Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánského bose Paula Vittiho, který má být za měsíc podmínečně propuštěn, se ve vězení pokusí někdo zabít. Volá proto svému psychiatrovi, doktoru Benu Sobelovi, ten se s ním však odmítne bavit. Když se pak gangster nervově zhroutí, je doktor povolán do věznice. Podrobí gangstera řadě bolestivých testů a pak prohlásí, že Paul trpí psychosomatickou poruchou, která se může vyvinout ve schizofrenii. Přestože se Ben brání, je mu mafián nastěhován domů. Již cestou z vězení se doktorovi přizná, že všechno jen hrál a vysvětlí mu, že měl být zavražděn. Doktor mu doporučí, aby zločin pověsil na hřebík a začal nový život. Ben Paula seznámí s producentem gangsterského televizního seriálu, který ho najme jako odborného poradce. Krátce poté mafián za dramatických okolností zmizí a doktor Sobel dostane od FBI příkaz, aby ho do čtyřiadvaceti hodin našel. Podaří se mu to, ale je proti své vůli přinucen zúčastnit se spolu s mafiány loupežného přepadení. A aby toho nebylo málo, připlete se k tomu všemu ještě filmový štáb, pro který Paul pracuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Vy nejste v base? Ne, znáte to, falešné důkazy. Proto otevřeli můj případ, ale dva svědkové nechtěli svědčit a třetí spáchal sebevraždu. Čtyřikrát se bodl do zad a pak skočil z mostu......bohužel velmi málo je takových hlášek v pokračování komedie Paula Vittiho a doktora Sobela. Začátek slibuje dobrou komedii, ale jen do propuštění Paula Vittiho, pak už to je jen čekání na konec a zamyšlení, proč Robert De Niro takovéhle role ještě bere. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Dva herci předurčeni svým rolím se opět setkávají pod taktovkou někdejšího krále situačních komedií. Ačkoliv látka je tak krásná a silná, něco nefunguje, možná vinou slabšího scénáře se ze zápletky nedaří vykřesat větší jiskra. Pokud hledáte nenáročný film na nedělní odpoledne pak je to jasná volba, vzhledem ke spojitostem doporučuji nejdřív první díl a pak volně přejít sem. ()

Reklama

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Podpriemer. Jednotka bola vtipný oddychový film, ktorý som si s chuťou pozrel opakovane. Tento diel bol však vyčpelý, bez energie a niečo mu chýbalo. Veľakrát sa ani nebolo na čom zasmiať, dialógy často pôsobili neprirodzene a hlavní herci vyzerali, že hrajú z posledných síl. Navyše, keď je pár minút nepodarených záberov vtipnejších, než celý zvyšok filmu, niekde sa zrejme stala chyba. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Přibližně první polovina stopáže dokázala statečně konkurovat nadprůměrný jedničce, až jsem si řikal, co se spoustu divákům tolik nelíbilo. Jenomže zásadní zlom přišel ve chvíli, kdy se Vitti začal angažovat ve filmový branži a pomalu se schylovalo k souboji mafiánskejch rodin. Od tý doby šla zábavnost snímku značně dolu. Dostalo se i na zařazení nepovedenýho akčního závěru do příběhu a já jsem se jenom upevnil v přesvědčení, že rejža v druhý polovině vůbec nevěděl, co chce natočit a scénáristi už nejspíš nevěděli, co do scénáře napsat. Třetí hvězda za skělou první část spolu s hereckou dvojici De Niro-Crystal a narozdíl od jedničky zustanu jen u jedný projekce. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Druhý díl trpí nachlup stejným neduhem jako jeho předchůdce. Sledovat vyměklého mafiána Paula Vittiho v božském podání Roberta De Nira, který skvěle paroduje své nejznámější pózy drsných mafiánů, znamená zmítat se v jednom nekončícím humorném opojení. Jenže ve chvíli, kdy se ke slovu dostane vážnější rovina (soupeření italských rodin o moc), začne to Ramisovi podezřele skřípat, protože je jasné, že v těchto vodách moc jistoty nepobírá. Dojezd je tak podprůměrným snažením o kombinaci akce, vtipu a nějaké té in pointy, který celé předchozí snažení táhne s sebou dolů do vod obyčejné průměrnosti. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Striptérka, které dá Ben Sobel (Billy Crystal) mince jako spropitné, je známá pornoherečka Gina Lynn. Celá scéna byla Crystalovou improvizací a původně se ve finálním sestřihu neměla objevit. Proto není Gina uvedena v závěrečných titulcích. (kenny.h)

Související novinky

Travolta je král mafiánů

Travolta je král mafiánů

13.04.2011

Jednou už velký comeback díky postavě gangstera slavil. Tenkrát byl ale pouhým pěšákem, teď bude rovnou největším americkým zločineckým bossem. V epickém dramatu Gotti: Three Generations si John… (více)

Reklama

Reklama