kvůli tomu. Všichni herci zde strašně přehrávají (snad kromě Pechláta a Táborského, který tu hraje asi jenom kvůli tomu, že potřebuje prachy) a ono vůbec to celé působilo hodně trapně. Přesto v tom ale bůhvíproč je nějaká podmanivost, tedy "napětí" plynoucí z toho, že mě postupem času začalo zajímat, s jak moc trapnou nebo wtf hláškou tvůrci vylezou. A taky musím pochválit, že konečně v Česku zase někdo natočil krimikomedii, jelikož všechny ty romantické vztahové komedie už mi lezou krkem, ale k čemu mi tahle "originalita" je, když to ve výsledku stejně stálo za prd? Ach jo. A to jsem tomu i trošičku věřil. 1* ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Je to přesně taková parodie, jakou si dnešní doba přesycená televizními procedurálkami žádá. Šmídmajerovi se povedlo sestavit rychlou kadenci vtipných situací, gagů, hlášek a referencí. Na jeho předešlé 4 filmy jsem reagovala rozpačitě, tady nemám nejmenší problém. Ten, kdo se nesměje zřejmě kouká dobrovolně na ty procedurálky v hlavním vysílacím čase. #kinonakolečkách ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Mezi závěrečnými titulky běží ještě jedna scéna. (SONY_)
  • Film se natáčel také v prostorách Lékařské fakulty Univerzity Palackého. (dama2014)

Reklama

Reklama