Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Morien 

všechny recenze uživatele

S naprostou určitostí jeden z nejzásadnějších filmů, které mě formovaly během dětství/dospívání. (A natočil ho zrovna Sam Raimi, kdo by to byl řekl.) Myslím si, že každý film, o kterém v současnosti řeknu, že mě zasáhl takzvaně do srdíčka, by se dal vysledovat buďto sem, nebo ke Kill Billovi. Smajlík smajlík. A nejspíš za to může jak to, že jsem na něj jednu dobu koukala pořád dokola, tak to, že je o čarodějnicích a na konci se rodina léčivě objímá. A jsou tam věštecké sny a temná, temná, temná voda. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jak těch scénářů Billy Bob Thornton moc nenapsal, tak všechny byly malými klenoty. A pokud jej realizuje taková zajímavá režijní persona jako je Sam Raimi, záruka kvalitního křížence zajímavé myšlenky a nevázaného mainstreamu je jistá. A právě při hodnocení Raimiho práce se dostávám na vratkou plochu, protože překvapivě upustil od svých typických vizuálních hrátek (teda úplně ne, protože snímání lesa á la Evil Dead nebo scéna v koupelně dají zabrat i silnějším žaludkům), aby dal maximální prostor hercům, kteří tuto „důvěru“ bohatě vracejí. Počínaje Cate Blanchett, která snad ani špatně zahrát neumí, přes Keanua Reevese v netypické roli záporáka, až po Katie Holmes, která svůj herecký netalent vynahradí jinak nechť si každý divák počká na závěr, který dle mého trochu vrže, hlavně co se týče Raimiho podání, protože fakt, že „vrahem je zahradník“ jsem tušil asi deset minut dopředu. Stačilo by vystřihnout jednu scénu a pointa by mě vážně dostala. Ale to je jen minimální výtka k filmu, který uteče jako voda, vyděsí, pobaví a hlavně nevyšumí za pár dní. Ta větší výtka směřuje spíše k trapnému distribučnímu názvu, i když on ten Dar (The Gift ) v češtině taky nijak světoborně nezní. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Sam Raimi natočil takmer dokonalý film. Napínavý mysteriozný thriller s prvkami duchárskeho horroru. Vdova Annie Wilson dokáže pomocou špeciálnych kariet predpovedať budúcnosť, ale aj vidieť veci, ktoré sa už stali. S využitím tohto zvláštneho nadania pomôže polícii odjasniť vraždu mladej, promiskuitnej ženy. Odhalí tak vraha, ktorý spáchal "Takmer dokonalý zločin". **** ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já opravdu nevím, co se to ten půlrok 2003 děje. Kruh, Oko, Blair Witch, Téměř dokonalý zločin...jedenkrát jsem málem spadl ze židle, jak jsem se lek. Každopádně film považuju za mistrovské dílo, od atmosféry počínaje, hudbou konče. Ta hra na housle u jezera je ke zbláznění! Osobně si nemyslím, že se jedná o (žánrově) nevyrovaný thriller, připomíná mi to tu debatu o nahotě Vilmy Cibulkové, tohle souvísí s atmosférou a ta je na maloměsto opravdu hutná=příběh postavy, kterou hrál Giovanni Ribisi=důležitá role pro postavu, kterou hrál Giovanni Ribisi. Pointa mě napadla celkem pozdě (ale já nejsem detektiv ani telepat), takže mě vzala tak jako tak. P.S. Katie Holmes má sice nakřáplej hlas a v tomhle filmu si jí moc neužijeme, ale všechno ostatní (zejména od pasu nahoru) je naprosto bez debat povedené. Byl jsem ohromen!!! ;-) A taky mám zato, že se Billy Bob Thornton nemusí vůbec za svůj scénář stydět... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pozvolné počáteční tempo nenapovídá zdaleka nic o tom, co bude následovat. Všední jižanské drama matky a tří dětí však ve správný čas naruší „nadpřirozené vlnění“ říznuté detektivkou. Kdo je skutečný vrah se brzy stane otázkou dne a je jenom na vaší prozíravosti, jak dlouho sebou necháte manipulovat. Nerozlišitelnosti pravého pachatele nenapomáhá ani tak lehce béčkový scénář, jako spíše herecké výkony pestrého zástupu hvězd s Blanchettovou v čele. U ní obzvlášť stálo za uplatnění pravidlo „důvěřuj, ale prověřuj“. Vraždila ona, nebo psychicky labilní Budd, nebo ten právník? Byl vůbec nějaký vrah? 75% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, numi, Bilky ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Annie Wilson čte ze zenerových karet, které se používají na ESP testy. (Chatterer)

Reklama

Reklama