Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mistr Youda k tomu v deníku FuckDisney Times napsal: „Já názoru toho jsem, že kokotina stupidní, nápadu prosta, strojová a plytká to převeliká jest, válkám hvězdným nedůstojná zcela a slizák prkenný – Eman ten, co konstantně tváří se, jako by v rektu meč světelný zaražený měl, možná tak parawán nepřesvědčivě ztvárnil by, však Obiwana v dementa koženého proměnil. Běda, věk nadešel zmaru, zhouby a teroru audiovizuálního v předaleké galaxii poté, co Jirka Lukáš Temné síle se zaprodal, jež nyní jedy místo jedi vypouští, snaha jakákoliv, snad na pár vyjímek až, veskrze za vyližlejlu stojí a Darth Disney prohnilý mamon jen, co zasel, teď z debility galaktické sklízí a škodolibě úpadku tomu chichotá se." ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásná připomínka původní analogový trilogie, která se bohužel utápí v líných scenáristických vodách tý poslední. Zápletkou to částečně připomíná Mandaloriana, kterej zachraňoval malýho "Yodu", zatímco Obi zachraňuje malou Leiu. Spousta scén navíc postrádá jakoukoli životnost a dynamiku. Naštěstí to drží pohromadě skvělej soundtrack, slušná atmosféra, výbornej McGregor a tak trochu i ta nostalgie. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo, ale prostě méně, než bych chtěl, Obi Wan by si zasloužil lepší scénáristickou i režisérskou práci, ale jako celek to na mě prostě fungovalo a po týdnu od posledního dílu jsem si uvědomil, že nemám problém s tím, co se na obrazovce děje, ale s tím, JAK se to děje,  je  tu hrozně moc blbě natočených věcí (nebudu se tu vypisovat, neb nechci páchat spoilerové ohavnosti), ale naštěstí to má gradující konec, kdy samotné finále v mých bulvách veškeré nedokonalosti upozaďuje a doufám, že za pár let někdo v donutí CEO lucasfilmu nahrát tomu novou, zajímavější hudbu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Som dosť prekvapený, že Obi-Wan Kenobi pôsobí vizuálne o dosť lacnejšie ako The Mandalorian. Zároveň som dosť sklamaný, že sa v jeho prípade nikto nedokázal poučiť a naservírovali nám tie najväčšie, najčastejšie klišé Star Wars nudy. Vrcholom bola posledná epizóda, kde to bola vyložene nechcená paródia plná neexistujúcich emócií. Mať najväčší ťahák celého vesmíru menom Darth Vader a tváriť sa, že najväčším zloduchom je nejaká Reva? Samotný Obi-Wan je bohužiaľ ako alkoholik, ktorý sa bojí každej flašky alkoholu. Príbeh veľká sázka na istotu, bez silných momentov, či zaujímavých nových postáv. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jsem s tím v míru. Je to režijně totálně nevyrovnané (srovnání úvodní scény z Jedi chrámu a naprosto parodické honičky lupičů a Leiy je neúprosné), scenáristicky je to bordel, postavy se potkávají a odcházejí jakoby uprostřed něčeho podstatného. Trpí to Disney syndromem SW - má to strašně omezené mantinely, protože víme, kam to směřuje a ještě si je to zužuje tím, že to do hry vtahuje úplně zbytečně známé postavy v ústřední roli. Jenže jako kolekce hezkých set pieces, temné atmosféry inkviziční periody a zachmuřeného Ewana, který by vytáhl emoce i z hromady sušeného trusu, to prostě tak nějak funguje. Pokud si odmyslíme, že i nejlepší nová postava, posedlá Třetí sestra, nakonec moc dramaticky nedává smysl a očekávaný duel Bena a "vy víte koho" skončí předčasným odchodem jednoho týmu do šaten, je to vlastně přiměřeně zábavná a atmosferická jednohubka ze světa, který začíná připomínat mosteckou hnědouhelnou pánev. Akorát producenti už by se mohli smířit tím, že Leia, která se ledva přestala pomočovat a digitálně vyhlazený boomer Anakin možná nejsou to, co fans SW chtějí. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Na snímku o postave Obi-Wana Kenobiho sa tešili Star Wars fanúšikovia už dlho. Pôvodne sa malo jednať o celovečerný film, no podobne, ako pri seriáli o Boba Fettovi, aj tento námet bol nakoniec pretvorený do televíznej podoby. (Phosphorus)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)
  • Více než pozoruhodná jména skrývaly znaky napsané v Aurebesh – Corwin Shelvay, Djinn Atlis a Roganda Ismaren. Jsou to jména tří rytířů Jedi, kteří byli součástí „Star Wars Legends“. (Veskoslav)

Související novinky

Zemřel James Earl Jones

Zemřel James Earl Jones

09.09.2024

Sametový hlas už dozněl. Dnes ráno totiž ve svém domě v požehnaném věku 93 let zemřel slavný herec a dabér James Earl Jones. První kroky jeho kariéry započaly na divadelních prknech, kde svým zvučným… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama