Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Baronne 

všechny recenze uživatele

Golfový sen je mnohem lepší , Damon a Theron neni nic pro mě, a dost scén je fakt o ničem .. Ale zas mi to zachránil poutník, nebo anděl, nebo kdo ví kdo to byl ( samozřejmě hranej Smithem ). Dokonce mi i přijde, že hraje hlavní roli on, i přestože by to tak asi nemělo bejt. A zahrál to moc dobře, ta role mu padla jak vyšitá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tigere, najmi pana Vance! Těch pět doláčů snad dáš dohromady… Jižanská kráska Charlize, Damon v jedné ze svých lepších rolí, Redfordova velmi jistá, leč uniformní režie a terapie života prostřednictvím golfu - to vše v mírně patetické a sentimentální rovině, ale takové už časem přikrášlené mýty zkrátka bývají. Upřímně řečeno, mně ty dvojsmyslné řeči o prostoru a švihu příliš nebraly, ale zato jsem ocenil férovou rivalitu účastníků turnaje, která byla pravým opakem klasického schématu dramat z prostředí sportu. Takže každý z nich dostane 3330 stříbrných dolarů a moudra trousící kouzelný dědeček Bagger Vance dostane zbývajících deset na nákup trávy, aby mu ten věčný úsměv kouzelné víly s golfovou hůlkou vydržel.. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

„Každý z nás má niekde v sebe vlastný švih. S tým sa rodíme. Nemôžme sa to naučiť. Môžeme si naň iba spomenúť.“ – vysvetľoval Will Smith v nezabudnuteľnej roli vyrovnaného nosiča palíc. Ešte nikdy sa mi tak nepáčil. Rozprávanie s kúzlom starých pondusoviek ešte umocnené dobou a hudbou zanechalo vo mne príjemný pocit, že každý z nás môže napokon nájsť sám seba. Že nezáleží na tom, kde sa stratíme. Vždy je nádej. Krásna Charlize a hladajúci Damon v réžii Roberta Redforda tú mi nádej ponúkli a ja som ju z vďakou prijala. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Strasne prijemnej retro filmecek s perfektne pohodovou atmosferou, kterej je misty vtipnej a misty dojemnej, ale rozhodne nijak netlaci na city. Celej film tak pomalu plyne, aniz by se neco podstatnyho delo, ale vubec nenudi, prvni polovina je spis takova ukecana a druha je jen golfovy utkani, ale diky Redfordovo rezii nenudi ani jedno. Navic tu je fajn Matt Damon a strasne pohodovej a prekypujici zivotnima radama Will Smith, kterej ani na chvilku nepripomina ty hlaskujici frajery a je to fakt zmena oproti jeho klasickejm rolim. Ale abych vysvetlil "jen" 4*, precejen obcas by to lehce na tempu pridat sneslo a dve hodiny taky nebyly nejnutnejsi. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vracím se z Bohemky promrzlej jak hovno ledního medvěda na antarktidě, mám po náladě, protože ty moji zelenobílý neznabozi celej zápas odflákli a dle "tradice" opět prohráli. Zapnu známý sračkoidní TV kanál- Film +, abych se dorazil, ale najednou...... začnu úplně roztávat. Jo, jo, tohle mě dostalo. Trošku oslava golfu, hodně krásný příběh, vynikající herecký výkony. Postava Will Smitha - Bagger Vance je super a děsně pozitivní. Bagger Vance by se mnou měl chodit na Bohemku, abych si tam nekazil náladu při pohledu na nekopy jako je Hrdlička nebo Kauchman . Režisér Robert Redford je mazák. Díky němu jsem totiž prožil nádherný příběh o naplnění jednoho snu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Jack Lemmon není v závěrečných titulkách. (ČSFD)
  • Původně měli hlavní role hrát Morgan Freeman a Roberf Redford. Redfort nakonec usoudil, že by film fungoval líp s mladšími golfisty. (HellFire)
  • Scéna, kde Rannulph Junuh (Matt Damon) žiada kvôli jeho vlastnej chybe pre seba trest, odráža skutočnú udalosť v živote Bobbyho Jonesa. (misterz)

Reklama

Reklama