Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poutavý seriál, který kombinuje rodinné a soudní drama o následcích vraždy mladého chlapce, která silně zasáhne rodinu jejichž syn je z vraždy obviněn. Seriál není detektivkou a nějaké "pátrání" a hledání důkazů je na vedlejší koleji. Více se zaměřuje na postiženou rodinu, to jak se jim změní život, jak je vnímají přátelé a hlavně, kde je skutečná pravda. Seriál táhnou slušné herecké výkony a profesionální technická stránka. Naopak pokulhává scénář, který sice dokáže předvést poutavé dialogy ale nemá žádné překvapení nebo jakkoukoli inovaci v rámci příběhu, který není ničím novým a vlastně po celou dobu jede ve známých kolejích a hlavně nedokáže utáhnout všech 8. sérii, které jsou zbytečně natažené, přestože nikdy nepřijdou s ničím vyloženě novým nebo zajímavým. Zkrácení o dva díly, by výsledku jen pomohlo. Slušných 70% ale po vtahujícím úvodu, jsem čekal více. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

Apple minisérie - (9/10) : Miluji seriály/filmy z prostředí právníků a soudů obecně. Zde se moje potěšení mohlo naplnit plnými doušky. Nejlepšími aspekty této skvělé minisérie od Apple je bezesporu hudba. Nahání vám husí kůži a o úzkosti ani nemluvím. Další na seznamu je scénář, který je vybroušený jako do dokonalého drahokamu. Neotřelým vyprávěním příběhu a ještě lepším vyvrcholením si mě scénář naprosto získal. Posledním a největším tahounem celého seriálu jsou naprosto bezchybní herci. Ta neskutečná elegance, která sálá z Chrise je neskutečná. U něho by jste se i hádali, že je právník a normálně se tím živí. I obsazení Jacoba bylo výborným tahem. U něj si vůbec nejste jisti jeho vinou/nevinou. Ve zkratce jde o trefu do černého ze strany Applu a já budu s očekáváním vyhlížet jejich další projekt. Nejlepší epizoda: Job (E07) ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Landayova předloha se táhne jako sýr. I proto obdivuju, jak ji Bomback dokázal přepsat do kvalitativně rovnoměrnýho, solidně gradujícího rodinnýho hororu. Se sedmou soudní epizodou, která je fantasticky napsaná. S herci, který někdo na svý role vybral neuvěřitelně dobře. Dvakrát škoda, že drsnej závěr z knížky, díky kterýmu si čtení pamatuju i po těch letech, je tu trochu na sprosťáka obroušenej do hladka. Změna neprospěla. A přistřihla jednu hvězdičku. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Výborný kriminální seriál ve kterém herecky excelují Chris Ewans, Michelle Dockery a Jarder Martell a kde samotný brutální zločin není hlavní prioritou. V popředí zájmu je výborně vykreslená atmosféra a dopad podezření ze spáchání vraždy syna z dobré rodiny. Bylo před a bude potom… jak žít zase jako rodina normálně po osvobozujícím rozsudku? Je to vůbec možné když zůstaly pochyby a ne zcela zodpovězené otázky? Jaká je cena pravdy? Mnohé zůstalo nezodpovězeno a obestřeno tajemstvím což je parádním tahem na branku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádně napsaná, precizně zrežírovaná i kvalitně odehraná podívaná, která se nejdříve tváří jako místy mírně klišovitý, ale jinak velmi poctivý procedurální krimi thriller, který se však postupně překlápí v depresivní psychologické drama. Je to správně seversky ponuré a co do tempa spíše rozmýšlivé, ale přesto postupně velmi intenzivně gradující. Připočtěme k tomu napínavý, vícevrstevnatý a hlavně až do poslední chvíle nejednoznačný scénář, kdy divák jednoduše chce vědět, jak to všechno bylo... Jedna jediná poznámka, jelikož jsem v americké soudní síni nikdy nebyl: to se opravdu tolik hraje na emoce porotě a podbízivý herecký exhibicionismus obhájce? Vždycky jsem si myslel, že důležitější jsou v soudní síni přímé důkazy, výpovědi svědků a obecně chladná logika. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama