Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dnešní přepapaní fanoušci musí žasnout jak vypadal takový komiks v roce 1990. Darkman má smůlu v tom, že toho moc nějak zajímavého nenabízí. Příběh o pomstě jsem viděl zhruba 100x v minulosti a často mnohem lépe. Sam Raimi natočil pravděpodobně svůj nejslabší film, kde do hlavní role Liam Neeson ani moc nesedí. Závěrečné cameo je zajímavější než celý film. 50% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Rukopis Sama Raimiho je patrný, ať už se jedná o kamerové hrátky a různé prolínačky či (ne)očekávatelné lekačky. Danny Elfman řádí jako o život a Liam Neeson (ačkoliv z něho po většinu filmu moc nevidíme), je vynikající a jako mstící se hlavní hrdina nemá chybu. Místy je to pěkně temné, občas nechtěně zábavné, najednou zase drsné - prostě typicky Raimiovské. Já jsem se u Darkmana náramně bavil. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

V dávných dobách komiksového půstu počátku 90. let minulého století se muž jménem Sam Raimi rozhodnul natočit adaptaci svého oblíbeného komiksu jménem Shadow. Jelikož se mu ale nepodařilo získat autorský souhlas, zdravě se naštval, přepsal si scénář po svém a vlastně si po svém udělal celý film. Pokud jste měli tu čest a podařilo se vám shlédnout obě dvě zásadní trilogie Raimiho tvorby (tedy Evil Dead a Spiderman), budete se v Darkmanovi cítit jako doma. První jmenovanou budete poznávat v některých postaru dělaných efektech a prolínačkách, druhou jmenovanou v záběrech ulic, střech a vůbec celého města. I přes to je ale Darkman osobitý a svůj. Civilní hrdina v podání začínajícího Liama Neesona rozhodně nevadí a pokud Arnold Vosloo vypadal ve dvojce po nalíčení aspoň z půlky tak dobře, vůbec se nedivím, že dostal roli v Mumii právě on. A pokud máte Raimiho aspoň trochu nakoukaného, přijde vám poslední scéna jako naprosto boží! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční a originální komixová zábava v režii béčkového experta Sama Raimiho. Liam Neeson se na roli maskovaného (anti)hrdiny moc hodí a táhne film hodně nahoru. Když se k tomu přidá pár velmi odpudivých záporáků, několik suchých akčních hlášek a jeden zajímavý scénář, stane se z toho pecková béčková záležitost, od které jsem nemohl odlepit oči. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Když nejde hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře." Když si Sam Raimi nesehnal práva na zfilmování komiksů The Shadow či Batman, jednoduše napsal svůj vlastní komiksový scénář, ve kterém vzdal hold hororům studia Universal Pictures ze 30. let. A udělal dobře, protože výsledný film se mu zdařil. Pro mne je Darkman tragičtější, temnější, komiksovější a ryzejší než Nolanův Batman a dokonce i novější Raimiho Spiderman. Darkman evokuje Frankensteina (1931), plechového Dřevorubce ze země Oz, Neviditelného muže (1933), Zrůdy (1932), Doktora Jekylla a pana Hyda nebo jednu z nejznámějších povídek Edgara Allana Poea "Jáma a kyvadlo", ale třeba i francouzského Fantomase či bondovského Goldfingera. Darkman tak v sobě skloubí to nejlepší z klasiky dramatického filmového hororu i hrdinských komiksů. Scéna nalezení nového domova-laboratoře s nostalgickými prolínačkami je vrcholem tragedie Darkmana a ukázkou filmového mistrovství Raimiho. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • Darkman (Liam Neeson) je schopný rozprávať normálne aj keď nemá pery, avšak bez pier nie je možné vysloviť hlásky ako 'b', 'f', 'm', 'p' či 'v'. (beso74)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama