Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (685)

Fr 

všechny recenze uživatele

Kultovní komediální horor. Né, že by jste se někdo třeba nelekl, ale humor (samozřejmě že černej) z tohoto dílka jen čiší. Už vás někdy napadla vaše vlastní ruka, až jste si ji museli uříznout motorovou pilou? Smál se vám váš nábytek včetně vycpané hlavy jelena? A krve, že by se ani Q.Tarantino nestyděl! Láká vás to? Pokud vám nevadí, že film vznikl v roce 1987, tak směle dotoho!!!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi sa s nijakými obvyklými úvodmi, pripravujúcimi diváka aspoň 20 minút na masakru, o ktorej to celé je, neserie. Po šiestich minútach filmu je horor v plnom prúde, prvá obeť mŕtva, idylka v riti a hlavný hrdina sám čelí nadpozemskému zlu. Bavila som sa, zasmiala aj zľakla, Evil Dead bol jednoducho stvorený, aby sa stal kultom. Ale aj tak sa mi najviac páči fantazijná trojka :-) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Groovy..! Že zábavnost u hororu nejsnáze odpouštím Raimimu už mám prověřené časem. Evil Dead II je v porovnání s jedničkou víceméně stejná řeka - jen se navýšil rozpočet, přívaly krve, či jiných tělesných i netělesných tekutin, celková grotesknost a charisma Bruce "má ji motorovou" Campbella, na němž celý film stojí a bez jehož přítomnosti začne povážlivě kulhat. Představitel Ashe Williamse předvádí animální výkon na hranici sebepoškození, místy připomínající zoufale krásnou etudu M.Landaua s vycpanou chobotnicí v Edu Woodovi a navrch ještě ukáže, že světoznámá Hemingwayova novela "Sbohem paže" nemusí sloužit jen ke čtení. A konec s využitím Čáryfukova portálu? Laskomina s přijíždějícím vévodou Krvavým Henrym na obzoru.. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Výrazné zlepšení oproti jedničce. Všechno se mnohem více orientuje i na humornou stránku, což je v konečném součtu hodně znát a u většiny situací, které v prvním dílu vyvolávaly jen znechucení, se nyní divák hlasitě zasměje a pobaví. Raimi tady poprvé naplno ukázal, co v něm vězí, a byť je příběh naprosto stupidní a vůbec nedává smysl, dokázal z něj díky své fantazii vyždímat asi maximum. Hodně mu pomáhá i sympaťák Cambell, který se pro tuhle roli narodil a jeho Ash je ten nejsympatičtější duchobijec, jaký nám byl dosud představen. Žádná sláva to tedy opět není, ale už jen za rvačku s vlastní rukou musím hvězdičku přihodit.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor jedna radost... Spousta démonů, bláznivá kamera, chvílema nekutečná prdel, litry krve všech možných barev, kultovní hrdina, mimořádně slibný konec.... Evil Dead 2 působí, jako by ani nebyla žádná jednička - prostě jí ignoruje. A je o třídu lepší... i když upřímně, je to hrozná hovadina a oproti jedičce ubyla prakticky všechna strašidelná atmosféra. Ale vážně je to výborná zábava. Sam Raimi je génius! ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Film se měl původně jmenovat Book Of The Dead, neboli Kniha Smrti. (Valenta28)
  • Přestože český distribuční název prvního dílu byl Lesní duch (1981), pokračování bylo pojmenováno Smrtelné zlo 2. (karlik4801)
  • Když Ash (Bruce Campbell) používá motorovou pilu bez jedné ruky přidává se plyn libovolně bez toho aby si pomáhal zdravou rukou, to je ale nemožné bez toho aby zmáčknul plyn. (dc125)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama