Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

Maniax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování se mi udělalo špatně. Špatná, smysl nedávající fan fikce. Bylo fajn slyšet Vadera s hlasem J.E.J. Ewan je super, malá Leia byla snesitelnější (asi proto, že před nikým neutíkala). Ale celkově je novej Obi-Wan smutnej příběh, a tím nemyslím příběh v seriálu. Vážně nechápu, jak se tohle fanouškovi SW může nekriticky líbit. ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle dil - mimo ditete, co v deseti letech neumi chodit (asi bohuzel cast zivota stravilo na choditku) - je tu plno lenosti scenaristu - jednu minutu Vader vitezi a valcuje vse, o minutu pozdeji v obdobne scene jen kouli v helme ocima :P. Snad prohlaseni "Your pain has just begun." nebylo mysleno pro divaky. 55% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zrovna tento díl se mi celkem líbil. Možná je to tím, že předchozí počínání bylo dietní, nijak zvlášť dobře napsané, nijak zvlášť dobře zrežírované, malá Leia nic moc, zahraná špatně, ale samozřejmě, táhne to hlavně ten Vader :-) Asi mohl víc zazářit (režie fakt slabá, původní hudba jalová, nápomocna jako střelba do vlastních řad), přesto střet ústředních protagonistů v této fázi a s tímto průběhem dává ideově smysl. Tak uvidíme, co bude dál... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půlka Obi-Wana je ukrojena a bohužel to vypadá, že nám stárnoucí Jedi zabředl do monstrózního MEH, což je krásně univerzální výraz z angličtiny (a můžeme k němu přihodit špetku WTF). Jsem vážně zvědavý, jestli se z tohohle rutinního balastu dá ještě nějak vybruslit - provedení zatím nasvědčuje, že si dal dramaturg jeden večer u Star Wars Wiki a scenárista jel na autopilota. Pojetí akce toho moc nezachraňuje, nemluvě o podezřelé logice jednání zúčastněných. Do toho tu máme scény, jež zjevně variují jiné populární scény, ale dělají to tím nejméně zajímavým, případně zhola nesmyslným způsobem (stormtroopeři v náklaďáku - jedno velký HAHAHA). PROČ? Nešel by ten autopilot vypnout, když začíná dělat kokotiny? Z postav je paradoxně nejpůsobivější fanatická Třetí sestra, přestože o jejích pohnutkách moc nevíme a nejkomičtější malá Leia, která je zábavná chtěně i nechtěně (přesně půl na půl). Ani nevím, jestli se má SW fanda ještě na co těšit - což je možná dobře, protože po dosavadní náloži tvůrčího papundeklismu už může seriál jedině překvapit. Po božím Mandalorianovi každopádně pozorujeme solidní sešup dolů. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)
  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)

Reklama

Reklama