Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Víkend, který měl být proložen pikniky u jezera, hraním deskových her a případným sexem, se pro čtveřici přátel změní v pravé peklo, poté co naleznou starou indiánskou dýku a znesvětí hrobku. Postupně se začínají měnit v démony a teror v chatce může být šikovně rozehrán a masakr začíná. Je fakt, že dostupná kvalita je příšerná a poznat, co se před kamerou děje, je někdy velký problém. Hudební složka je ale opět působivá a kamera nápaditá… na to, že si to kámoši natočili jako takovou blbinu přes víkend, klobouk dolů. A hlavně, díky této Raimiho hororové prvotině, si poté mohl natočit dvakrát to samé v celovečerní stopáži (poprvé v ryze hororovém pojetí a podruhé s pořádnou dávkou humoru, převažující nad tou strašidelnou složkou). Sakra, Same nebo Bruci, vytáhněte už tento kraťas ze svých šuplíků a dopřejte ho nám konečně v ucházející kvalitě. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Raimi potvrdil, že horory nejsou jeho silnou parketou. Within the Woods je po všech stránkách mizerným snímkem, který fanouška dobrého hororu, neřkuli hororového experta jako já, nezaujme naprosto ničím. Hned v úvodu si povšimneme nevalné kvality obrazu, kterou Raimi zřejmě použil jako zastírací manévr k zakrytí prkenných hereckých výkonů založených na monotonním ječení či katastrofálních triků, u kterých nechybí ani kečupová krev. Snímek se k naprostému odpadu přehoupne zhruba v polovině stopáže, kdy Bruce Campbell svým komickým medvědím řevem ohlásí příchod komediální roviny. Within the Woods představuje smutnou ukázku čirého hororového amatérismu a slouží jako odstrašující příklad pro všechny potenciální hororové režiséry, kteří hodlají nedostatek svých filmařských kvalit vyvážit prostřednictvím obrovského tvůrčího nadšení. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To je tak šílený obrazový old school, že už za to si to zaslouží nějaké uznání. Ten jako z prdele vytažený obraz tomu prostě dodává neskutečnou atmosféru. I kdyby to bylo záměrně, pořád by to fungovalo. Už mi zase bylo dvanáct a čuměl jsem, vyděšený k smrti, na ohranou šumící videokazetu s třiadvacátou zrnící a poskakující kopií horrorového filmu. Tohle prostě funguje stoprocentně. Atmosféra, doprovodné zvuky a hudba, kamera, monstrum, uřvaná hlavní hrdinka. "Join Us!" 4.5* ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto prequelu Evil Dead sa mi vybavili príjemné nostalgické spomienky, keď sme na chatách počúvali Mortician s ich kultovými intrami (zasvätení vedia o čom je reč:).. Práve rušivé "distortion" zvuky sú dominantné a spolu s amatérskou kamerou utvárajú veľmi nepríjemnú atmosféru strachu...Odporúčam pozerať pred spaním potme a na sluchátkach,:))) ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

S těma dvouma je na chatě uprostřed lesa vždycky sranda.Poznávací zanamení-splašená houpačka.Kvalita obrazu je horor,ale on to Raimi vynahrazuje výborným (pa)zvukem.Nácvik na Evil Dead.Jeden záběr připomene Rec nebo Zemanovskou Studnu a je to paráda napotřetí a bude i napočtvrté.Sem zvědavý na remake ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)
  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)

Reklama

Reklama