Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

cerdax2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle dil - mimo ditete, co v deseti letech neumi chodit (asi bohuzel cast zivota stravilo na choditku) - je tu plno lenosti scenaristu - jednu minutu Vader vitezi a valcuje vse, o minutu pozdeji v obdobne scene jen kouli v helme ocima :P. Snad prohlaseni "Your pain has just begun." nebylo mysleno pro divaky. 55% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"What have you become?" "I am what you've made me." ________ Zpočátku jsem byl na rozpacích kvůli lazy-writingu a celkově směru, jakým se epizoda ubírala – pak ale na scénu přišel Anakin Dripwalker a celou si ji ukrad pro sebe. Dramaturgický pacing příběhovýho napětí taky není moc ideální (naháněčka Vadera s Obi-wanem a závěr působí lehce dětinsky až směšně), těch nelogických scénaristických děr je opět víc jak v cedníku (Reva na konci tunelu, nebo Obi-wan který zažehne svůj světelný meč po víc než 10 letech jen proto aby si posvitil?!), o narušení oficiálního kánonu radši ani nemluvě (Grand Inquisitor je asi fakt tuhej lol), no a to že Evžen MekŘehoř neřekl svou ikonickou hlášku je největší promarněná šance tohoto tisíciletí. To že se ono "legendární" setkání odehraje mezi hromadou štěrku radši ani neberu v potaz. Navíc 40 minutová stopáž je strašně krátká, takže uvidíme co grilování s Obi-wanem přinese příští týden. Jen aby se do tý doby kvůli hypu někdo omylem nespálil – if you know what I mean ( ͡° ͜ʖ ͡°) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jako jo, je tu Vader (navíc dost evil Vader), což by mě jakožto nenáročnému divákovi stačilo na čtyři, ale upřímně bych si takové setkání představoval trochu jinak. Takhle je to sice fajn, ale dojem, že jim nezbylo na triky a museli to natočit někde v pískovně u Berouna to bohužel nesmaže. Na to, že jde o jeden z nejočekávanějších seriálu první poloviny roku je to zatím takové vlažně poloviční.Kritika téhle epizody opravdu není o nevděčnosti fanoušků, ale o neschopnosti natočit takhle zásadní okamžik tak aby si to divák ještě dlouho pamatoval.Přičemž to jde vlastně dost jednoduše.Stačí si vzpomenout na Vaderovo zjevení v Rogue One, které bylo sice počítano maximalně na desítky vteřin ale i tak bylo lepší než tady celá polovina dílu..Osobně jsem na tom v polovině série podobně jako jeden z uživatelů tady - na jednu stanu mám Obi-Wana rád a na tu druhou mi strašně se*e...65% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo tohle proboha napsal? Obi-Wan dělá triviální chyby, takže i desetiletá holka vedle něj vypadá soustředěněji a schopněji. Nedává si pozor na pusu a v klidu se rozkecává že je jedi, i když ho může slyšet fanoušek Impéria. Obtěžuje se s vyřazováním brány k níž chybí plot, takže by se dala jednoduše obejít. Darth Vader se objeví a nedoprovází ho jeho ikonická hudba. A to je jen prvních dvacet minut. Kdyby se děj netáhl jako sopel, tak by chyb bylo nepochybně mnohem víc. Jestli to není nějaká sofistikovaná parodie, tak je to brak pro debily. ()

Paatej 

všechny recenze uživatele

Po třech epizodách se zatím jen smutně uklidňuju, že jsem přece nic nečekal a že nemá smysl bejt smutnej, či dokonce nasranej. Že je přece v pohodě odevzdat Dysneymu svoje hračky a pak se jima nechat obřadně voprcat do prdele. Už jsem si tak trochu zvyknul, že v posledních letech je tradicí zabíjení fanoušky milovaných charakterů, cpaní woke kultury všude kam se vleze, nebo i po vzoru ročního dítěte co mlátí dřevěný kostky do děr, kam nepatřej, se slovy že to jde větší silou a že jsem kokot, když si nemyslim, že by ten žlutej trojúhelník měl bejt v tý kulatý díře. Možná kdyby nám pár dobrejch seriálů, filmů, nebo minisérií neukázalo, že to JDE nepsat debilní scénáře co nesmrděj umělejma machinacema, dírama ve scénáři, plný macguffinů, teleportací postav bez teleportéru a podobnejch rakovin moderního psaní. A to mám pocit, že se mi na seriálu líbí to, co ostatní sere (pomalej začátek beze slov, kterej ale o Obiwanovi řekne víc než hodiny hoven v novejch celovečerních SW). Jenže když se má něco dít, scénář neumí postavy do situace dostat jinak, než že z nich udělá idioty, supermany, nebo ty nejšťastnější jedince v celý galaxii. Člověk se tak nemá čeho chytit, čemu by věřil, takže už jen čeká na další příhodnou kokotinu, která se na plátně rozhodne stát. Ani mandaloriana nemám v lásce a přišel mi spíš jako moderní horší Xena, ale todle.. ..todle doufám dotáhne do cíle na svejch zádech unavenej McGregor aspoň na 3 hvězdy. Ale strach mám. A nebudou mi k tomu doufám hrát Redhoti (wtf Flea). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)

Reklama

Reklama