Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (315)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o koňoch,je to príbeh o spolupatričnosti,je to o pocite,že jeden okamžik nám može zmeniť celý život.Začiatočná scéna kôň-kamión bola veľmi vzrušujúco drsná ale hlavne dobre znázornená.Herecké prejavy tiež vynikajúce a má to silnú emocionálnu hĺbku.Je točený pomalou a kludnou formou ale vobec to nevadilo,práve naopak do príbehu to bravúrne zapadalo. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Ačkoli romantické filmy jejichž hlavním cílem je hrát na divákovy city moc nemusím, tohle se mi vážně líbilo. Robert Redford je nejen skvělý herec, ale i režisér.. Scarlett Johansson byla krásná už jako dítě a celé to má velice vyvážený a chytrý scénář doplněný o úchvatné záběry koní. Pro milovníky těhle zvířat nutnost vidět.. Ale tenhle příjemný snímek bych doporučil i všem ostatním!!! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Robert Redford (alespoň pro mě) netočí zásadní filmy, ale jeho režijní um zraje jako víno. Své diváky nutí přemýšlet, nedává jim nic zadarmo. Je vizuálně nadaný, vybírá si zdatné kameramany a jeho filmy často stojí na hereckých výkonech. Jako herec je Redford oním snílkem, mlčenlivým a stoickým hrdinou, obdařený silným charismatem. Většinou si vybírá outsidery a rozvrácené rodiny. I v romanci Zaříkávač koní je obětí dítě disharmonické rodiny, třináctiletá Grace postižená vážnou nehodou. Redford zde používá dlouhé jízdy kamerou, mnohdy až svojí stopáží nudí a jako kovboj Tom Booker je spíše „náhodným kolemjdoucím“, přemýšlivým, přímým – a jako režisér mezilidské vztahy a emoce prolíná na celé plátno (např. neustálé oblačno na cestě na Montanu). Obrovským přínosem je pak značný prostor tehdy začínajícímu talentu Scarlett Johansson. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o romantickú drámu s veľmi pomalým tempom je tento film ozaj pekelne dlhý. Takmer tri hodiny sa pozerať na skupinku výborne hrajúcich hercov a na okolitú krásnu prírodu však občas bolo veľmi príjemné. Nemôžem poprieť, že Robert Redford ten citlivý príbeh zrežíroval na úrovni, aj keď poriadne to zostrihať by vôbec nebolo na škodu. Podľa môjho názoru je Zaklínač koní záležitosťou na jedno pozretie, pretože mňa prvýkrát čímsi očaril a nedostatky takmer úplne zastrel svojou atmosférou, no druhýkrát ma už nudil a po hodine som ho vypol. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaklínač ma až tak nezaklial a pravdu povediac, ja by som tým koňom do ucha nešepkal, predsa len zvyknú nimi všelijako otáčať. Inak všetko milé, tak, kde treba dramatické, ale šťavy tu bolo ako vo vysušenej citrónovej kôre hodenej niekde v kúte, aby odplašila pavúkov. Takže nakoniec sa človek len pedofilne pozerá na tú Scarlett a povie si, že talent veľký, aj na koni sa naučiť dokázala rýchlo a nielen na koni, no a chrup rovnaký dodnes. Inak samozrejme nič proti Scarlett ani proti filmu. Táto Montana bola stokrát lepšia než Hannah Montana. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Robert (Sam Neill) prichádza na ranč do Montany autom z požičovne. Pri svojom odchode na letisko však musí využiť "odvoz" od domácich. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama