Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Costnerova Zeleného světa je tenhle film srozumitelný pro všechny, ne pouze pro golfové nadšence. Robert Redford natočil film, který je dramatický až do konce a většinou se úspěšně vyhýbá žánrovým klišé. Matt Damon je skvělý, ale ještě více mě překvapil výkon Willa Smithe v celkem ošidné roli. Režisér ji naštěstí pojal jako legendu a zahalil do jemného mystického oparu. Nesmím zapomenout ani na dokonalou práci kameramana. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je to vždy jako zázrak, když do sebe všechny kousky zapadnou v dokonalé harmonii a z plátna či obrazovky vás zasáhne skutečná filmová magie. Jako v tomto pozvolna plynoucím, zdánlivě prostém, příběhu, který zdaleka není jen o golfu a kde se zpočátku banální a plytká moudra postupně mění v dech beroucí poezii. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Strasne prijemnej retro filmecek s perfektne pohodovou atmosferou, kterej je misty vtipnej a misty dojemnej, ale rozhodne nijak netlaci na city. Celej film tak pomalu plyne, aniz by se neco podstatnyho delo, ale vubec nenudi, prvni polovina je spis takova ukecana a druha je jen golfovy utkani, ale diky Redfordovo rezii nenudi ani jedno. Navic tu je fajn Matt Damon a strasne pohodovej a prekypujici zivotnima radama Will Smith, kterej ani na chvilku nepripomina ty hlaskujici frajery a je to fakt zmena oproti jeho klasickejm rolim. Ale abych vysvetlil "jen" 4*, precejen obcas by to lehce na tempu pridat sneslo a dve hodiny taky nebyly nejnutnejsi. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní cukrkandl. Redford má tu výhodu, že i když natočí sportovní film plný klišé, přehnaného idealismu a jednoduchých, snadno uchopitelných výrazových prostředků v každé druhé vlně skouzávajících do sentimentu, nedá se to označit sračkou. Je to možná díky jeho lidské vyzrálosti, či citu/umu jakožto filmaře, nicméně dělá to tak nonšalantně starosvětským způsobem, že ač je tenhle film v podstatě triviální příběh o ničem, hezky se na to kouká a sem tam se člověk v těch metaforických paralelách, které cedí s úsměvem od ucha k uchu Will Smith, chtě nechtě najde. Charlize Theron v jedné ze svých nejlepších a nejcharizmatičtějších rolí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom golfu ale ako tento film tak aj film Tin Cup ma veľmi bavili. Tento ma bavil o to viac, že sa odohrával v 20.rokoch min. storočia. Robert Redford evidentne vie navodiť fajn atmosféru, čo predviedol už v mnohých filmoch. Snímok je plný hviezd, z ktorých očividne najlepší je Will Smith čo by "anjel". Taktiež posledný film, v ktorom si zahral Jack Lemmon a akurát to skončilo aj tak že... no veď uvidíte. Ale akoby to samotný Redford vedel, že toto bude dôstojný koniec Lemmonovej kariéry. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Poslední film Jacka Lemmona, jakožto i Lana Smitha. (HellFire)
  • Původně měli hlavní role hrát Morgan Freeman a Roberf Redford. Redfort nakonec usoudil, že by film fungoval líp s mladšími golfisty. (HellFire)
  • Matt Damon (Rannulph Junuh) se při natáčení zranil - sice ne těžce, ale vcelku nepříjemně: "Hrát golf není žádná hračka. Uvolnil jsem si při tom žebro - švihal jsem dost prudce a jednou jsem holí praštil místo do míčku do země. No a tělo pokračovalo dál, zatímco paže se zasekla na místě. Bylo to fakt ošklivý. Poslední měsíc natáčení u mě musel při každém úderu stát chiropraktik. Vždycky když jsem upadl, uvolnilo se mi žebro a strašlivě to bolelo. Štáb moc dobře věděl, ve které vázi úderu se zhroutím, takže točil odpal jen do určitého momentu. Já se pak chvilku svíjel na zemi a ten chlápek ke mně přišel a dloubnutím mi strčil žebro, kam patří. Pak mi řekli: 'Sjedeme to ještě jednou.'" (NIRO)

Reklama

Reklama