Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako hvězda fakt jen z milosti za mladého Van Damma a jednu nahotinku, jinak to má naprosto zmatený způsob vyprávění, příběh o hovnu (holka jde s informací o léku z bodu A do bodu B nebezpečným územím, a nevíme proč, když její nadřízený se do bodu B dostal nějakým způsobem rychleji a bezpečněji. A Van Damme za pomoci jin holky se snaží ji zachránit a pomáhat jí. Mezitím ve flashbacích vidíme, co hlavní zloun udělal Van Dammově adoptivní rodině.), nesmyslný střih a bojové scény k prdu, jak z nich čiší amatérismus a hranost. Navíc se záporáci chovají jak pitomci, Van Damme často taky, a když už můžou záporáci Van Damma jednoduše kilnout, ukřižují ho na stěžni lodi v poušti - asi aby to bylo cool. Chápu, že Pyun chtěl z této postavy udělat nového mesiáše, ale co je to kurňa za mesiáše, který má jen vnější znaky (vstal z mrtvých ze studny a pak ho ukřižují), ale jinak je to jen bezduchá mlátička? Nebo mne "bavily" scény, kdy se JCVD snaží otevřít poklop, aby tudy utekl, a zlouni za ním běží ty dva metry asi půl hodiny. Ten film žel není ani tak špatný, aby byl zábavný - je prostě jenom nepovedený a odfláknutý. A furt tu někdo jen řve - takže mám pocit, že koukám na dokument o lvech, než na film s lidskými hrdiny. (Mimochodem, od mládí jsem kdoví proč měl zafixovné, že cyborg je Van Damme, a ne tak baba. :-)) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dneska bych na to vydržel koukat ledaže bych absolvoval podobný "výcvik", jakým prošel hlavní hrdina ve filmu Mechanický pomeranč. Sám se vlastně divím, jak jsem to mohl tenkrát vydržet a ještě se u toho bavit. Aha, já byl vlastně dítě a na Pro7 stejně nic jiného nedávali a vidět tenkrát postapo s Van Damem byla stejná radost, jako slyšet Mele Kalikimaka uprostřed žhavého léta a nechat si chodit vlhké Haiťanky po zádech. ()

Reklama

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Kyborg sliboval, že bude další straight-to-action film. Bohužel, většinu času dělá Van Damme smutné psí oči a flešbekuje do doby, když měl ještě nesmyslně dlouhý háro. Když už náhodou vletí do akce, tak se jeho čtyřpuška zasekne a čepel v botě mu ulomí. Schopněji si počíná jeho sidekick, která kope piráty do koulí. Van Damme se k ní stejně chová hnusně, odmítá jí brát s sebou a souložit s ní a radši emařsky čumí. Potom tu hraje jeho nevlastní dcera, která mu naopak vůbec nepomůže, a kyborgyně, která má místo mozku flešdisk s lékem proti nákaze. Nejlepší je ovšem záporák, který nosí obří sluneční brýle. Vrstva prachu a písku kolem těchto skel upomíná, jak valí stopáž. K tomu má osmipušku a kroužkový brnění, ale na boss-fight si všechno sundá a jenom řve a řve a pak vstane z mrtvých! ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou šlápnul vedle. Jestli budu chtít někdy vidět nesmyslné souboje dvou naštvaných lidí, zajdu si před naši hospodu. Tohle absolutně nemělo ani hlavu, ani patu, ba ani žádný prostředek. Předpokládal jsem, že to bude "více sci-fi", ale prozatím jsem si všiml Jeana-Clauda, jak se pere se záporákem. Když jsem na konci filmu uslyšel větu "Předala jsi ta data?", pochopil jsem, že jsem nepochopil asi vůbec nic. O žádných datech nebyla ani zmínka. Ale na druhou stranu se mohl někdo zmínit, že jde o data tajná. Každopádně tak promarněný čas to nebyl, udělal jsem si z něj šestidílný seriál, u kterého jsem se aspoň hezky najedl. Hodnocení tedy kolísá mezi odpadem a jednou hvězdičkou. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako malej klučík jsem ze Cyborga měl respekt jako kráva! Vincent Klyn se svojí partičkou mě pěkně naháněli husinu po těle! Van Dammovi jsme tenkrát vůbec nezáviděl. Supr scénka byla v rozestavěný budově... Tam se mezi sloupama děly věci. Jean byl ve famózní formě, film bohužel nikoliv. Dnes bych to asi už nedal, nicméně cena za nostalgii je na místě! 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Jména Gibson Rickenbacker, Nady Simmons, Fender Tremolo, Marshall Strat a Pearl Prophet pochází z názvů firem pohybujících se v hudebním průmyslu. (Chatterer)
  • V úvodu filmu zazní píseň "World Damnation" skupiny Mortition. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama