Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

maddy 

všechny recenze uživatele

Typický bezpohlavný produkt od Disneyho. Očakávania boli rozhodne oveľa vyššie, predsa len je to Obi-Wan, ktorého vidíme v Star Wars univerzu po XY rokoch. Finálny seriál je však skrz naskrz priemerným, nijakým produktom podobne ako Boba Fett. Nie vyslovene zlý, ale len úplne obyčajný, kde v epizódach sa po väčšinu času nič zásadné nedeje a keď som si predtým hovoril, že seriál o Obi-Wanovi nemôžem rozhodne vynechať, tak po zhliadnutí si rozhodne hovorím, že ak by som vynechal, nič zásadné by sa nestalo. Čo pre seriál s Obi-Wanom rozhodnie nie je dobrá vizitka. Celé to pôsobí ako také seriálové Béčko, ktoré natočili bez toho, aby sa ktokoľvek snažil, pretože vedeli, že to sa to volá Obi-Wan a tak na to fanúšikovia budú čumieť tak či onak, bez ohľadu na kvalitu. Škoda. CELKOVO: 5/10 ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hodnotit jen herce, zejména Ewana McGregora a Haydena Christensena, byl by to plný počet hvězdiček. Ani mnohými kritizovaná malá Leia nebyla špatná. Veškerou snahu tvůrců ale sráží průměrná režie a naprosto debilní scénář. Ten je tak špatný, že zejména 3. a 4. díl místy působí jako parodie. Obsahuje sbírku všech možných klišé, které si lze představit. Postavám se mění síla, rychlost, inteligence, dostupné vybavení a zbraně podle toho, jak si to scénář přeje. Darth Vader v jednom momentě cupuje, co mu přijde do cesty, ale poté mu hned dvakrát za seriál dojdou baterky a jen kouká, jak hlavní hrdinové utíkají. Postavy se teleportují dle libosti. Obi-Wan ucítí Lukea v nesnázích a přiletí k němu přes celou galaxii asi za 10 minut. Základna inkvizitorů je absolutně nechráněná před napadením, protože jak nám prozradí jedna postava: "Nikdo není tak hloupý, aby na ni útočil." To dělá ze seriálu zábavnou podívanou, ale pouze na úrovni fan fikce. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První a poslední epizody jsou jako zarážky pro silně průměrnej a chvílema až podprůměrnej fan-service, kdy se scénáristi ztratili v domněnce, že fanouškům nestačí nic jinýho než "wow efekt". Třetí a čtvrtá epizoda jsou absolutní katastrofy jak z hlediska scénáře (díry a facepalmy jsem přestal počítat tak po deseti minutách), tak režie. Všechno špatný nicméně nevymaže skvělou úvodní scénu z prvního dílu a díl závěrečnej, kde fungovaly dokonce i emoce, což jsem po třetí epizodě snad ani nečekal. Samotnej final fight bych si pak troufl strčit do top 10tky SW soubojů. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hořké zklamání. Tak tato dvě slova se po zhlédnutí tohoto seriálu vybaví drtivé většině fanoušků Star Wars. Dlouhé roky se čekalo na seriál o osudech Obi-Wana Kenobiho a když jsme se ho konečně dočkali, dostali jsme scénaristicky děravou podívanou s neuvěřitelně fádním příběhem, kde si nuda a nelogičnost navzájem podávají ruce jako staří známí. Tento fakt jde ruku v ruce i s nezajímavou antagonistkou, jejíž motivace jsou zkrátka a jednoduše k smíchu. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečný Ewan McGregor či všudypřítomný fan service (Darth Vader!), jež je nejvíce citelný ve výtečné finální epizodě, která ale bohužel pošramocenou reputaci seriálu nedokáže zvrátit ve svůj prospěch. Tohle se vážně moc nepovedlo, pročež opravdu z celého srdce doufám, že v další sérii (pokud vůbec nějaká bude) se tvůrci ze svých chyb poučí a naservírují nám delikátní seriálový zážitek se vším všudy. (Disney+) „Hello there!” ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Star Wars: Epizóda 3,5 - Obi-Wan Kenobi sa celkom vydarila. Hlavne keď to porovnám s tou tragédiou Mando a sfetovaný Bobík. Hneď je to iné, keď hlavný hrdina nieje uväznený v bandaske a je schopný na kameru prejaviť emócie. Naviac ho hrá schopný herec, ktorý má aj čo hrať. Celý seriál stojí na famóznej chémii medzi Obim a roztomilou malou Leiou. Hlavne v prvých dieloch jej roztomilosť dokonale vyvažuje jeho depresiu. Keby nebolo jej, tak by bol Obi, dokiaľ sa nezmátoril, neznesiteľný. Ale našťastie sa ich cesty pretnú dostatočne skoro. Okrem nich je tu pár ďalších zaujímavých postáv a pomrknutí na pôvodnú trilógiu, ktoré stretneme počas ich dobrodružstva. Či už podvodník Haja Estree alebo ďalšia prebehlíčka z imperiálnych radov Tala Durith. Takisto sa väčšinou vydarila aj technická stránka a miniséria ponúka niekoľko cool akčných scén. Menšou slabinou je prvý stret po rokoch Obiho a Dartha. Pôsobí to odfláknute jak scenáristicky, tak aj režijne to vyzerá ako príšerný fanfilm z youtube. Nelogických situácii a divných rozhodnutí postáv nad ktorými budete krútiť hlavou sa tu tiež nájde zbytočne veľa, ale atmosféra a celkové vyústenie to zachraňuje. Takže jediný fakt veľký problém som mal s postavou inkvizítorky Revy. Síce to nebola zle napísaná postava, ale bola katastrofálne zahraná. Tá herečka mala celý čas jeden jediný znudený výraz. Pritom jej postava si prešla najväčším vývojom v celej sérii. Potom nech sa nečuduje, že jej na internete slabšie povahy nadávajú. Dúfam, že ju už nikdy neuvidím, pretože som si prial, aby bola na scéne čo najmenej a dosť mi radosť zo seriálu kazila. Bez nej by som možno uvažoval aj o plnom počte. Takto je to "len" za 8/10. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Planeta Daiyu je nám představena úplně poprvé. Inspirací pro její neonový futuristický vzhled byly podobně vzhlížející asijská města jako Hong Kong. Na Daiyu se používá jazyk Aurabesh. (NiWi)
  • T-47s, lehký spídr, který Povstalecká aliance modifikovala, vybavila dvěma protipěchotními lasery a využívala zejména pro pozemní boj. Nevýhodou byla nízká vzletová hladina, minimální pancéřování, nízká rychlost, která dosahovala 1 100 km/h, a absence hypermotoru. Modifikovanou verzi do arktického prostředí spolu se systémem harpuny jsme mohli viděl ve Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980). (Veskoslav)

Související novinky

Zemřel James Earl Jones

Zemřel James Earl Jones

09.09.2024

Sametový hlas už dozněl. Dnes ráno totiž ve svém domě v požehnaném věku 93 let zemřel slavný herec a dabér James Earl Jones. První kroky jeho kariéry započaly na divadelních prknech, kde svým zvučným… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama