Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (415)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se v tomto filmu silně inspiroval nastolenou linií mistra špagety westernu Sergia Leoneho. Pohyby kamery, hudba a celkové aranžmá je velmi podobné Sergiovým filmům. Avšak Sam přináší i lehce komiksový nádech a menší experimenty. Herecké obsazení je více než nadprůměrné. Krásná Sharon, charismatický Russell, Hackamnn a mladý Leonardo TITANIC DiCaprio. Scénář je jednoduchý a snaží se nastínit všechny charaktery co nejrychleji a film je poté velmi odhadnutelný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky dobře vystavěný western (se skvělým nápadem střelecké soutěže), který shazuje i ozvláštňuje Raimiho okázale braková režie, díky které vyčuhuje z devadesátkové vlny westernů (Nesmiřitelní, Wyatt Earp, Tombstone, Pistolnice, Divoký Bill...) vzedmuté úspěchem Tance s vlky. Stone ne úplně přesvědčivě střídá drsňačku s citlivkou, DiCaprio a Crowe jsou nepřehlédnutelní, Hackman si vystřihl dalšího solidního padoucha a vedle nich to prosvětluje i pár hvězd nižší svítivosti. I když jsem ten film nikdy nepovažoval za vyloženou pecku, klasiku a klenot jako Sedm statečných nebo Tenkrát na Západě, už jsem ho viděl x-krát a mám ho dost rád. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Herci dobří na všech frontách, ani Sheron mě nevadila. Ovšem western, kde si kaubojové místo whisky poroučí šampus a pivo ve skleněných půllitrech, sorry, to není western, ale variace na jakési moderní klišé. Navíc kotrmelce a dvoumetrové pády těch "vyvolených" co to koupily, to na mě vůbec neplatí, ba naopak. A když teď zjišťuji, že za tím stojí Raimi, tak o to je to horší. Je to velmi vlažné a v několika místech přestřelené. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Raimiho mám rád - a tady z toho už jen atypickým obsazením rolí nejrychlejších pistolníků západu dělá co největší komedii, a nejde mu o nic jiného než je nějak skloubit do zajímavých duelů a vykrást přitom všechny slavné westerny historie. Blbina, která je na svou primitivnost zbytečně dlouhá a často i zbytečně vážná. Ani ten Leonardo DiCaprio to nezachrání, když byl tehdy ještě ve věku kdy byl spíš za fracka na facku, než za sympatického pana herce jak ho známe teď. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj po rokoch to je katastrofa. Raimi tento western natočil ako takú tupú arénovku s bláznivými cirkusantmi a humorom jak zo Xeny, Herkula a ďalších jeho infantilných seriálov, ktoré v tej dobe produkoval. Lenže k tej vážnej zápletke o pomste sa tento komediálny prístup vôbec nehodí. Postavy sú len komické karikatúry na ktorých zaujme len hviezdne herecké obsadenie. Niektorí svoje postavy akotak utiahnu aspoň charizmou (Hackman, Crowe, DiCaprio) ostatní sú len trápni. Hlavne Sharon Stoneová pôsobí celý čas vystrašene, nevierohodne a keď v prestrelke vyhrá, tak vyzerá prekvapene. Drsniačku jej nikto neuverí. Scéna, v ktorej si ju zmýlia s kurvou, je trefná. Na viac ako na kurvu nemá. Prestrelky zaujmú akurát všetkými tými šialenými kamerovými nájazdmi a zoomovaním, ale keď nefungujú postavy, tak je to prd platné a žiadne napätie sa nekoná. Raimi to stále kazí tlačením za hranu (pištoľník po zásahu robí absurdné premety), aby docielil humor. Za niečo stojí až finále v ktorom Raimi všetko vyhodí do vzduchu. Škoda, že ho to nenapadlo oveľa skôr. Výsledkom je netradičný experiment, ale v žiadnom ohľade nie je funkčný. 4/10. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Ve snímku je jedenáct soubojů, a protože jde o vysoký počet, snažil se Sam Raimi, aby každý z nich vypadal jinak. (TaNya_)
  • Ve scéně, kdy spolu před střelbou hovoří Herod (Gene Hackman) a Ace Hanlon (Lance Henriksen), je na začátku rozhovoru vidět, že jsou od sebe do 3 metrů. O několik záběrů později jsou však od sebe mnohem dál, aniž by se kdokoliv z nich pohnul. (Armin82)
  • Milostná scéna mezi Russellem Crowem a Sharon Stone byla sice natočena, ale režisér Sam Raimi spolu s Sharon rozhodli, že to není nutná část příběhu a z filmu ji vystřihli. Nicméně jen z americké verze a ve většině světa zůstala. (cariada)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama