Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato černá teenage komedie pojednává o třech spolužácích, kteří chtějí udělat ten nejlepší mejdan pod sluncem, aby zapůsobili na své vysněné dívky. Kdo zasune a kdo se stane obětí brutální šikany? (ZNK Productions)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Marze 

všechny recenze uživatele

To bylo příjemně nečekané. A ještě s takovým to malých rozpočtem 250 tisíc korun a mnoha neherci. Americké teenagerské komedie nás už přes 20 let poučují o tom, jak přijít o panictví nebo sbalit dívku našich snů na maturitním plese. V roce 2004 se dokonce v českých vodách objevil film Snowboarďáci s Vojtou Kotkem a Jirkou Mádlem, který parafrázoval tehdy oblíbené filmy jako jsou Prci, prci, prcičky a další. Nicméně srovnávat s nimi novou černou komedii Párty Hárd se Snowboarďáky je jako porovnávat čaj o páté s francovkou se zelenou. Chlapci chtějí na večírku přijít o panictví, což už asi každý z nás někde ve filmu viděl že. Ale toto teenagerské filmové klišé režisér a scénárista Marty Pohl posunul na úplně jiný level, o čemž vás přesvědčí hned v první minutě. Tolik kontroverzního a absurdního humoru jsem naposledy dostal v dobách vrcholné slávy České sody. Ovšem v Párty Hárd je sranda mnohdy za hranou a často kombinuje záchodový humor s rasistickými vtípky a stereotypy, které v daných situacích sedí jako prdel na hrnec. Jedná se o ryze českou klasiku, jistě oceníte narážky na pervitin, české školství nebo tuzemský alkohol. Film Párty Hárd neběží v žádné distribuci, takže se režisér filmu rozhodl tento podzim uspořádat turné po českých městech a svůj snímek promítat v klubech a kinech napříč celou republikou. „O film má v současnosti zájem jedna nejmenovaná internetová televize, a dokonce jsem jednal i s distribuční společností, takže se možná diváci časem dočkají,“ vysvětlil Pohl situaci. Párty Hárd je kousek pro vlastně dost úzkou cílovku, která holduje drsnějšímu typu legrace. Pokud do ní patříte, maximálně si to užijete. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Takové dílno vznikne jednou maximálně dvakrát za generaci! Film, kde si to svoje najde opravdu každý.Citlivý romantický příběh, kde ale nechybí akční a humorné prvky. Rozhodně bych tento snímek pouštěl povinně na středních školách. Každý pubertální výrostek určitě někdy přemýšlel na tím, že by doma uspořádal párty, ale bohužel nevěděl jak na to. A tady přichází velké poselství! Tímto filmem se vám všem dostává do ruk přesný návod, jak uspořádat nezapomenutelný večírek! ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

U Párty Hárd pochopím jakékoli hodnocení, protože tento vskutku netradiční film někoho dozajista uchvátí, zatímco jiné diváky znechutí. V mém případě budu, co se hodnocení týče, poněkud skoupý. I když se jedná o dost ojedinělý kousek na poli české komedie, tak mě svým humorem bohužel (či spíše bohudík?) takřka nezasáhla. Scénky s Markem Milkem mě celkem pobavily, to bych lhal, jinak se jednalo spíše o totální bizár s místy dost nevkusným fekálním humorem (high five Prci, prci prcičky z let 2005-9). Filmu nijak neprospělo ani jeho amatérské zpracování - ať už šlo o (ne)herce, či kameru. Nicméně jak říkám - někomu ty explicitní exploze Jebiho kráterů, hnědková pomsta, či svaz českých zvrhlíků dost určitě sednou ... a jiným zase ne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to na úrovni Mártyho frků - někdy je to vtipné, protože to je prostě skvěle napsané, vypointované a zahrané (cokoliv s Grundzou například), někdy je to vtipné hlavně díky tomu, že to je tak strašlivě blbé, a někdy je to prostě jen blbé a laciné. Největší eklhaft scéna přišla chvíli po začátku, pak už se to dalo vydržet bez problémů, a vlastně jsem se docela bavil tím, co asi bude dál, protože to nebylo absolutně možné předvídat. Nicméně kdybych byl Řezníkova cílová skupina, asi by to na mě zapůsobilo mnohem více a brzy bych se na Párty Hárd chtěl podívat znovu a znovu a znovu. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Martin Pohl alias Řezník zase jednou posunul hranice toho, co je zachytitelné na kameru a průchozí ve filmu. To, co mi u mainstreamové a profesionální produkce tolik vadí, totiž fekální a pubertální humor, působí daleko lépe v amatérské nebo nízkorozpočtové tvorbě. A tam přesně by všechny ty bizarní hnusárny a úchylárny měly zůstat – pro pár magorů, co si to pustí pro pobavení a odreagování. Je vidět, že práce s kamerou a střihem Pohlovi hodně jde a že umí překvapit i scenáristicky. (1 299.) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objeví postava Marka "Krysy" Neděli (Miroslav Čáslavka), který pronese hlášku: „Tak to není všechno.“ Tato hláška je odkaz na dokument Tělo bez duše (1996), který se zabývá zneužíváním chlapců v porno průmyslu a smutným životem mladých pražských prostitutů v 90. letech. Hláškou „Tak to není všechno“ se nechvalně proslavil výrobce českého gay-porna Pavel Rousek (s přezdívkou Krysa), známý svým brutálním a agresivním přístupem k natáčení. Na základě tohoto dokumentu byl později stejným režisérem natočen film Mandragora (1997), ve kterém si hlavní roli zahrál právě Miroslav Čáslavka, který se ve filmu s postavou Krysy setkává. (LucasAbelle)
  • Téměř celé natáčení probíhalo v severočeském Rumburku. (bianci)

Související novinky

Reklama

Reklama