Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (935)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Až po letech mi došlo, o jak výjimečný duchovní film se jedná. A také, kolik toho má společného s Caprovým Život je krásný. Na samém začátku si hlavní hrdina nikoho a ničeho neváží - a vlastně ani nikam pořádně nepatří. Jen se ocitne v městečku Punxsutawney, kde se film odehrává, už by chtěl být jinde. Nevidí, co má před očima. Neslyší, co mu nabízí sluch. Nakonec ale přeci jen najde domov tady a teď. "Tady budeme žít," říká své milované v samém závěru a my tušíme, že tohle je něco, oč v životě běží především; naučit se žít z místa, s druhými, plně a radostně. Jinak řečeno, mít kořeny. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s originálním nápadem a hlavně s bezkonkurenčním Billem Murrayem...ten chlap se mi ze začátku filmu líbil víc než na konci:) Ale kdo by se nezměnil kvůli takové nádherné osůbce, která navíc vypadá jako Andie McDowellová? Je to skvělá zábava a navíc je to i milé...doporučujeme obzvlášť ke sledování ve dvou, když není právě nejlepší nálada;) ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Slušná cca 12letá terapie, místy zábavná, místy vážná, místy romantická, místy nemístná, místy poučná (ale jen lehoulilince). Taková časová smyčka by mohla mít pozitivnější dopad než stádo psychiatrů, doporučuji ji na předpis, potíž je v tom, že my obyčejní žijeme život na první dobrou. Z tohoto důvodu máme filmy, že áno? ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film z dětství... Bratr ho kdysi donesl z videopůjčovny. Viděl jsem ho nejmíň pětkrát a vždycky mě dostane - výborný námět, vtipný scénář s rozumnou dávkou morálního ponaučení, krásná Andie, kvůli které byste se určitě rádi změnili taky, a samozřejmě Bill, který už to tehdy měl v sobě, jen si toho asi nikdo nevšiml tolik jako deset let poté, když mu Lost in Translation odstartovalo raketový comeback do hvězdných výšin, kam patří i s chlupama. K mým nejmilejším filmům toho bohužel většinou nemám mnoho co říct... 100% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WELL, WHAT IF THERE IS NO TOMORROW? THERE WASN'T ONE TODAY." ------------- Časová slučka a famózny Bill Murray, s ktorým sme sa zasekli v jednom zasneženom americkom mestečku Punxsutawney, kde jeho obyvatelia normálne reálne používajú bobra, aby im povedal, či ešte bude zima, alebo už je jar. Neuveriteľné.. Chcel som dať 4 hviezdy, necením ale, že sa film točil z väčšej časti okolo vzťahu Phila a jeho kolegyne, šéfky produkcie. Navyše, bolo síce zrejmé, prečo sa zo slučky dostal, nebolo však objasnené, prečo sa do nej dostal a ani ako dlho v nej bol. A podľa toho, aké rozdielne veci tvorcovia za tie roky na margo tohto uviedli, je zrejmé, že to ani oni sami nevedia. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (63)

  • Cher v jednom rozhovoru uvedla, že jí fanoušci posílali dopisy, v nichž chválili píseň, kterou vytvořila pro film, aniž by si uvědomili, že píseň byla skutečně nahrána už v roce 1965. Uvedla také, že jí film pomohl zvýšit prodej alba s touto písní. (DJMaroko)
  • Ve Woodstocku ve státě Illinois, kde se film natáčel, se nachází obrubník, na kterém je plaketa s nápisem "Zde stál Bill Murray". (Alfréda)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. února 1993 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama