Reklama

Reklama

VOD (1)

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

O Rudym Ray Mooreovy jsem věděl jen díky videu o filmu Petey Wheatstraw od Red Letter Media, takže jsem nijak zvlášť informován nebyl, i to jedno video ale stačilo k tomu, aby ve mě vzbudilo zájem o shlédnutí tohohle filmu a musím říct, že jsem si ho moc užil. Eddieho Murphyho jsem asi v žádné lepší roli neviděl (celkově jsem ho asi neviděl v moc rolích) a i zbytek hereckého ansámblu je super... Jinak je to docela obyčejný, ale velice vtipný a sympatický biopic. BTW: Snoop Dogg je letos v samých dobrých filmech, zajímavé... (ok, ve dvou dobrých filmech) Slušných 8/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nejak sa nám roztrhlo vrece s filmami, čo slúžia ako backstage k filmom z dôb dávno minulých. Čo môžeme vidieť tu? Ambiciózneho čáva, čo sa nevzdal, začiatky standupu v Amerike, veľa ľudí pohlcujúcich svetlo a Eddieho, ktorý mi prvu polku filmu neskutočne liezol na nervy. Nebolo to zlé, niečo sa človek dozvie, ale druhý krát by som si to dobrovolne nedal. 2 z 5 ()

Reklama

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Murphy byl ve své době někdo. Téměř každý rok byl nominován na Zlatý Glóbus a patřil mu titul jednoho z největších králů komediálního žánru. Pak ale ten Zlatý Glóbus konečně získal a k tomu prorazil i na Oscary a už to šlo z kopce. Přišla tuna bizárních komedií díky kterým se Eddie téměř každý rok ucházel o maliny a bylo po kariéře. No a já si troufnu říct že ten správný comeback je konečně tady. Dolemite je skvělá žánrová práce kterou ovšem zvedá především vynikající Murphy (zasloužený návrat na Glóby) a po Churchovi a tomhle  si jsem určitě jistý tím že už ho nikdy nechci vidět v komediích protože v dramatech by mohl opět prorazit mezi oscarovou elitu. 7,5/10 ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony, ale po filmařské stránce docela obyčejné až tuctové. Příběh je od začátku předvídatelný, v každém okamžiku víte, kam film směřuje. Ale srdci neodoláš. Story snílka s dobrým srdcem a velkým snem je úsměvná, místy dojemná a inspirativní. Jako člověk bez talentu s hlavou plnou snů se s tím dokážu ztotožnit a přehlédnout nedostatky, které tento film určitě má. Pohodová komedie pro líný víkendový večer jako vyšitá. "How'd my life get so small?I came out here with such big plans. I was gonna do it all! Concerts! TV! Movies! The record store was supposed to be temporary. My "day job." But a million years later, it's all I got." ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že Eddie Murphy v posledních 10ti a více letech nic nepřevedl, měl by si naordinovat pecku Mr. Church. Fakticky si dal tvůrčí pauzu, aby nyní natočil své vysněné filmy a vrátil se ke klasikám (Policajt z BH 4, Cesta do Ameriky 2). Dolemite je rozhodně film pro úzkou cílovou skupinu, osobně jsem ztrácel, jelikož o subžánru Blackpotation nic nevím, ale dá se to brát jako pohodový netflixovský feel good s dobrými herci ve vedlejších rolích. Nic, co bych si za pár let chtěl zopakovat, ale za nahlédnutí pod pokličku a několik humorných scén díky...7/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kolem 10. minuty filmu stojí na stole čaj Lipton s logem Rainforest Alliance (zelená žába). Aliance deštných pralesů existuje pouze od roku 1987, zatímco film se odehrává v 70. letech. (MTHRFCKR)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno