Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Do projekcie dvojky som siel s despektom, lebo .. povedzme si otvorene dvojky su regulerne podradne filmy. Tuna to neplati, i ked mordy uz nudili a reziser sa az prilis vyzival. Pochopil som ze ide o poctu hororom 60., 70. a 80. rokov minuleho storocia, kde suverenne najlepsie horory vznikali v 70. rokoch 20. storocia. Urcite hororov znaly divak si najde sceny ktore sa inspirovali z filmov z 80s. na Schumachera a jeho dnes uz  legendarny film  8 mm z roku 1999 to ale stale nema, reziser este nema rezisewrske skusenosti  - no a  samy od seba neprijdu, ze jo  : 56 % ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

You never go fully retarded, unless you are Terrifier 2. Then you go fully retarded! :D Jednicka byla demo, vole! :D Total cartoonish slapstick splatter madness! :D Ludia v kine urco odpadavali, ale od smiechu :D A nesmejeme sa na Terrifierovi, ale s Art the Clownom. Ten elan! :D Je nakazlivy. Hypermotivovany mim zasadeny do spravneho interpretacneho ramca .. :D Nicmenej, kto skocil na ultragore hype, bude mierne sklamany. V '80 VHS vastness of mayhem je to lepsi nadpriemer.  No skombinujte skvele stylizovaneho a zahraneho antagonistu, Tom a Jerry level of violence + slusnu prostetiku a mate celkom spocko jazdu. Tesim sa na trojku :D ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“ART” je proste nedocenený, umelecký zabávač, ktorý by ako jeden z mála klaunov, uspel aj pred Slávikom v “Československo má talent”. Po prvej scéne si hovorím: pokiaľ sa aspoň čiastočne udrží takáto forma explicitnej zábavy, nebude možné podliezť latku štyroch ⭐️ pričom tomuto udeliť “odpad”, to môže naozaj len selektívny hororový znalec 🤡 Ja uznávam, že okrem gore Terrifier II nemá čo ponúknuť. Lenže v rámci žánru, je to skrátka vysoký nadštandard za pár drobných, určený najmä pre okrajové publikum. No a tí ostatní? Ostatní sa môžte (so susedom) aj pojebať ❤️🏳️‍🌈✌️ ()

Quint 

všechny recenze uživatele

138minutový (!) slasher o vraždícím klaunovi Terrifier 2 na sebe upozornil tím, že diváci na jeho projekcích údajně zvraceli a omdlévali, zatímco na serveru Rotten Tomatoes získal překvapivých 86 % a vychvaloval ho dokonce i sám Stephen King. Nezávislý film za 250 tisíc amerických dolarů financovaný skrz crowdfunding se díky tomu dostal do hororového mainstreamu a hned za první tři dny vydělal 6 milionů amerických dolarů. Něco podobného se povedlo i hororům Blair Witch Project a Paranormal Activity, ale v tomto případě jde o extrémně brutální "video nasty" gorefest, který nemá absolutně žádné zábrany a v USA stále zůstává "unrated". Co všechno se ve filmu děje byste ve slušné společnosti nechtěli popisovat. Film stojí především na imaginativní zvrácenosti, prvotřídních praktických efektech, které tvůrci na žádost fanoušků vyslali do boje o Oscara, a na děsivě groteskním hereckém výkonu Davida Howarda Thorntona coby klauna Arta, který je v podstatě takovým němým, pantomimickým Freddym Kruegerem. Divoký, pobuřující a krajně znepokojivý grindhouse ze staré školy pouze pro milovníky gore filmů a pro ty, kdo chtějí otestovat hranice své otrlosti. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to teda šíleně dlouhé a nesvázané snad žádnými pravidly fikčního světa, který stojí někde na pomezí realistického, mytologického, komiksového a žánrového. Terrifier 2 ale zasluhuje metál nejen za násilí, kdy zdejší zloduch své oběti doslova zničí, nýbrž i za extrémní podchycení konceptu, který odstartoval už první Halloween. Art the Clown, evidentně nadpřirozená bytost, chodí o Halloweenu po městě, všichni ho mají za magora v masce (za magora v masce brutálního vraha, který se stal po událostech jedničky trochu celebritou) a nikdo se nepozastaví nad tím, že si jde pro koledu jako každý hravý jinoch. Jenže Art si hraje trochu jinak a Damien Leone hlavně v prostřední části inscenuje neuvěřitelně cheesy scény, které bych nazval vrcholem černohumorného hororu. Jde o úplné splynutí folklórního (potažmo žánrového) mýtu s kostýmem, který jej v hororech vlastně reprezentuje falešně - místo aby kostým mystickou identitu stvořil, tak ji pouze zakrývá a dovoluje ji bez povšimnutí páchat strašná zvěrstva. Takový vztah k popkultuře prostupuje celým filmem, v němž hrdinka pro změnu povstane právě díky vlastnoručně vyrobenému kostýmu. Terrifier 2 není moc dobrý v kontextu tempa, ale skvěle vychytal společenskou fascinaci tím, co děsivého se může za sváteční fasádou Halloweenu či jiných duchovních tradic skrývat. A Halloween i jiné hororové série k tomu nepotřebuje papouškovat, nýbrž buduje originální svět a klišé transformuje do moderní vývojové linie grindhouse hororů. Úžasné finanční výsledky z USA ostatně hovoří za vše. 70 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Diváci po promítání v kinech uvedli, že film je tak násilný a krvavý, že lidé v kinech zvraceli a omdlévali. V některých případech byla dokonce přivolána sanitka. (noelcoward73)
  • Film při rozpočtu pouhých 250 000 amerických dolarů dokázal v kinech vydělat přes 10 milionů dolarů. (Kudly4)

Reklama

Reklama