Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (641)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ze všech tří filmů s Ashem je tenhle největší taškařice. Surrealismus a bezbřehá fantazie ustoupily příběhu, což ale neznamená, že si tvůrci nepřipravili několik scének do placu. Osobně miluji větrný mlýn, rozbité zrcadlo a bandu pidiskřetů. Zábavný je rovněž útok kostlivých hnátů na hřbitově o samotné bitvě nemluvě. Získat Necronomicon ještě neznamená zvítězit! A nechybí připomínky předchozího filmu jak v ukázkách, tak i v podobných scénách - úprk před letící kamerou lesem či démonická ženština. Pěkná je maska vůdčího démona a kostřičky dají vzpomenout na památnou scénu z Jásona a Argonautů (1963). Viděno 5x a stále jsem se bavil, i když bych možná jednu * ubral, ale nechám ji. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

"Groovie" Sam Raimi měl zůstat u nízkorozpočtových filmů. Kolik filmových tvůrců má koule ma to, natočit parodii na vlastní hororové snímky, takříkajíc udělat si srandu sám ze sebe... Určitě by se pár jmen našlo, ale Raimi je mezi nimi hodně, hodně vysoko. Bruce Campbell a jeho proklatě suché hlášky jsou samozřejmě nezapomenutelné a nevzpomínám si, kdo by se mu na tomto "poli" mohl rovnat... Bill Murray? Clint Eastwood? No schválně. Pekelná zábava, kterou si můžete pouštět dvakrát do roka. 80% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábavovka a pro mě nejlepší film Bruce Campbella. Opravdu tady neskutečně válí a neúnavně mě rozesmívá celých 90 minut. Měl jsem možnost vidět obě verze Armády temnot a nelze objektivně říct, která se mi líbila více. Režisérská verze nabízí 2 prodloužené pasáže a alternativní konec. Prodloužená pasaž číslo 1 se nachází ve mlýně poté co se vyklubou malí darebové. Jedná se o 2 a půl minutové prodloužení. Bitva s kostlivci je přibližně o 4 minuty delší. A nejdůležitější je pozměněný konec filmu, kdy si Ash jde zdřímnout do jeskyně a ještě předtím musí spolknout přesně 6 kapek lektvaru, samozřejmě se splete a dá si kapek 7. Takže si asi dokážete představit co se stane, když každá kapka znamenala prospání 100 let. 85% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $11,502,976Tržby Celosvetovo $21,500,000║ __Sam Raimi je génius pokiaľ do filmu vnesie aj určitú ľahkosť, lebo keď sa chce tváriť moc vážne tak to mu až tak vyprávanie príbehu nejde, ale tu si to užíva ako sa len dá a do deju vtesnáva asi všetky blbosti čo ho na pľace filmu napadali a k tomu hlavného hrdinu Asha dáva do rôznorodých situácii aby nuda nebola a mali sme stále na čo pozerať so zámerom maximálne sa zabávať. Súboj na hrade proti armáde temnôt v mnohom pripomína Jacksonové Dve veže či Návrat kráľa , takže je vidieť odkiaľ Jackson bral inšpiráciu pre svoju prstienkovú trilógiu, ohľadne súbojov oháv. "Bžunda ako sa patrí!" /80%/ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se (ve smyslu "nenudil jsem se", nikoliv "bavil jsem se královsky"). Ash se pitvoří a hláškuje, všechno je Raimiovsky ztřeštěné, respektu se nedostává ničemu a nikomu. Režisér si zkrátka hraje na svém písečku a jaksi si neuvědomuje, že házet ho do obličeje poblíž stojícím by nemusel. Na Armádě temnot bijí do očí především naprosto příšerné triky - jasně, k Evil Dead srandovní masky, bizarní monstra a kostrbatá stop motion patří, takže můžeme těžko obviňovat jedenáctimilionový rozpočet, nicméně všechno má své meze. Ani nápadů už neměl Sam tolik - celý film si vystačí s válkou proti kostlivcům a než k ní dojde, je natahován dlouhými gagovitými scénami alá Ash versus smečka malých Ashů nebo Ash versus zlomyslné knihy. Komické to je, ale mohlo být víc, kdyby film vyměnil přehršle přímočarých gagů za více zběsilých trademarků dvojky. Své dělá i další žánrový posun: pokud jednička byla šíleným hororem a dvojka přidala více fantasmagorických a komediálních prvků, trojka je už pouhou praštěnou fantasy (pokud pomineme jeden vtipný gejzír, je navíc kompletně zbavená krve). Jedno se musí nechat - na párty je to ve své stupidnosti a ztřeštěnosti film jako dělaný, oproti zcela šílené dvojce ale jede sotva na půl plynu. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Ted Raimi, bratr Sama Raimiho, tu hraje hned čtyři camea. (Martin00x)
  • Pre záverečnú scénu v obchodnom dome bola vizáž "posadnutej strigy" Patricie Tallman inšpirovaná v tom čase všeobecne nenávidenou newyorskou miliardárkou Leonou Helmsley. (MIMIC)
  • Film je znám také pod názvem Army of Darkness: The Medieval Dead. (Chatterer)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama