Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Ooooh, ano, to je balzám na moji duši. Fanoušci hororové tvorby 80' let a slasher filmů typu Friday the 13th., Nightmare on Elm Street, Sleepaway Camp nebo dalších krváků mi teď budou přikyvovat, že jsem právě zažila u Terrifier 2 moment absolutního bloody orgasmu. Krev, brutalita, teror, děs, hrůza. Film je tak úžasně amatérský a přitom tak perfektně zrůdný ve všech ohledech jak to dokáže jedině Damien Leone. Jak už první díl s vražedným klaunem Art, tak i druhý díl naprosto splnil má očekávání. Klobouček dolů! Tak málo diváků ví, že Pennywise je oproti němu hotový paskvil, to protože neznáte pravý kontext žánru horor, dámy a pánové. Tohle je umění ve světě hororových filmů! Ale pozor! Ne každý na tohle má žaludek. Pokud nesnesete ani obyčejné horory, tak se tomuhle vyhněte obloukem, protože vás to bude stíhat ještě dlouhé noci potom. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

1tka ma " nechtiac" obišla, i keď podľa 2ky šlo o komornejšiu etapu veselého klauna. Tu 2ke dal Damien vysší a širší (aj viacpeňažný) 2-rozmer a zľahka zamiešal 2 žánre, čo je vidieť na skládacom metri. NadDecentne Fajn RETRO VYMAĽOVANÁ- ŠŤAVNATO MÄSITÁ-ŠTÝLOVKA, až som sa ocitol v Oných detských časoch. A vôbec to nebolo našľahané tak nasilu ako v podobne vyfarbených flákoch. Fiktívnu 5tu sypem za medzitulkovú Hororovú "minútku" , ktorá mala poctivý charakter H-žánru. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako občas zadriem aj ja že úchvatné komentáre, ale tentokrát zabodoval aj hororový expert zo Slovenska...Terrifier 2 asi preto nešiel v kine lebo tam bolo o niečo viac krvi ako v Halloween Kills či povedzme v Úsmeve lebo žijeme na katolíckom Slovensku...človek pritom musí ísť do kolien, pretože jediným dôvodom prečo Terrifier 2 u nás nešiel v kinách je ten že by tento film zarobil na vstupenkách neskutočných 69 eur za všetkých fanúšikov, ktorých by do kina nalákal, na to by som nešiel ani ja a to som ešte pred koronašialenstvom zvládol aj 55 návštev kina počas roka. Tak prázdne kinosály ako sú v súčasnosti majú dôvod nielen v tom akí ľudia vyberajú čo má šancu ísť do kín a čo nie (a priznám sa že ja som podobne krútil hlavou prečo Jack stavia dom od Larsa von Triera u nás v kinách nešlo, ale obviniť z toho katolícke Slovensko, tak nato musí mať človek už inak vypláchnutú hlavu, ako bez urážky)... Terrifier 1 uvedený v roku 2017 hodnotilo na čsfd 1.100 ľudí, Jack stavia dom 6.500, pravdepodobne aj preto že v Česku distribútori vidia väčší potenciál na tom ktorom konkrétnom filme zarobiť a preto u nich išiel, u nás sa naňho akosi pozabudlo. Filmu chýbal zmysluplnejší príbeh, bolo to však v rámci svojho žánru dobré ale zbytočne dlhé. Ak by to malo 100 minút splnilo by to účel, takto okrem potokov gore zábavy nie je na filme nič výnimočné ale svoj účel splnil. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Terrifier 2 překračuje všechny hranice a tahá diváka do světa plného gore a hnusu! Love IT! Dream sekvence připomene (teda aspoň za mě) Tarantinovi kontroverzní přestřelky (viz. Django Candyland Shootout) a postelová scéna překračuje všechny hranice filmařství a dodává až dalo by se říci směšnou gore-fest podívanou, kterou jste ještě neviděli! Jednoduše se pokusím popsat většinu filmu: skalpovat, rozstřílet, rozmrdat, nasypat sůl na holej mozek, rozbodat, ustřihnout přirození, roztrhnout lebku na sračky, že z toho potečou všechny možný prasečiny = mňaminka pro gore milovníky (a to jsem nenapsal všechno!). Přesto Terrifierovi s čistou hlavou pět hvězd dát nemůžu, protože se přece jenom jedná o nataženou amatérštinu, která se snaží hrát na celovečerák (to dokazuje většina scén - táhnoucích se bezduše dialogů, stopáž 90 minut by bohatě stačila, jako u původního počinu). Mít to budget třeba nového shit Halloweenu ENDS, jednalo by se o jeden z nejlepších gore slasherů všech dob! Jednoduchost ve které si budete libovat, pokud máte silnější žaludek! Čisté čtyři za tohle divadílko s radostí dám. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to teda šíleně dlouhé a nesvázané snad žádnými pravidly fikčního světa, který stojí někde na pomezí realistického, mytologického, komiksového a žánrového. Terrifier 2 ale zasluhuje metál nejen za násilí, kdy zdejší zloduch své oběti doslova zničí, nýbrž i za extrémní podchycení konceptu, který odstartoval už první Halloween. Art the Clown, evidentně nadpřirozená bytost, chodí o Halloweenu po městě, všichni ho mají za magora v masce (za magora v masce brutálního vraha, který se stal po událostech jedničky trochu celebritou) a nikdo se nepozastaví nad tím, že si jde pro koledu jako každý hravý jinoch. Jenže Art si hraje trochu jinak a Damien Leone hlavně v prostřední části inscenuje neuvěřitelně cheesy scény, které bych nazval vrcholem černohumorného hororu. Jde o úplné splynutí folklórního (potažmo žánrového) mýtu s kostýmem, který jej v hororech vlastně reprezentuje falešně - místo aby kostým mystickou identitu stvořil, tak ji pouze zakrývá a dovoluje ji bez povšimnutí páchat strašná zvěrstva. Takový vztah k popkultuře prostupuje celým filmem, v němž hrdinka pro změnu povstane právě díky vlastnoručně vyrobenému kostýmu. Terrifier 2 není moc dobrý v kontextu tempa, ale skvěle vychytal společenskou fascinaci tím, co děsivého se může za sváteční fasádou Halloweenu či jiných duchovních tradic skrývat. A Halloween i jiné hororové série k tomu nepotřebuje papouškovat, nýbrž buduje originální svět a klišé transformuje do moderní vývojové linie grindhouse hororů. Úžasné finanční výsledky z USA ostatně hovoří za vše. 70 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Artův (David Howard Thornton) make-up je podobný Marcelu Marceauovi, který byl legendárním francouzským mimem, jenž přežil nacistickou okupaci a zachránil mnoho dětí ve 2. světové válce. Byl respektován díky jedinečnému stylu pantomimy, dojímal publikum, aniž by pronesl jediné slovo, a byl světově znám jako „mistr ticha“. Toto přízvisko je v Artovi zobrazeno tím, že v žádném případě, ať už se s ním děje cokoliv, nevydá ani hlásku. (noelcoward73)
  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Vzhledem k tomu, že Lauren LaVera (Sienna) je trénovaná v bojových uměních, dělala ve filmu všechny své kaskadérské kousky sama. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno