Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je výborná Poirotovka! Je přítomno dostatek podezřelých, v kontrastu s vánočním očekáváním tu atmosféra pěkně houstne, nechybí humorné prvky Herculova soukromí ani zábavný vztah s Jappem. Okořeněno navíc u Agathy neobvyklou záhadou zamčeného pokoje. Absurdní pojetí Vánoc včetně nostalgického koloritu svátků minulosti... paráda. Škoda jen příliš odhalujícího příběhu oběti v úvodu filmu. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E01 - Chudáček Poirot aby nemusel mrznout doma přijme nabídku strávit svátky u jednoho podivného majitele těžební společnosti. Vše se odvíjí od diamantů a hrozné povahy zavražděného, který se nezdráhá udělat i určité divadelní kousky a tahat lidi za nos. Podezírala jsem sice jednu osobu právem, ale provedení bylo fikané a ten osudný zvuk byl opravdu uširvoucí. I když už budu mít celý seriál Hercule Poirot dokoukaný, určitě si ještě o Vánocích tento díl zopakuji. Krásně z něj totiž dýchá ta atmosféra, být někde zabubaný v teple v dece, usrkávat horký čaj, koukat na nazdobený stromeček a přemýšlet jestli náš dárek udělá obdarovanému radost. Poirotova reakce na dárek byla k nezaplacení a jen to přidalo na roztomilosti a srdečnosti tohoto dílu. ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, ve kterém je Poirot opět kouzelný. Nicméně, některé věci na mne působily poněkud nepřesvědčivě. Už samotný vstup do příběhu, kdy pokažené topení bude opraveno až po svátcích. I když Londýn je klimaticky přívětivější než naše destinace, stejně si nemyslím, že by správce (zjevně luxusního) domu byl tak klidný k faktu pokaženého kotle a neřešil situaci okamžitě - ale fajn, autorská licence. V domě se stane vražda, zavražděn je otec ....a za dva dny jeho děti téměř v klidu zdobí vánoční stromeček - ano, byl to despota, ale přesto. Zasněžené ulice a na nich žena v lodičkách...asi jsou holky v Anglii fakt otužilejší. Ale nic z toho nemůže zkazit přívětivý dojem z Poirota. Z prostředí a atmosféry, ve které se tento příběh odehrává. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční díl se speciálně do vánočna upraveným "Poirot theme". Je znát, že jde o starší díl, kde je ještě Japp a vůbec to má celkově úplně odlišnou atmosférou. Takovou starosvětskou a uvolněnější. I zápletka patří k těm originálnějším a vrah je zakamuflovaný mistrně. Někdy mě mrzí, že to všechno mám přečtené a přicházím tak o ten moment šoku a úžasu. Nejlepší je sledovat tenhle díl o Vánocích. Jak jinak. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malý oblý belgický detektív strávi Vianočné sviatky vyšetrovaním veľmi netradičnej vraždy. Hlava rodiny nenávidená takmer všetkými členmi rodiny je mŕtva. Hercule, ktorý v tejto cudzej rodine chcel iba stráviť sviatky v teple, musí rozlúsknuť kto z podozrivých klame a kto nie. Záver vyšetrovania je pomerne nečakaný aj keď každý z nás ... .Škoda, že vtipnosti je pomenej (no pri brutálnej vražde asi pochopiteľné), a tak nás rozosmejú aspoň príhody s polievkou a rukavicami. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na zámku Chilham Castle, který se nachází ve vesnici Chilham mezi Ashfordem a Canterbury v hrabství Kent v Anglii. (Trajektt)
  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)

Reklama

Reklama