Reklama

Reklama

Otázky a odpovědi

Obsahy(1)

Dnes jsou televizní soutěžní pořady přísně regulovány, ale vždy tomu tak nebylo. Film vypráví příběh o diskriminaci, úplatkářství a spiknutí v zákulisí nejpopulárnější vědomostní soutěže roku 1958... Oscarový režisér Robert Redford přichází s jedním z nejprovokativnějších a nejuznávanějších filmů všech dob. Ralph Fiennes a John Turturro hrají účastníky nejpopulárnější vědomostní soutěže, kteří bojují o obrovské sumy peněz a okamžitou slávu. Když se však objeví obvinění, že je pořad zmanipulovaný a soutěžící dostávají odpovědi na otázky předem, jde o mnohem víc než jen o hru. Hráči, producenti i samotná televizní společnost se náhle ocitají ve víru stupňujícího se skandálu. Navýsost zábavný film Otázky a odpovědi, založený na skutečných událostech, které šokovaly národ, byl filmovou akademií nominován na nejlepší snímek roku 1994. (Cinemax)

(více)

Recenze (102)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak těžký a beznadějný je boj s korporacemi, mezi něž televize (média) jistě patří. Dále pak tabákový průmysl, farmacie, kosmetický průmysl, potravinářství, obchod s alkoholem, pohonnými hmotami, finančnictví. A další molochové. Ralph Fiennes v roli okouzlujícího televizního soutěžícího, proti němu John Turturro jako ten méně atraktivní i méně šťastný. Film určitě stojí za shlédnutí, přestože radosti nepřidá. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Film Roberta Redforda o nejpopulárnější vědomostní soutěži na kánále NBC, ve které neomylný soutěžící přináší vyšší sledovanost a tím i zisky sponzorů. Ne vše je ale tak, jak to vypadá na obrazovce. Výborná režie RR udělala z tohoto snímku nezapomenutelný napínavý příběh o morálce a touze po slávě a penězích. Skvělé výkony Fiennese a Turturra. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Robert Redford dal divákům šanci nahlédnout pod pokličku jedné televizní soutěže a je to nahlédnutí velmi zajímavé a kvalitně natočené. Vynikající jsou hlavní hrdinové "duelu" - John Turturro a Ralph Fienes, kteří se tak trochu díky vlastní naivitě stali loutkami v rukou mocipánů z televizního zákulisí. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Perfektní souboj několika lidí, přičemž ty vědomosti jsou v tom to nejméně důležité. Pátá hvězdička je za to, že to fakt ve výsledku nikomu neuškodilo a všichni aktéři měli vlastně pravdu a nedalo se jim nic vytknout. Také se mi moc líbil Rob Morrow, takže dohromady moc příjemné překvapení a nečekaně strhující podívaná. 90% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Tento film je jedinečný svojou zápletkou a filozofickým backroundom. Máme tendenciu veriť všetkému, čo je v TV a brať to ako samozrejmosť. Pritom sme dennodenne masírovaný množstvom dezinformácií, v podstate manipulovaný a ľahko ovplyvniteľný. Tento film má všetky predpoklady na to byť perfektným...režisérom a producentom je detailista a pedant Redford, námet zaujímavý a nadčasový, herci vynikajúci bez výnimky...Ale predsa sa nepodarilo udržať moju pozornosť a úplné "zanietenie". Predpokladám, že to bolo slabou dynamikou, občasným motaním sa v kruhu, dĺžkou...Skrátka myšlienka a posolstvo u mňa jednozančne vyhrali nad diváckym zaujatím... O tom, že Quiz Show je filmom hodnotným ale diskutovať netreba, to je jasné. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Snímek vyhrál cenu za nejlepší film u New York Critic Circle. V kategorii nejlepší scénář skončil Paul Attanasio na druhé příčce, stejně jako Paul Scofield jako nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)
  • Film se objevil na 10. místě v seznamu nejlepších filmů roku 1994 filmového kritika Roberta Eberta. (Delock)
  • Snímek byl natočen podle memoáru Richarda Goodwina "Remembering Amerika", který se zakládá na kvízovém skandálu z roku 1950 okolo hlavního soutěžícího Charlese Van Dorena. (Terva)

Reklama

Reklama