Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No to byla patlanina. Nebudu zde zmiňovat příšerný scénář, který snad psaly opice, ale co měl být ten konec? Kde je nějaká gradace nebo epičnost? Tak umělý souboj jsem u SW snad neviděl. Všechno strašně rychle na sílu tlačené. Radši bych se tohoto souboje dočkal na koci série, ale aby to mělo nějakou gradaci. Tohle bylo suchý jak připálená topinka. Chudák Ewan, takovou potupu si nezasloužil. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Tak po prvních dvou dílech, které nebyly až tak špatné (až na to Obi-Wanovo neustálé používání blasteru) se nám to dostalo přesně tam, kam nikdo nechtěl. Záporačka je pořád otravná. V prvním a částečně druhém díle to alespoň vypadalo, že má na Obi-Wana nějakou osobní pifku a že tedy uvidíme nějaký zajímavý dějový oblouk, ale teď to vypadá, že se jenom chce zalíbit Vaderovi. Ten konec s chycením Leii byla navíc slušná haluz. Do toho Obi-Wan, jeden z nejlepších Jediů tady dostane šílenou nakládačku od Dartha Vadera, což mě přivádí k otázce, jak chtějí vysvětlit jejich rozhovor v Nové naději. Nebo se Vader pořád považuje za učedníka a to, že z Obi-Wana udělal totální trosku, to nic neznamená? Ta lokace byla navíc strašně nezajímavá, stejně jako samotná bitka. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se opakovat, ale musím opět kvitovat interakci Obi-Wana a malé Leii, která to pro mě do značné míry zachraňuje. Návrat Vadera je asi to, na co všichni čekali, působení na Obi-Wana zničující, jenže proč to celé sráží to laciné provedení? Opravdu bylo třeba po lávovém Mustafaru zvolit to úplně nejnudnější možné prostředí nějakého noname generického kamenolomu? Uff, to opravdu bolelo. Samotná akce byla bohužel také velice rutinérská. Umanutá Třetí sestra je fajn, už teď nicméně lituji její představitelku, která se jistojistě stane další obětí toxického Star Wars fandomu. Abych shrnul hodnocení - na tu čtvrtou hvězdu to tentokrát vydrápal jen Vader a to s vypětím všech svých démonických sil. ()

Kokos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já moc nechápu ten hejt. Moc se mi líbí thrillerový až horrorový formát celého projektů, skvělá je aktuální poloha oslabeného a zlomeného Obi Wana (o kterého má člověk starost - přestože zná jeho osud) a z Vadera jde patřičný respekt. Takový, jaký vzbudil svou slavnou scénou z Rogue 1.  Ok, ta záchrana na konci mohla být vyřešena trochu líp, tohle by Vadera asi nezastavilo, ale jinak nemám námitek. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První ze soubojů, na které jsme všichni čekali. Já sem popravdě ani nečekal žádný velkolepý osudový souboj, ale opravdu něco takového, co nám bylo ukázáno. Obi je psychicky na dně, fyzicky už na tom určitě taky není tak dobře, a poslední roky se stranil síly, takže bych od něj ani nečekal, že vytáhne se světelným mečem nějaký velkolepý výkon. Musim mimojiné pochválit i malou Leiu...Dětské postavy jsou mnohdy extrémně otravné, a přejeme jim tu nejhorší možnou smrt, ale tady představitelka i tvůrci skvěle vypracovali charakter a i hlášky pro ní,takže na ní nevidím nic rušivého...Věčná škoda, že se v českém znění nemohl kvůli covidu konat Jiří Klem na Vaderovi, jelikož Miroslav Etzler u Vadera značně ubral na jeho projevu a démoničnosti. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)
  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno